עבור לתוכן

הפעלת מנוע מכונת כביסה

Featured Replies

פורסם

אהלן, אני צריך להפעיל מנוע מכונת כביסה.

תמונות:

0e8t19kdlok1sbvjh1pf.png

nov5x5ct751t2rtue18j.png

t9kb1wj9hvv7h13tlbti.png

r91li75jbjcfif58gztt.png

כיתובים על המנוע:

230V

50Hz

צבעי חוטים:

שחור, לבן, צהוב, תכלת, אדום, אפור, חום.

איך אוכל להפעיל את המנוע, תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

מעקב

אתה מתכוון מולטימטר, אבל מאיפה לאיפה לבדוק?

פורסם

הוא מתכוון שהוא רוצה לעקוב אחר הת'ראד ב"הראה תגובות חדשות להודעות שלי".

::)

פורסם

אם תבדוק אם מולטימטר למנוע הזה יש 2 מעגלים בפנים, כל מעגל אמור להיות מחובר ל 3 חוטים (חוט נוסף אמור להיות אדמה)

אחד מהם הוא למהירות הנמוכה ומאפשר להחליף כיוון, אחד למהירות הגבוהה ועד כמה שידוע לי עובד בכיוון אחד בלבד

לפי המהירות שאתה רוצה אתה מחבר מתח לאחד מהמעגלים בלבד, והחוטים של המעגל השני מנותקים לגמרי ממתח, אחד מהשני, ודברים לא קשורים אחרים

בכל אחד מהמעגלים יש 3 חוטים : X1, X2, Y

אתה מחבר ככה :

X1-----קבל-----L

X2-----L

Y-----N

כש L=~ ו N=0 (אפשר הפוך זה לא משנה)

כדיי להחליף כיוון אתה מחליף ביניהם את X2 ו X1 כלומר כך ש X2 מחובר דרך הקבל ו X1 ישר (רק במעגל שמאפשר להחליף כיוון כדיי לא לשרוף את המנוע, כלומר במעגל של המהירות הנמוכה)

תמצא איזה חוטים שייכים לאיזה מעגל (כלומר קבוצה של חוטים שיש ביניהם חיבור), ומה ההתנגדות בין כל 2 חוטים

במכונה שלי (קריסטל מ 1989, המנוע של Thomson, אגב עובדת ממש טוב החזיקה 22 שנים ללא תקלות ורק לפניי כמה חודשים תיקנתי בפעם הראשונה) לפחות הקבוצה שיש בה את החום והכחול זה המהירות הנמוכה כש 2 אלה הם X1 ו X2 והחוט הנוסף בקבוצה הוא ה Y אבל אני ממש לא בטוח שככה זה במנועים אחרים

הקבל אמור להיות קבל AC גדול של 400-450V ומשהוא בין 10-50 uF שהיה אמור להיות במכונה שממנה פירקת את המנוע. יש קבל נפרד (בגודל שונה) לכל מעגל כלומר 2 קבלים בסך הכול (אתה צריך 1 כדיי להפעיל את המנוע במהירות קבועה)

אם אין לך קבל כזה ואין לך דרך לבדוק אז ניתן להתחיל לנסות אם 10uF 400V בתור התחלה

פורסם
  • מחבר

מה זה L ומה זה N, למה משמש הקבל במעגל? ולמה ישנה קיבול שונה?

פורסם

הכניסת מתח 240V זה L ו N (כש L=חום ו N=כחול אבל זה לא באמת משנה אפשר להפוך ביניהם)

למנוע (בכל אחד מהמעגלים) יש 2 סלילים מגנטיים, שאמורים לעבוד בזמנים קצת שונים כדיי לתת למנוע כיוון סיבוב ולא רק "קדימה אחורה" 50 פעמים בשניה

סליל 1 מחובר בין X1 ו Y, סליל 2 בין X2 ו Y

סליל 1 מחובר ישר למתח 240V והכיוון של השדה שלו משתנה 50 פעמים בשניה

סליל 2 מחובר דרך הקבל. בכל פעם שהמתח בסליל ה 1 הוא 0, הקבל טעון ולכן המתח בסליל 2 הוא לא 0 והקבל מושך את המנוע "לצד" כלשהוא (ואז כשהמתח בסליל 1 משנה כיוון ומגיע ל 0 מהכיוון השני אז המתח בסליל 2 הוא בכיוון השני) וזה מה שקובע את הכיוון שבו המנוע מסתובב

הקבל אמור להיות ל 400-450V (כי המנוע מתפקד בתור שנאי כלומר יש רגעים שבהם המתח אל הקבל הוא יותר מ 240V), וקיבול כזה שהזרם שהוא מעביר בסליל ה 2 והזמן שבו הקבל נטען ונפרק נכון לפי התכנון של המנוע

כדיי להחליף כיוון מחליפים ביניהם את X1 ו X2 כלומר הקבל עובד עכשו אם הסליל השני ולכן הכיוון של המנוע הוא הפוך

פורסם
  • מחבר

קניתי קבל שנראה ככה רק 14uF:

DUCATI_60252-1.jpg

אין לו +-, אני לא מבין לאן צריך לחבר.

איך אני יכול לזהות מה ה+ ומה ה-.

פורסם

אין לקבל הזה + -. תתחבר בכל כיוון. הקבל חייב להיות של 400V לפחות בכל מקרה.

תמדוד את כל ההתנגדויות בין החוטים של המנוע אם מולטימטר ותכתוב כאן מה ההתנגדויות

אגב אם אתה תוהה מה זה הנתון של השעות שכתוב אל הקבל : אלה קבלי שחזור עצמי, הם נשרפים בהדרגה כשיש קפיצת מתח או משהוא ואפילו סתם כשהם עובדים, והקיבול שלהם יורד

פורסם
  • מחבר

חיברתי וזה נכשל, עדיין עובר שם 50 הרץ, אתה בטוח שלא שכחת להגיד לי שצריך דיודה? ואם צריך, איזו?

פורסם

ממש לא. המעגל הוא מעגל AC לגמרי ללא דיודה

איך חיברת ?

בצבעים של החוטים שכתבתי מקודם הכוונה היא לחום וכחול מהתקע, לא חום וכחול מהמנוע. אתה אמור לבדוק מה ההתנגדות בין כל החוטים של המנוע כדיי להבין מזה איזה חוטים הם מה

בסוף אתה תצתרך לחבר 3 חוטים מתוך המנוע (3 לא כולל החוט של האדמה)

פורסם
  • מחבר

חיברתי בהתחלה גם במקביל את הקבל וגם בטורי.

אבל חיברתי את זה לחיבורי כחול וחום במנוע =\

ההסבר שלך היה קצת לא מובן עם כל הX1 Y2 D1 וכו'.

תוכל להראות לי את המעגל וזהו?

פורסם

אתה חייב למדוד את ההתנגדות של החוטים, או למצוא את השרטוט ש המכונת כביסה שממנה המנוע יצא, כדיי לדעת איזה מהחוטים של המנוע הוא מה

ביניהם יש X1 X2 Y של המהירות הנמוכה, X1 X2 Y של המהירות הגבוהה, אוליי אדמה ואוליי חוטים אחרים

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

רשימת התנגדויות לאחר בדיקה:

כחול+לבן = 78

כחול+חום = 78

חום+לבן = 79

אדום+לבן = 11

שחור+אפור =24

שחור+אדום=34

ועכשיו: איך זה בדיוק עוזר לי?

ניסיתי לחבר ככה:

X1 = שחור

X2 = לבן

Y = אדום

אבל זה לא פעל בכלל.

פורסם

תנסה לחבר כשכחול וחום הם 2 ה Xים ולבן הוא Y

כלומר משהוא כזה

תבדוק שהוא עובד ואם כן אז שלא מתחמם (יותר מידי) וכו

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

הוא עובד לפי מה שאמרת אבל מזמזם, ועובד לאט.. מה לעשות?

עריכה: הוא גם מתחמם, מה לעשות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים