עבור לתוכן

זקוקה להמלצה לכרטיס מסך לשימושי תלת מימד

Featured Replies

פורסם

הי, אני סטודנטית לאדריכלות, עובדת הרבה עם תוכנות מידול תלת מימד- ריינו וסקצ'אפ, מרנדרת בוייריי. לאחרונה יש לי כמה מקרים של רינדורים איטיים נורא או שקורסים באמצע הרינדור (באותם מקרים הרינדור מצליח להסתיים כשארני מורידה את איכות הרינדור ואת כמות הפיקסלים של האאוטפוט).

אני שוקלת לקנות כרטיס גרפי חדש, התקציב הוא כ2000-2500 ש"ח. הרבה אומרים לי שקואדרו זה הכי טוב, אני לא באמת מבינה מה ההבדל בינו לפי ג'יפורס.

המעבד שלי-

intel core i7 950 3.07 GHz

הכרטיס הגרפי שלי-

Nvidia GeForce GTS 450 1G

אשמח מאוד מאוד לעזרה בנושא!

פורסם

אני לא מבין כל כך(אם לא בכלל) בכל ענייני הרינדור ועיסוק בגרפיקה ני רק יודע שסדרת QUADRO הם כרטיסים מקצועיים שייעודם הוא עיצוב גרפי וכל התוכנות האלה שבונות על הכרטיס מסך, אך מכיוון שהמחירים של הכרטיסים האלה גבוה בשמיים הייתי מציץ על סדרת הGTX 5XX ועל הדגם GTX 570 בעיקר כי הוא הכי חזק שבתקציב שלך,

אני מציע את סדרת הGTX 5XX בגלל שיש להם את טכנולוגית הCUDA של NVIDIA שמטרתה לשפר ביצועים בתוכנות ויזואליות .

נ.ב כל מה שאני אומר פה זה מידע כללי ולא עובדות , אז הייתי ממליץ לחכות למישהוא בעל יותר עבר וידע בנושא לפני ההחלטה

פורסם

גם אני מצטרף להמלצתו של OFERS16, ז"א לחכות לתשובה של מישהו אחר שבאמת מבין.

כוח עיבוד של כרטיסי משחקים (כמו ה570) זה לא משהו שממש קשור לסידרת QUADRO - היא לא מספקת יותר כוח אלא מותאמת לעבוד ברמת דיוק ורינדור ובעיקר תאימות (מטעמים מסחרים בלבד) לתוכנות רינדור ב3D וכדומה.

כרטיסי משחקים עושים הרבה פשרות בדיוק, אמינות ואיכות התמונה המתקבלת על מנת לקבל קצב פריימים גבוה בזמן אמת. NVIDIA לא מאפשרת להגיע לרמת דיוק גבוה ואמינה בכרטיסים האלה בכדי לבקש על כך הרבה יותר כסף.

כרטיסי QUADRO בינוניים מבוססים על כרטיסי GEFORCE זולים מאוד שעולים רבע מחיר (למרות החומרה הזהה) למשל QUADRO FX580 הלא זול מכיל את השבב של סדרת הג'יפורס 9500 המיושנת והדי חלשה (ליבת G96). כרטיסי הGEFORCE למשחקים לא יספקו את רמת התאימות והרינדור של תוכנות מקצועיות וזה נעשה מתוך כוונה של NVIDIA להוציא יותר כסף מהצרכנים המקצועיים. כרטיסי הQUADRO מותאמים למשימתם בעזרת FIRMWARE ודריברים יעודיים, ככה NVIDIA מגינה על סידרת הQUADRO שלה שבנוייה על אותה חומרה של כרטיסי משחקים - אבל עולה הרבה יותר. אי אפשר בדרך לגטימית לקבל את היתרונות של QUADRO על כרטיס משחקים מסדרת הג'יפורס שעולה הרבה פחות.

עצוב, אבל פילוח שוק זה לא משהו שהמציאו אתמול.

פורסם
  • מחבר

אני רק רוצה להיות בטוחה שהבנתי מה אתה אומר-

בעצם, הקואדרו זאת סדרה שהיא הרבה יותר יקרה ממה שהיא אמורה להיות- היא מבוססת על סט של כרטיסים ישנים וחלשים יחסית- והקואדרו החזקים יקרים בטירוף כי זה פלח שוק שניתן לדרוש ממנו כל מחיר כי אין לו תחרות? יש לי הרגשה שלא הבנתי אותך כמו שצריך.

פורסם

קווארדו=לקחו ג'יפורס, אולי שינו אותו ממש קצת והתאימו אותו מבחינת דרייברים והגדרות לעבודה מקצועית,

בגלל שלשוק המקצועי יש את הכסף לשלם יותר מאשר לצרכן הפרטי, המכירים שם משולשים ומרובעים

פורסם

כרטיסי הQUADRO בסופו של דבר מבוססים על ליבות שקיימות בכרטיסי הGeForce ,כמובן בהתאם לדרגת המחיר ,אם זה כרטיס יקר אז הוא יתבסס על הליבות החזקות יותר ואם זה כרטיס זול יותר בסידרה אז צפוי שהוא יתבסס על ליבה חלשה יותר ..

כל נושא הכרטיסים הגרפיים זה לא משהו חדש ,כרטיס הQUADRO וגם הFIREGL של AMD תמיד היו יקרים משמעותית מהכרטיסים שעליהם הם מבוססים בגלל שהם מיועדים לשוק אחר לגמרי,בשוק הביתי אף אחד (שפוי לפחות..) לא יבזבז 2000$ על כרטיס יחיד , לעומת זאת כשמעצב גראפי קונה כרטיס QUADRO ב 2000$ זה נחשב להשקעה במובן מסויים כי בזכות הכרטיס הזה הוא יכול לעבוד טוב יותר , לבזבז פחות זמן על רינדורים .

וכמו שאפשר לראות אנשים קונים את הכרטיסים האלו כי הם חייבים אותם ואין להם באמת אלטרנטיבה זולה יותר .

פורסם

אני רק רוצה להיות בטוחה שהבנתי מה אתה אומר-

בעצם, הקואדרו זאת סדרה שהיא הרבה יותר יקרה ממה שהיא אמורה להיות- היא מבוססת על סט של כרטיסים ישנים וחלשים יחסית- והקואדרו החזקים יקרים בטירוף כי זה פלח שוק שניתן לדרוש ממנו כל מחיר כי אין לו תחרות? יש לי הרגשה שלא הבנתי אותך כמו שצריך.

לא בדיוק.

היא לא מבוססת על כרטיסים מיושנים. פשוט כרטיס קוואדרו יכול להמשיך להימכר תקופה ארוכה - גם אחרי שבעולם כרטיסי המשחקים הצ'יפ נחשב מיושן וזה בגלל שהמטרות של מי שקונה קוואדרו שונות.

צריך להבין שהקוואדרו נותנת יותר תמורה לשימושים של מעצבי ה3D אז זה לא משנה כלכך כמה כוח יש לכרטיס, זה לא שאפשר לקנות ג'יפורס בהרבה יותר זול ולהנות ממה שהקוואדרו נותן. ההבדלים בין הכרטיסים הם תוכנתיים ולא חומרתיים. ככה מעצבי 3D לא יוכלו לשלם פחות ולקבל את אותו הדבר מהג'יפורס וככה גם הגיימרים לא יהנו יותר אם הם יקנו קוואדרו (כי באותו מחיר של קוואדרו אפשר לקנות כרטיס משחקים הרבה יותר חזק למשחקים).

זה סה"כ פילוח שוק - גם על אותן תוכנות עיצוב וCAD משלמים הרבה יותר מתוכנה לשימוש ביתי או המוני - אותו הגיון גם עובד על הכרטיסים, הרי על פני השטח זה לא כלכך משנה אם זה חומרה או תוכנה. צריך כמובן להיות מקצועי בתחום (ובהבנת התוכנות השונות) בשביל לדעת אילו יתרונות בדיוק מספק הQUADRO.

לגבי: "ניתן לדרוש ממנו כל מחיר כי אין לו תחרות...", זה לא מדויק. אין גם תחרות בעולם הגיימינג. פשוט היצרניות (שבגדול יש רק 2) לוקחות את הכי הרבה שכל סוג צרכן יהיה מוכן לשלם. גיימרים לא ישלמו 1000$ לכרטיס מסך בינוני, ואפילו לא לחזק. מעצבי CAD כן יוכלו לשלם סכומים כאלה. אחרי הכל זה כלי עבודה שבעזרתו מייצרים הרבה יותר כסף, בעזרת משחק במשחקי מחשב לא עושים כסף אלא נהנים.

פורסם
  • מחבר

אז מכך אני יכולה להסיק, שהכי כדאי לי לקנות את הקוואדרו הכי חזק שהתקציב שלי מאפשר?

איך אני יכולה לבדוק תאימות למפרט המחשב הנוכחי שלי?

פורסם

ענת, למיטב ידיעתי, נכון להיום V-Ray ל- Sketchup אינו תומך האצת GPU, ז"א כרטיס המסך לא יביא שום תועלת בזמן הרינדור, זה יתבצע על המעבד הראשי וזכרון RAM.

לכרטיס יהיה שימוש בזמן העבודה - לתצוגת טקסטורות, הצללה וכו. לפי הבנתי sketchup תסתדר יפה מאוד גם עם geforce פשוט יחסית,

אבל מן הסתם זה תלוי במורכבות הסצנה. לצורך העניין אני מכיר אדריכלית שעובדת באותה הסביבה עם geforce (אפילו לא מתקרבת לתקציב כ.מסך שלך)

ואם שמעתי ממנה תלונות לגבי ביצועים - הן כולן התייחסו לזמני רינדור (CPU). אני לא בהכרח אומר שלא כדאי לך לשלם על quadro, אלא שהיא בוודאות אינה צריכה אחד.

מצד שני, V-Ray RT ל-3DSMAX / MAYA כבר תומך האצת GPU לרינדור בזמן אמת (והגיוני שגם לרנדור סופי).

בנוסף קיימים עוד תוספי רינדור שכאלו עם תמיכת GPU (ב-3DSMAX כבר מובנה iray) לכן זה מאוד תלוי בתוכנות איתן את מתכוונת לעבוד, בין היתר.

אבל גם אם "תתקעי" עם sketchup, ישנו סיכוי שגרסאות עתידיות של vray יתמכו, במיוחד כש-vray כבר עושה את זה עבור תוכנות אחרות.

אגב, חשוב לזכור שברינדור מואץ GPU, הגבלת הסצנה (כמות פוליגונים \ טקסטורות \ רזולוציה וכו') נופלת על זכרון כרטיס המסך (VRAM).

ז"א, אם את מרנדרת על גבי כרטיס המסך (לטובת האצת ביצועים משמעותית), נפח זכרון מע' (RAM) גדול לא יכריע, אלא נפח זכרון הכ.מסך.

Quadro בדרך כלל מגיעים עם יותר זכרון. geforce די מוגבל לרוב - כדאי למצוא גרסא עם זכרון "מוגדל", גם אם זה אומר להתפשר בביצועים אל מול geforce חזק יותר עם פחות זכרון.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכולכם, אנשים טובים:)

מה זאת אומרת, לצרוב ביוס של קואדרו? האם זה משהו שאני אצליח לעשות בעצמי עם טיוטוריאלס?

ואני מבינה בעצם שעד שאני לא עוברת לתוכנות שתומכות בהאצת GPU או מחכה לווירי יואילו בטובם להוציא גרסת ויירי לסקצ'אפ שתומכת בזה- אין לי ממש סיבה טובה לשדרג את כרטיס המסך שלי (למרות שכבר יצא לי להריץ שני רינדורים זהים על המחשב שלי ועל מחשב עם קואדרו, והקואדרו היה מהיר משמעותית..) וכדאי לי לחכות עוד כדי לקבל תמורה קצת יותר משודרגת לכספי...

פורסם
ואני מבינה בעצם שעד שאני לא עוברת לתוכנות שתומכות בהאצת GPU או מחכה לווירי יואילו בטובם להוציא גרסת ויירי לסקצ'אפ שתומכת בזה- אין לי ממש סיבה טובה לשדרג את כרטיס המסך שלי (למרות שכבר יצא לי להריץ שני רינדורים זהים על המחשב שלי ועל מחשב עם קואדרו, והקואדרו היה מהיר משמעותית..) וכדאי לי לחכות עוד כדי לקבל תמורה קצת יותר משודרגת לכספי...

אכן. כנראה עמד לזכות המחשב עם ה-quadro גם מעבד חזק יותר, ולכן הרינדור התבצע מהר יותר עליו, בלי קשר לכרטיס המסך.

אפשר כמובן לשדרג מעבד אבל לרוב זה מצריך בנוסף שדרוג לוח אם \ זכרונות ואולי גם ספק... מחשב חדש בקיצור.

לגבי צריבות ביוסים ומודים לדריברים, אני ישאיר את הבמה ל-giloman. אני אישית לא חושב שנכון להמליץ על רכישה חדשה בהתבסס על כך באופן שגרתי.

אולי שווה בדיקה על כרטיס קיים, ואפילו על חדש - אם אפשר להרוויח קצת יציבות ואיכות תמונה, בכיף. אבל לא הייתי מבסס על זה רכישה כי זה לא עניין של מה בכך.

פורסם

צריבת ביוס היא עניין מסוכן שיכול להרוס את הכרטיס אם אין הבנה מספקת בתהליך.

מה שאת יכולה לנסות זה להסיר את הדריבר שכרגע את משתמשת בו ולהתקין את הדריבר מהלינק שפרסמתי : הדריבר הוא דריבר לQUADRO

שעבר שינויים כדי שיהיה אפשר להתקינו על כרטיסי הGEFORCE.

תתקיני ותבדקי אם רואים שיפור.

עוד דבר שכדאי לבדוק זה מצב הזיכרון על המחשב שלך - המעבד שלך חזק אבל כדאי שתשימי לב כמה זיכרון מנוצל במחשב בזמן שהוא איטי . יכול להיות שפשוט נגמר לו הזיכרון

פורסם

ענת שלום,

אחיינתי לומדת אדריכלות (שנה 2) גם כן וכמי שמתחזק לה את המחשב למדתי את הנושא.

את התשובות הענינייות קיבלת מ SyndromE (כרגיל :) ).

התכתבתי הרבה עם מפתחות Google SketchUp ו V-RAY

אלא התוכניות העיקריות איתם עובדת אחייניתי (ספציפית כרגע PLUGIN V-RAY לרינדור).

וכפי שנאמר קודם, ע"פ V-RAY כל פעולת הרינדור נופלת על המעבד.

לכן הם ממליצים על מעבד חזק ככל האפשר עם כמה שיותר ליבות (פיזיות או וירטואליות) וכמה שיותר זיכרון.

כרטיס מסך אינו ממש נחשב (לפחות בשלב זה, לדעתי) ומספיק לשם כך GEFORCE ממוצע.

וודאי שמת לב שברינדור את רואה ריבועים הנעים על מסך הרינדור.

כל ריבוע מייצג ליבה - במחשב שלה יש 4 ליבות עם תמיכה בריבוי נימים ולכן אני רואה במסך 8 ריבועים מרנדרים.

אני מתכנן לאחיניתי בימים אלה מחשב חדש בטכנולגית SANDY BRIDGE-E.

מעבד משושה ליבות (12 מעבדים לוגיים) עם זיכרון בנפח 16GB וכרטיס מסך HD5850 (חינם) ממחשב אחר.

בשלב יותר מאוחר, כנראה היא תתחיל להשתמש ב Rhino (במסגרת הלימודים באוניברסיטה) שהיא תוכנת רינדור מורכבת יותר.

לגבי RHINO אין לי פרטים עדיין, אך ניתן להתכתב איתם או עם VRAY (נדמה לי שיש גם תוסף ל RHINO)

ולברר איתם מהם דרישות המערכת (ניתן גם לפנות למורה שלך במכללה שייתן לך כנראה את הייעוץ הטוב ביותר).

פורסם

לענת,

לפני שאת משקיע בכרטיס יקר ומעבד יקר, כל מחשב עם מעבד מסדרת I7 ומינימום של 6GB ראם יבצע את הרנדר הסופי בזמן סביר.

וכמו שכתבו לפני אין קשר בין מהירות הרנדר הסופי לכרטיס גרפי מקצועי או סטנדרטי, הכרטיסים האלו מיועדים לרנדר בזמן אמת ולעבודה עם כמות גדולה של פוליגונים במוד של ה- viewport בתוכנה.

אני מציע לך מניסיון בתחום לבדוק את הגדרות הרנדר הסופי, מספיק שיש כמה אפשרויות דלוקות כמו לדוגמה:

1- ambient occlusion

2- global illumination

3- caustics

האפשרויות האלו אומנם תורמים לאיכות ויופי הרנדר הסופי, אבל... הם מורידים את ביצועי הרנדר באופן משמעותי מאוד!

בנוסף לזה, תבדקי מהי רמת ה-Anti-Aliasing ברנדר מספיק אובר-סמפל של 2X2, עם זה מכוון ל- 16X16 זה המון.

מהי הרזולוצייה של הרנדר הסופי שלך? להדפסה עבור A3 מספיק 3000X2000 פיקסלים, אפשר להגדיל בפוטושופ בעוד 150% באיכות טובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים