עבור לתוכן

מעבד AMD FX-4100

Featured Replies

פורסם

אני קונה מחשב בקרוב, וקודם רציתי לשים בו את ה Phenom x4 955.

אבל עכשיו ראיתי את המעבד הזה, שנראה שהוא חדש מאוד כי לא מצאתי עליו הרבה מידע:

http://tms.co.il/product/10685

(כמו כן שימו לב שהחנות כתבה 2.6GHZ בתדר, למרות שכל מקור אחר שמצאתי לגבי המעבד הזה כותב שהתדר הוא 3.6GHZ )

האם המעבד הזה יותר משתלם מהמעבד הקודם שרציתי?

כמו כן, בלוח אם שאני רוצה לקנות ( GA-990XA-UD3) כתוב שיש צורך לעדכן את הביוס לצורך תמיכה במעבדי הבולדוזר.

מכיוון שאין לי שום מעבד AMD כדי להכניס ללוח ולבצע עידכון ביוס, האם החנות תעדכן לי את הביוס בעצמה (אם אני אקנה כולל הרכבה את המחשב)?

תודה.

פורסם

אם אתה מרכיב בחנות אז הם כבר ידאגו שהביוס יתאים ושהמחשב יעבוד כמו שצריך

שנית, לגבי ההשוואה ל-955. לשניהם ביצועים קרובים. ל-4100 פוטנציאל אוברקלוק עדיף (אם זה בכלל מדבר אליך). בעבודה שוטפת מול המחשב אתה לא תרגיש הבדל.

אם אתה גיימר, ביצועי המשחק מוגבלים ע"י הכרטיס הגרפי ושני המעבדים האלה יהיו מצויינים גם לגיימינג.

סה"כ שתי הבחירות טובות.

פורסם
  • מחבר

אני אשתמש בשני כרטיסים Nvidia GTX560 , כדי למזער צוואר בקבוק אני אעשה OC לכן חשוב לי שאוכל להגיע איתו לתדר גבוה.

לגבי המעבד, מה בעצם התדר שלו? האם החנות טעתה או שזה באמת מעבד מוחלש כלשהו?

*עריכה* בעצם החנות תיקנה את זה ושמה את התדר הנכון.

תודה רבה על העזרה, אני אקנה את המעבד הזה.

פורסם

1. אני ממליץ לך לחכות עם הקנייה עד שהמחירים והזמינות של המעבדים החדשים תתייצב.

2. לא בטוח שעבור משחקים נכון להיום דווקא המעבד הזה מתאים. הוא לא מעבד מרובע ליבות כפי שנהוג להתייחס אליו. בגלל ארכיטקטורת המבנה שלו הוא יותר מעבד כפול ליבה עם 4 נימים מאשר מעבד מרובע ליבות אמיתי. מכיוון שאני באופן אישי לא חושב שעבור משחקים כדאי לקנות מעבד כפול ליבה, הייתי מציע לחשוב על העניין עוד קצת. רק הבהרה: זה לא שהוא לא יהיה טוב למשחקים או יגביל בצורה כלשהי, אך לא בטוח עד כמה הוא משתלם נכון להיום בטח במחירו הנוכחי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

לידע כללי, תוכל להסביר לי למה המעבד לא נחשב ל 4 ליבות למרות שב CPU-Z כתוב שיש לו 4 ליבות ולא 2 ליבות ו 4 נימים?

אם כך הדבר, זה לא בגדר הטעייה? הרי AMD טוענים שזה 4 ליבות רגילות.

פורסם

סליחה על ההתפרצות לדיון, אבל שאלה די קשורה:

יש לי מעבד phenom 2 x4 965 שהוא גרסת BE שלפי מה שאני מבין זה ל- OC. השאלה שלי היא אם הוא גם לא 4 ליבות כמו שרשום? כמה ליבות פיזיות יש בו? מה שאמרתה לגבי הליבות חדש לי!

תודה

פורסם

מהי ליבה?

כתבתי פעם את ההבדלים בין הליבות

ליבה של פנום או של C2Q למשל, היא ליבה פשוטה. אין בה שום תכונה שתורמת לקוד ריבוי נימים חוץ מלהיות סתם ליבה.

לעומת זאת, ליבה של i7 היא לא ליבה רגילה. זו ליבה עם תוספת של מעגלים ואלקטרוניקה שמאפשרת את ה-HT. זה כרוך בעלות - שטח המעבד, הספק שנצרך ממנו, תחומי תדר עבודה. אנחנו צריכים להסתכל על זה כעל "יחידה ליצור שני נימים". כלומר ליבה של i7 היא "ליבה מעובה" עם התוספת ל-HT

ליבה של בולדוזר היא לא כמו ליבה של i7 זוהי "תת-ליבה" כי חסרים בה מספר אלמנטים של ליבה פשוטה והאלמנטים האלה הם חלק מה"מודול" שמורכב משתי ליבות ומעוד כמה יחידות משותפות לשתיהן.

לכן, כמו שליבה של i7 שהיא יחידה ליצור שני נימים כך גם המודול של בולדוזר הוא יחידה לייצור שני נימים אבל עם תיכנון שונה. מעבדי i7 מכילים 4 כאלה ומעבדי בולדוזר מכילים 4 מודולים משלהם.

אז אם נתייחס לליבה כאל יחידה עצמאית אפשר לומר ש:

- ליבה של פנום או C2Q או i5 היא ליבה "פשוטה". אין בה HT

- ליבה של בולדוזר היא בעצם תת ליבה ויחד עם ליבה נוספת ועוד רכיבים הם מרכיבים מודול

- ליבה של i7 או i3 עם HT היא בעצם ליבה "מעובה"

עכשיו, כל הפנומים מכילים ליבות "רגילות" ול-965 וה-955 יש 4 ליבות (למי ששאל)

ספציפית ה-4100 מכיל שני מודולים. ארבע "תת-ליבות". אין לי השוואה ישירה של 4100 מול 955. לפי Passmark ה-4100 עדיף בשיקלול כללי הן מה-i3-2120 (כפול עם HT) והן מה-955 (4 ליבות "רגיל"). כמובן, מדובר במבחן אחד, לא ממצה ולא מקיף אבל רק שיהיה לך מושג:

http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html

סקירה יותר מקיפה על המעבד עצמו תוכל לראות גם כאן

http://www.legitreviews.com/article/1766/1/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים