עבור לתוכן

הפעלת מנוע מכונת כביסה

Featured Replies

פורסם

כמה אפשרויות :

ה Y לא נכון כלומר הכחול או החום הם Y וה 2 האחרים הם Xים

טעיתי לגמרי בזיהוי של החוטים - תמדוד את כל ההתנגדויות (טבלה של כל חוט מול כל חוט) ותביא לכאן

הקבל גדול או קטן מידי (נראה לי גדול מידי - לא בטוח) ב uF

מה הדגם / חברה של המנוע ?

יש לך שרטוט מתוך המכונה (אל הקיר האחורי וכו) ? קבלים מקוריים מהמכונה ?

פורסם
  • מחבר

1. אוקי, אז לנסות להחליף בניהם?

2. מדדתי את של כולם, כתבתי רק מה שיש התנגדות, בכל השאר יש 0

3. 16uF

4. לא כתוב

4. לא

פורסם

"בכל השאר יש 0" : לא מסתדר לי. למשל : אדום-לבן 11, אדום-שחור 34, שחור-לבן 0 ?

האם ב 0 הכוונה היא 0.000 ohm או ה "1" הרחוק שאומר שאין חיבור בכלל ?

הבעיה יורדת בכל מקרה לכך שבחרנו את ה X ו Y לא נכון, או שהקבל בגודל רחוק _מאוד_ממה שצריך

את אלה צריך למצוא בניסוי וטעיה (אם אין לך אופציה אחרת), אבל ניתן לדפוק ככה את המנוע (למשל לחבר 240V לסליל קטן כלשהוא שלא מיועד לזה ולשרוף אותו) ולכן צריך לנחש מתוך ההתנגדויות איזה חוט הוא מה

פורסם
  • מחבר

יש פה סירטוט אולי תדע מה לעשות איתו:

samplemav6000.JPG

אישית אני לא הצלחתי לקרוא אותו.

פורסם

המכונת כביסה היא Maytag MAV6000?

פורסם

נראה כמו מנוע שונה בכלל. בין היתר, במנוע הזה הצבעים של החוטים הם לא אותו דבר כמו בשלך

במנוע של המכונה הזאת אין 2 סלילים זהים X1 X2 וחיבור משותף Y, אלא פשוט 2 קצוות של כל אחד מ 2 הסלילים - Start (אדום + חום) ו Run (שחור + לבן) (ויש גם Run נוסף למהירות הגבוהה, ומפסק הגנה פנימי שאתה חייב לחבר בחוט הצהוב), אתה מחבר 5 חוטים מתוכו ולא 3. כדיי לשנות כיוון אתה משנה את הכיוון שבו מחובר Start כלומר מחליף ביניהם את האדום-חום

פורסם
  • מחבר

מצטער שנעלמתי, כן השרטוט הוא לא תואם.

בכל מקרה, עשיתי טבלה שבה אני מראה מה קורה בהתנגדות בכל הקומבינציות האפשריות בעזרת טבלה מסודרת מאוד:

jhhx4v0jscymq2gsr1gy.png

עכשיו, אחרי שאתה רואה את ההתנגדויות בצורה ברורה יותר, תוכל להגיד לי לאיזה חיבורים לחבר כל חוט?

תזכורת: בחיבור הקודם שנתת, נשמע זימזום והמנוע התחמם והסתובב לאט.

פורסם

במקומות שבהם כתבת0 יש _באמת 0 אום_, או שאין חיבור (כשהמולטימטר מראה "1" רחוק כזה) שהוא ההיפך המוחלט ?

פורסם
  • מחבר

המולטימטר מברירת מחדל אומר 1 גם כשאין כלום מחובר בקצה, והוא לא זז כשחיברתי איפה שכתוב 0. הוא נשאר על 1, כאילו שאין חיבור בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים