עבור לתוכן

בעיה בגישה לדיסק קשיח - איך פותרים?

Featured Replies

פורסם

יש לי הארדיסק מהדגם שמופיע כאן: http://kst.co.il/Product.asp?productid=50

את ההארדיסק יש לי כבר קצת יותר מ-3 שנים (כך שהאחריות פגה).

המחשב שבו היה ההארדיסק התקלקל. כדי להוציא ממנו נתונים השתמשתי במתאם שניתן למצוא בדרך הבאה: להיכנס לאתר של ksp, שם לבחור חנות (לא משנה איזה) משם להיכנס למעלה ל"קטלוג מוצרים". אחר כך בצד ימין להיכנס ל"כבלים מתאמים ובקרים" משם ל"מתאמים usb" ואז רואים אותו בשני מסוף הרשימה.

בפעם הראשונה הכל עבד וראיתי את הדיסק. בפעם השנייה, כשחיברתי אותו הוא נפל לי מגובה של כחצי מטר. מאז כשאני מחבר אותו הוא משמיע קולות פאק פאק (סליחה על הביטוי לא הייתה לי דרך אחרת לתאר). זה בערך הצליל. המחשב מזהה אותו (הוא נותן לי אפשרות של הוצאה בטוחה שלו) אבל בסייר של ה-Windows הוא לא מופיע לי.

בדקתי במחשב אחר וזה גם אותה בעיה. ניסיתי ב-Safe mode וזה גם שם הוא מזהה אותו אבל לא מופיע בסייר של ה-Windows.

איך בכל זאת ניתן להוציא ממנו נתונים? איך לגשת אליו?

תודה מראש ושבת שלום,

dr70 :D

פורסם

חיסלת את הדיסק טוטאלית.

תכין צרור של שקלים באלפים ותמסור את הדיסק לאחת מהחברות המתמחות בשיחזור מידע.

פורסם
  • מחבר

מה? נפילה אחת זה מה שקורה? ממש באסה.

אין אפשרות אחרת?

אין דרך לתקן בצורה כלשהי? אולי להחליף מחט או משהו בסגנון?

תודה על העזרה ושבוע טוב,

dr70 |V|

פורסם

אפשר להחליף את הראש קורא/כותב או כמו שכתבת "מחט" אבל עם ציוד השווה אלפי שקלים ובתנאים מיוחדים של "חדר נקי".

לכן החברות שמתמחות בהצלת נתונים מרשים לעצמם לגבות סכומים גבוהים לשיחזור מידע.

אם המידע חשוב לך - שקול לפנות לאחת מהחברות שמתמחות בנושא.

http://tinyurl.com/cg63gud :locked:

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה. אני אשמור את הדיסק בינתיים ככה. ייתכן שבעוד כמה שנים הטכנולוגיה תשתפר ואז המחירים יירדו.

עוד שאלה אחרונה, אם אני רוצה רק להחליף ראש (מחט) כמו שאמרתי זה אמור לעלות פחות משיחזור המידע?

לחילופין, אם אני קונה דיסק חדש מאותו דגם, יש אפשרות להחליף את הדיסקיות של הדיסק הקשיח כך שבמקום הדיסקיות הריקות, יהיו הדיסקיות עם המידע וראש תקין?

תודה רבה על העזרה ושבוע טוב,

פורסם

לא תוכל - חבל"ז

מכשירים וציוד מיוחד שעולים אלפי שקלים אם לא יותר וחדר סטרילי.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה בכל אופן.

חבל, אבל מה לעשות.

אני אשמור את הדיסק. אני מניח שבעוד כמה שנים הטכנולוגיה תשתפר והמחיר יירד.

אולי אז אני אעשה עם זה משהו.

תודה בכל אופן על העזרה.

שבוע טוב,

פורסם

אים יש לך מידע חשוב תלך לחברה שמתמחה בשיחזור קבצים אני לא חושב שהמחירים יוזלו בזמן הקרוב רחוק,

יש לזה שוק לא קטן נזק פיזי אי אפשר לתקן בבית גם לא במעבדה של טכנאי מחשבים כמו שאמרתי זה חברה שמתמחה בנושא.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה. אני אשקול מה לעשות.

קשה לי להאמין שאני אוציא על זה אלפי שקלים.

תודה לכולכם בכל אופן על העזרה. עם זאת, כמו בכל טכנולוגיה, ייתכן שבשלב כלשהו המחירים כן יירדו. אני מקווה שלפחות שכך יהיה.

שבוע טוב,

פורסם

מה שמנסים לרמוז לך זה שבמשך שנים (ואני מכיר את השוק הזה בערך 15 שנה) - המחירים של הצלת מידע לא השתנו באופן מהותי

ולכן - אם יש לך מה להציל את החומר כדאי לעשות את עכשיו ולא להתמהמה.

להבא - גיבוי.

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה. אני אשקול מה לעשות.

אתמול (יום א') הרמתי טלפון לחברת טיק טק לשיחזור מידע.

נאמר לי שהם קודם עושים בדיקה ואחר כך נותנים לי הצעת מחיר ואומרים לי איזה אחוז מהמידע ניתן לשיחזור. מחיר הבדיקה 116 ש"ח כולל מע"מ.

שיחזור עולה בין 500 ל-2000 ש"ח. נאמר לי שכאשר מדובר בנזק פיזי (אצלי זה כנראה נזק פיזי), העלות נעה בין 1000 ל-2000 ש"ח.

אגב, הערב התחלתי קורס של טכנאי PC בג'ון ברייס.

כך שאחרי זה אני כבר בטוח אדע איך לגבות בצורה טובה.

שאלה אחרונה ברשותך: אם אני עושה את השיחזור עכשיו לעומת אם אני עושה אותו לצורך העניין עוד 5 שנים הסיכוי להציל את המידע בעוד 5 שנים יקטן בגלל הזמן שעבר?

תודה מראש ושבוע טוב,

פורסם

...

אגב, הערב התחלתי קורס של טכנאי PC בג'ון ברייס.

כך שאחרי זה אני כבר בטוח אדע איך לגבות בצורה טובה.

שאלה אחרונה ברשותך: אם אני עושה את השיחזור עכשיו לעומת אם אני עושה אותו לצורך העניין עוד 5 שנים הסיכוי להציל את המידע בעוד 5 שנים יקטן בגלל הזמן שעבר?

...

אל תחכה לסיום הקורס - גם לא בטוח שקורס יקנה לך את ההבנה במתודת גיבוי. קר את המדריך הצנוע שהכינותי על גיבוי

http://hwzone.co.il/guides/bck2010

לא משהו בשמים (כמובן שהנושא הוא מאוד רחב - אבל לגיבוי ביתי המדריך הזה יותר ממספק)

לגבי ירידת סיכוי שחזור בחלוף זמן - אם תשמור על הדיסק בצורה נאותה (לא חם מידי, לא לח מידי וללא השפעות אלקטרומנטיות) - היסכוי לא ישתנה יתר על המידה.

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה. את המדריך שלך שמתי במועדפים.

תמיד טוב שיהיה למקרה הצורך.

לגבי שיחזור הדיסק הקשיח, אני אשמור אותו בקופסא סגורה בארון.

כך שאני מאמין, שאין בו לא לחות, לא סביבה אלקטרומגנטית ולא חום קיצוני.

תודה רבה על העזרה. ייתכן ומתישהו בקרוב אשחזר אותו.

תודה על העזרה וערב טוב,

פורסם

קוראים לזה טיקטוקים ולא פאק פאק, וזה מסמן כי הדיסק קשיח עומד למות.

הסיבה זה כתוצאה מפגיעה בראש קריאה לרוב, כמו שסיפרו לך חברים אחרים אין דרך לתקן לבד ויש צורך במעבדת שחזור.

ישנם 2 כאלה שמתמחים ופופולארים במיוחד: טיקטק שחזור ו-ציפ שחזור מידע

המחירים הם דיי קבועים כבר מספר שנים, השאלה כמה באמת חשוב לך המידע הזה, וכמו בכל טיפול אין 100% הצלחה אבל האחוזים שלהם גבוהים מאוד.

אם זה מעניין אותך תריץ חיפוש בגוגל עם השמות שנתתי לך ותוכל לשאול אותם טלפונית או לבדוק באתר פרטים.

פורסם
  • מחבר

לא ידעתי את המונח המקצועי של הקולות האלה. תיארתי איך שזה נשמע. תודה על ההסבר כולו ותודה רבה על העזרה.

לילה טוב,

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים