עבור לתוכן

סרטונים בפורמט FLV אינם מציגים תמונה מקדימה כשאר הפורמטים בחלונות 7

Featured Replies

פורסם

נוכחתי לשים לב לכך, שבעוד סרטונים בפורמטים של AVI ו-MP4 למשל, מציגים תמונת פתיחה בחלונות 7, סרטונים בפורמט FLV מציגים רק לוגו גנרי של נגן המדייה המשוייך אליהם (במקרה שלי Media Player Classic) ולא מציגים תמונת פתיחה.

הדבר מחייב אותי להוריד מיוטיוב סרטונים בפורמט MP4 על מנת שתהייה תמונת פתיחה לסרטון, דבר שעשוי להוריד במקצת את איכות הסרטון, שכן בעת הורדה בפורמט שאיננו FLV, הסרטון עובר המרה לפורמט המבוקש, דבר שכרוך באובדן כלשהו מאיכות הסרטון, גם אם בוחרים באיכות המירבית.

מה הסיבה לבעייה? (כל הסרטונים אצלי במחשב, הינם סרטונים שהורדו מיוטיוב, וחלקם הורדו כ-FLV)

פורסם
  • מחבר

אף אחד לא עונה לי. למה?

פורסם

נוכחתי לשים לב לכך, שבעוד סרטונים בפורמטים של AVI ו-MP4 למשל, מציגים תמונת פתיחה בחלונות 7, סרטונים בפורמט FLV מציגים רק לוגו גנרי של נגן המדייה המשוייך אליהם (במקרה שלי Media Player Classic) ולא מציגים תמונת פתיחה.

הדבר מחייב אותי להוריד מיוטיוב סרטונים בפורמט MP4 על מנת שתהייה תמונת פתיחה לסרטון, דבר שעשוי להוריד במקצת את איכות הסרטון, שכן בעת הורדה בפורמט שאיננו FLV, הסרטון עובר המרה לפורמט המבוקש, דבר שכרוך באובדן כלשהו מאיכות הסרטון, גם אם בוחרים באיכות המירבית.

מה הסיבה לבעייה? (כל הסרטונים אצלי במחשב, הינם סרטונים שהורדו מיוטיוב, וחלקם הורדו כ-FLV)

בעיקרון האופציה הזאת באמת מבוטלת בברירת מחדל. אבל יש כמה פתרונות : אחד לא מסוכן ואחד כן

א: אפשרות אחת זה לשנות את הסיומת של הקובץ הבעייתי לAVI ואז זה יתן לך את התצוגה מקדימה.

ב: אפשרות שנייה קצת יותר מסוכנת, צריך ליבא קובץ ל Registry .

קח בערבון מוגבל את האפשרות השנייה ותעשה אותה רק אם זה ממש מפריע לך:

קודם נגבה את קובץ הרישום לחץ על התחל>בשורת החיפוש תכתוב regedit ואנטר.

בחלון שיפתח לחץ לחיצה ימנית על השורה הראשונה למעלה בצד ימין עם הכיתוב "מחשב" ואז ייצא , ותשמור אותו .

1.כנס לפנקס רשימות ( התחל>בשורת חיפוש למטה תכתוב Notepad )

2.הדבק את הטקסט הבא בתוכו:

REGEDIT 4

[HKEY_CLASSES_ROOT\.flv\ShellEx\{BB2E617C-0920-11d1-9A0B-00C04FC2D6C1}]

@="{c5a40261-cd64-4ccf-84cb-c394da41d590}"

3. שמור את הקובץ כ FLV_Thumbnails.reg על שולחן העבודה

4. לחץ על הקובץ פעמיים ואז לחץ כן על השאלה.

מקור: http://www.ehow.com/how_8763121_can-flv-thumbnails-windows-7.html

פורסם
  • מחבר

האם שינוי סיומת הקובץ מ-FLV ל-AVI, תפגע באיכות הסרטון, או שהיא תשאר ללא שום שינוי?

פורסם

האם שינוי סיומת הקובץ מ-FLV ל-AVI, תפגע באיכות הסרטון, או שהיא תשאר ללא שום שינוי?

אני לא מאמין שאמור לשנות את האיכות, אבל תנסה ותראה..

פורסם

אני לא מאמין ששינוי הסיומת יעזור, אחרי הכל - מדובר בשני קונטיינרים שונים.

סיכום קצר, באדיבות ויקיפדיה, האינציקלופדיה בה גיימי וולס בוהה בך כל שלושה חודשים:

FLV: פורמט "קונטיינר", שמכיל קבצים מבוססי Flash - ע"פ פיתוח של מקרומדיה (בהווה- אדובי).

AVI: פורמט "קונטיינר", שמכיל קבצי וידאו ואודיו - ע"פ פיתוח של מיקרוסופט.

אם תשנה את הסיומת, ישנן שתי אפשרויות:

א - הנגן שלך מספיק חכם כדי לזהות שהסיומת לא מתאימה לתוכן, ויריץ את הקובץ ע"פ המקודדים הנכונים.

ב- הנגן שלך לא יסכים להריץ את הקובץ, ולא משנה כמה תפציר בו.

פורמט mp4, פותח בעיקר ע"י apple, ואין הבדל כ"כ משמעותי בינו לבין FLV (שניהם נולדו לאפשר straming)- ייתכן ואפילו הוא עדיף.

פורסם
  • מחבר

כאשר אני מוריד סרטון יוטיוב עם התוכנה Free Youtube Download (לא להתבלבל עם Youtube Downloader), היא מציעה לי MP4, ב-3 פורמטים שאחד מהם הוא MPEG-4, השני הוא אייפון והשלישי הוא אם אני לא זוכר אייפוד/אייפד, ואינני יודע מהו הפורמט העדיף.

כמו כן, גם בעת הורדה ב-MP4, מתבצעת המרה שעשוייה לגרום לאובדן איכות כלשהוא.

כך שאני צריך לדעת איך לגרום לסייר החלונות, להציג תמונת פתיחה של סרטוני FLV.

את האפשרות השנייה של URIX, אני אבצע רק אם אין לי אפשרות אחרת.

פורסם

MP4 עדיף על פני FLV. למה שתהיה ירידת איכות תמונה?

פורסם
  • מחבר

אבל, האם אפשר פשוט לשנות את סיומת הקובץ מ-FLV ל-MP4 והסרטון עדיין ייפתח כרגיל, רק עם תמונת פתיחה בסייר החלונות.

המרת סרטון של FLV ל-MP4 במצב לא מקוון גורמת להתנפחות גודלו של הקובץ למאות מגה בתים (ביצעתי המרה שכזו ע"י Youtube Downloader [ללא ה-Free לפני השם]).

בעת המרה מ-FLV ל-MP4, בין אם זה בזמן ההורדה או במצב לא מקוון, האם זה בכלל משפיע אל איכות התמונה והצליל?

פורסם

תעשה את הפיקס ש-URIX נותן לך. לא יודע למה הוא כל כך היזהר אותך בביצוע המעשה.

שאתה מבצע המרה בין פורמטים כן תהיה לך ירידת איכות אבל אם אתה מוריד מ-Youtube את הסירטון שהוא כבר ב-mp4 אז לא תהיה ירידת איכות כי Youtube שומר את האיכויות הגבוהות רק ב-mp4.

אני לא ממליץ על Youtube Downloader להמרת סירטונים. קח את XviD4PSP במקום.

פורסם

האמת שניסיתי את האופציה השנייה שהצעתי לך במכונה וירטואלית, ולא פתר את הבעיה. אז גם אני לא כל כך בטוח בזה כבר. (יכול להיות שבמערכת הפעלה רגילה ואמיתית זה כן יעבוד , לא יודע)

גם האפשרות של שינוי הסיומת לא עובד לי.

מצטער היתי בטוח שהם יעבדו ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים