עבור לתוכן

ספקיות\תשתיות האינטרנט.

Featured Replies

פורסם

אז ככה, בשביל להביא את האינרנט למצב נגיש, חוץ מהחלק החומרתי (מודם, סוויטצ', נתב וכו'), יש את החברות שמספקות אותו אל הלקוח.

כפי שידוע לי, ספקית האינרנט שלי היא ''זהב'', והתשתית היא WOW, של בזק.

אז רציתי לשאול - מהו התפקיד של כל אחד מהגורמים?

כלומר מה תפקיד ספקית האינטרנט, ומהו תפקיד תשתית האינטרנט?

בנוסף, הייתי שמח לדעת אלו חברות מתפקדות כיום בשירותים הנ''ל.

אלפי תודות לעוזרים :)

פורסם

התפקיד של ספקית האינטרנט הוא לספק לך קישור לעולם ולכל מחשב שמחובר לאינטרנט. כל ספקיות האינטרנט בארץ מחוברת לחברה אחת שמרכזת את כולן, וכך בעצם נעשה החיבור בין כל בעלי הגישה לאינטרנט בארץ.

כל חברה כזאת ארצית מחוברת לעוד חברה אחת אזורית, וכך נוצר חיבור בין כמה מדינות.

וכל חברה כזאת שמרכזת כמה מדינות מחוברת לעוד חברה אחת יבשתית, שמחברת בין כל בעלי הגישה לאינטרנט בישבת אחת. ה"מגה-חברה" הגדולה הזאת מעבירה קווים אופטיים מתחת לאוקיינוסים ומחברת בין יבשת ליבשת.

כל החברות הענקיות האלה שמרכזות חברות קטנות יותר, זה לא מעניין אותך.

מה שמעניין אותך זאת החברה שאתה מחובר אליה ישירות, וזוהי ספקית האינטרנט.

עכשיו, התפקיד של החברה שיוצרת תשתית אינטרנט היא לחבר פיסית בין הבית שלך ממש, אל ספקית האינטרנט שלך.

אם אנחנו מדברים על בזק כחברת תשתית אינטרנט על גבי קווי הטלפון, אז בעצם התפקיד של בזק הוא לחבר אותך לאינטרנט על גבי קווי הטלפון מהבית שלך אל הספקית. אתה מחובר בביתך למרכזייה האזורית של בזק, והיא מחוברת לכל אחת מספקיות האינטרנט בארץ. כאשר אתה מחייג ומכניס את ספקית האינטרנט שלך, בזק מחברים אותך לספקית המתאימה, וזה התפקיד שלהם.

הכבלים עושים אותו דבר כחברות תשתית, רק שהחיבור הפיסי מהבית שלך אל המרכזייה שלהם נעשה על-גבי קווי הכבלים.

אז על איזה חברות אנחנו מדברים?

חברות התשתית: כאמור, יש את בזק שעובדת על טכנולוגיית ה-ADSL (או האינטרנט הישן שעובד על קווי טלפון פשוטים ללא שידרוג ל-ADSL), תשתית אינטרנט על קווי הטלפון. ויש את חברות הכבלים: מת"ב, ערוצי זהב ותבל, שעובדות על טכנולוגיית האינטרנט בכבלים, תשתית אינטרנט על קווי הכבלים.

ספקיות האינטרנט: מספר ספקיות האינטרנט בארץ גדול יותר, וכאן נמנות: NetVision, Bezeq International.net, 012.net, 013.net, ועוד הרבה אחרות...

פורסם
  • מחבר

פשוט מדהים! אין לך מושג כמה עזרת לי! :o

עכשיו אני בטוח שספקית האינטרנט היא זהב, ותשתית האינרנט היא לא אחרת מאשר בזק 8)

רגע, כמות הפינגים במשחקי רשת יכולה להשתנות בין ספקית לספקית?

פורסם

יכולה להשתנות, כן.

לאיזה כיוון, ובכמה, אי אפשר לדעת. זה תלוי בהמון המון גורמים, החל מהמרחק בין מרכזיית התשתית שלך (המרכזייה של בזק) אל המרכזייה של ספקית האינטרנט, או המרחק בין המרכזייה של ספקית האינטרנט לחברות שמחברות את כל הספקיות באזור ובעולם, וכלה במיכשור שכל ספקית משתמשת בו.

אם יש לך אפשרות, תנסה להתחבר עם חשבון של חבר או משהו כזה, ותבדוק אם פינגים יותר טובים. כי חבל לעבור ספקית ולבסוף לגלות שהפינגים גרעו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים