עבור לתוכן

כרטיס מסך ATI Radeon X800 XL תקול, האם להתייאש או שניתן לתקן?

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

קיבלתי כרטיס מסך ATI Radeon X800 XL ממישהו.

כשמחברים אותו למחשב, המחשב לא יודע מה לעשות ותהליך הDIAGNOSIS נתקע, אין הפעלה של הכונן, וכמובן שאין פלט למסך.

ניסיתי לעשות לו צריבת ביוס במידה וזו התקלה, חיברתי אותו למחשב שהגדרתי את הכרטיס המובנה כיציאת המסך והפעלתי את תוכנת הצריבה, בין בWIN ובין בDOS, ובשניהם הוא לא זיהה שיש כרטיס של ATI.

מבחינה ויזואלית, הכרטיס נראה שלם.

מה שאר הכיוונים?

(אני מחפש לתקן אותו, במידה ואפשר, לא להשיג כרטיס למחשב, אני יודע שהוא די מיושן)

תודה

פורסם

הכר5טיס אנטיקה . ואין מה להתיאש.

תבדוק עם זכוכית מגדלת . חפש קבלים נפוחים, נגדים חסרים , מגעים תקינים.

פורסם
  • מחבר

הקבלים נראים בסדר

וגם בגדול שאר החיבורים (אם אוכל אולי אשלח תמונה של הכרטיס),

דבר אחד, כשקיבלתי אותו, המאוורר היה מנותק, וכשחיברתי אותו גיליתי שבאמת הוא רועש מאוד, אני מניח שהוא הרעיש, והבעלים החכם שלו החליט לנתק אותו כדי למנוע רעש.

האם יתכן שזה גרם לו לנזק בלתי הפיך?

פורסם

יתכן מאוד

הצריבת BIOS היתה ניסיון לתקן את התקלה או מה שגרם לתקלה ?

יש כמה משתמשים שתיקנו תקלות דומות בלוחות אם אל ידיי טוסטר אובן (לא מיקרו !) או פן. אם הנזק הוא הלחמה שבורה מתחת לציפ של המעבד אז ניתן לפעמים לסדר את הנזק בשיטות האלה

במקרה של טוסטר מחממים את הכרטיס (בלי להזיז !!) לטמפ' שבה ההלחמות נמסות ואז יתכן שההלחמה שנשברה תתחבר מחדש

במקרה של פן מכסים את הכול חוץ מהמעבד אם ניי אלומיניום ועושים אל המעבד מלא אם פן כדיי לחמם רק אותו לטמפ' שההלחמות נמסות

התהליכים האלה יכולים להסתבך (איך לעשות שהפלסטיקים של החיבורים וכו לא ייהרסו, רכיבים קטנים לא יזוזו או יפלו מהצד השני של המעגל ......) ואין לי ניסיון איתם

פורסם
  • מחבר

נסיון הצריבה הייתה נסיון תיקון

אין לי מושג מה עבר עליו.

קיבלתי אותו בתוך מחשב, ובגללו חשבו שהמחשב לא תקין.

המחשב לא מזהה אותו כרגע

פורסם
  • מחבר

רעיון הטוסטר נראה מטורף מספיק כדי שאנסה אותו

ראיתי באינטרנט שמציעים לעשות את זה בתנור, אבל אני לא רוצה לאכול אדי פלסטיק ושאר החומרים הנמצאים בPCB.

אז אני מחפש טוסטר ישן.

יש למישהו טיפים לביצוע נכון?

(הבנתי שכדאי להגביה אותו עם כדורי נייר כסף, להניח כשהDIE מופנה כלפי מטה, 200 מעלות למשך 8 דקות, ולהגיש קר, בתאבון)

פורסם

לא ניסיתי את זה, הבעיות שאני רואה הם :

פלסטיקים נמסים (חיבור DVI, חיבור חשמל לספק...)

רכיבים שמולחמים מהצד השני של המעגל (קבלים קטנים וכו) נופלים מהמעגל כי הבדיל שלהם נמס

פורסם

אין כל בעיה לנסות את שיטת האפיה - תיקנתי ככה גם כן כרטיס מסך - תחמם את התנור ל 200 מעלות- שהתנור חם תכניס את הכרטיס ל 10 דקות, כמובן צריך לנתק כל מה שהוא מפלסטיק, לנקות בידוק תרמי וכ'ו, אחרי 10 דקות להוציא ולתת לזה להתקרר לפחות חצי שעה , לא להזיז כלום . אפשר גם לשים פךקס נוזלי באיזור של הזכרונות והמעבד .

במיודה ושום דבר אחד לא דבפוק בכרטיס וזו הבעיה אז הוא יעבוד.

בהצלחה

פורסם

פלסטיק - זה כולל להלחים החוצה את החיבור DVI ואת החיבור חשמל מהספק ?

והרכיבים מהצד האחורי של הכרטיס לא נפלו ?

והאם זה קריטי להוציא את הכרטיס אחריי 10 דקות - לא עדיף לכבות את התנור ולתת לו להתקרר בפנים (אם דלת פתוחה) כדיי לא להזי אותו כשהוא חם ?

ואיזה תנור השתמשת טוסטר אובן או תנור מאוורר ?

פורסם

שום דבר לא יפול, חמם את התנור מראש ל180 מעלות ול-7-8 דקות, ככה החזרתי את הכרטיס קול שלי לחיים.

בקשר לטמפרטורה: חלק אומרים 200 וחלק 180 מעלות, אני עשיתי 180 מעלות וזה עבד בשבילי.

פורסם

לא - חיעבורים של הכבל וכ'ו אין צורך להלחים החוצה ולפרק אותם- הכוונה יותר לדברים עדינים מפלסטיק. שופ דבר לא נופל מלמטה , אני משתמש בתנור אפיה רגיל בייתי, אני מדליק את החימום מלמטה ומלמעלה . להשאיר בתנור שיתקרר אני לא חושב שזה רעיון טוב כי ככה זה ממשיך להתחמם ויותר זמן לוקח לזה להתקרר. אני שם את זה על תבנית ומחבר עם קליפס לאחד הצדדים של התבנית ככה שזה לא יזוז או יפול .

פורסם

אני חושב שיכול להיות יתרון להתקררות איטית, כך נראה לי יהיה םחות מתיחות מהתכווצות תרמית שיכולה לשבור שוב את אותה הלחמה / הלחמה אחרת

חוצמזה כשמוציאים את הכרטיס כשהוא חם יש סיכוי כלשהוא שמשהוא יזוז

מבחינת חימום לזמן ארוך מידי - כמה כבר כמה דקות נוספות של התקררות (ודיי מהירה כשהדלת של התנור פתוחה), בהשוואה ל 10 דקות בחום מלא, יכולות לשנות את התוצאה הסופית ?

לא ניסיתי בעצמי את אף אחד מאלה, לכן אין לי שמץ של ניסיון מעשי - רק הניחושים האלה

פורסם
  • מחבר

עדכון:

ביצעתי את הפעולה בתנור.

לצערי מה שקרה היה מפתיע וגרוע, שני הPower Choke Coil שהיו שם (שני ריבועים בעלי הכיתוב 1r8ba 4n33j) נפלו מהכרטיס (הם היו מולחמים בהלחמה שטחית).

מה שעשיתי היה להסתכל באינטרנט על הקוטביות שלהם לפי דף הנתונים הזה: http://www.panasonic.com/industrial/components/pdf/AGL0000CE4.pdf

והנחתי אותם שוב על הצד השני בתנור שיולחמו מחדש (זו הלחמה קשה, והעדפתי להשתמש בטריק כדי להלחים אותה).

אחרי קירור והכל, חיברתי למחשב ולהפתעתי ראיתי פלט על המחשב, והמחשב הגיב, אלא שזה היה מסך מקושקש, כלומר, הכרטיס עובד יותר מקודם, אך עדיין לא מספיק.

במבט ראשוני נראה שאחד מהPCC מולחם בהלחמה קרה, כלומר נראה שיש מגע, אבל הוא לא משהו.

מה אתם אומרים? אני חושב לנסות לתקן את ההלחמה עם מלחם.

האם לדעתכם זו הבעיה?

אגב, לפני שישאלו אותי איך ידעתי לשים את הקוטביות, אז הנה, על פי דף הנתונים P1 נמצא איפה שיש נקודה.

על הכרטיס הייתה נקודה, ושם שמתי את הP1. (הP1 זה זה עם הצורה הטרפזית)

פורסם

ל choke אין קוטביות אתה יכול לחבר אותו בכל כיוון

פורסם
  • מחבר

מה משמעות הפלט המוזר שאני מקבל?

עדכון

חיזקתי את ההלחמה של הCHOKE הרופף, ועדיין אני מקבל את אותו דבר.....

הBIOS CHECK UP עובר, אבל יש פלט של קשקושים שלא ניתן לזהות מהם משהו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים