עבור לתוכן

עזרה | מפצל RJ-45

Featured Replies

פורסם

אז ככה,

יש לי תשתית של כבלי רשת בכל הבית אל הארון הראשי שם יש מתג של 8 פורטים.

בחדר מסויים יש מחשב ועכשיו נוסף לי גם מדפסת בעלת יציאת ETHERNET שאני מעוניין להשתמש בה כדי להדפיס בכל שעה מכל המחשבים בבית ללא תלות במחשב מסויים.

הבעיה שחדר הנ"ל יש נק' רשת אחת בלבד .

בהתחלה חשבתי לעשות מין פיצול ולחלק את הנק' ל-2 נק' (היא מחווטת כל ה-8 גידים ) אך זה עניין של עבודה קצת..

ראיתי עכשיו מין מפצל RJ-45 כמו זה . השאלה שלי האם זה יעבוד ולא יפריע למחשב לקבל IP מהראוטר. האם צריך בשני הצדדים לשים מפצל?

על המפצל יהיה מחשב ומדפסת עם IP קבוע מן הסתם.

תודה.

פורסם

בכבל 8 גידים ניתן עם כרטיס מתאים להשתמש ב1Gbps לעומת זאת אם אתה מפצל ל2 כבלים של 4 גידים ניתן להשתמש עד מהירות של 100Mbps בכל אחד מהם.

בנוסף חייבים לפצל את הכבל בשני קצותיו לפני החיבור לנתב.

לא מכיר ספציפית את המחבר שהבאת, אבל סביר להניח שזאת הפעולה שהוא עושה, מחלק את הכבל 8 גידים לשני כבלים מתאימים. לכן תצטרך מחבר בכל אחד משני צידי הכבל.

במידה ואתה מעוניין בפיצול תוך שמירת מהירות של ג'יגה, תצטרך לקנות מתג מתאים.

פורסם
  • מחבר

בקשר לרשת GIGA אני יודע זאת.. גם ככה המתג שיש לי היום הוא לא GIGA ככה שזה לא משנה.

אולי שווה כבר לשים איזה SWITCH/HUB פשוט באיזה 40-60 שקל זה יוצא אותו הדבר כבר.

אשמח לשמוע עוד תגובות

פורסם

נראה שאתה די בקיא בנושא ויודע איזה פתרונות אפשריים יש עבורך.

מעבר לזה ש HUB יעלה לך יותר, הוא גם דורש חיבור לחשמל...

בכל מקרה כדאי לוודא שהמפצל הזה באמת מפצל ולא סתם מפצל "טיפש" שמאפשר רק שימוש במכשיר אחד באותו רגע.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאפשרות המתג היא האפשרות הפרקטית ביותר וגם לא יקרה.

המומלץ אולי לחווט 2 נקודות של 4 גידים אבל זה להתעסק עם שקעי גווים ולקנות מחברים חדשים.

בעיה של חשמל בחדר אין ככה שנראה לי שזה הפתרון בשבילי.

פורסם

אם שקע זה לא בעיה קח HUB וגמור סיפור. לא שווה לשרוף על זה זמן ומחשבה בכאלה סכומים. עדיף ללכת על בטוח. מה גם שאם פעם תרצה לחבר עוד משהו, יהיו לך עוד פורטים פנויים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים