עבור לתוכן

עזרה ב OC למעבד Core 2 Quad 8300 2.5Mhz

Featured Replies

פורסם

שלום תקשיבו...אני כבר איזה חודש לא יודע למה אני לא מצליח להריץ את battlefield 3 כמו שצריך (לפחות 48-50 fps יציב על מדיום בלי פילטרים בלי כלום)עכשיו תגידו לי אם זה בגלל החומרה שלי

ספק: Antec 550w

מסך: 23

כרטיס מסך: Sapphire radeon HD6850 1g gddr5

מעבד: Core 2 Quad 8300 2.5Mhz

זיכרון: 3G RAM 800Mhz

דיסק קשיח: 160

עכשיו הקטע שיש לי נפילות FPS ל 32-35 וזה משגע אותי...השאלה היא כזאת:1.זה בגלל שיש לי 3G ram ולא 4?2. המחשב שלי חלש למשחק?3. האם 1g ram פחות מהדרישות הממומלצות יכולות לגרום לי לירידות FPS?4. בכללי כשאין מספיק זיכרון זה יכול לגרום לירידות FPS?בבקשה תעזרו לי אני משתגע כבר...תודה מראש ושבת שלום.

פורסם

שלום almightydani וברוך הבא לפורום.

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית ספק בה כמה שיותר פרטים על השאלה/נושא הדיון. משפט כמו (זה קשור לפה תכנסו ותראה) לדוגמה ממש אינו ענייני כי לא מספק למעשה שום מידע. הכותרת של הדיון לא צריכה להיות הקדמה לדיון ולא כותרת "מסקרנת" שתעודד אנשים להיכנס אליו (כי זה לא עובד) אלא תמצית של הדיון. כך אתה גם עוזר לחברי הקהילה שנתקלו בבעיה דומה לזהות דיונים רלוונטים לבעיה שלהם וגם עוזר לעצמך מכיוון שפרטים כמה שיותר מלאים בכותרת עוזרים "למשוך" תגובות ענייניות.

ולנושא הדיון. ככל הנראה OC למעבד לאזור ה-3.2Ghz (אם תצליח יותר אז מה טוב) יניב לך את התמורה הטובה ביותר.

פורסם
  • מחבר

שלום almightydani וברוך הבא לפורום.

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית ספק בה כמה שיותר פרטים על השאלה/נושא הדיון. משפט כמו (זה קשור לפה תכנסו ותראה) לדוגמה ממש אינו ענייני כי לא מספק למעשה שום מידע. הכותרת של הדיון לא צריכה להיות הקדמה לדיון ולא כותרת "מסקרנת" שתעודד אנשים להיכנס אליו (כי זה לא עובד) אלא תמצית של הדיון. כך אתה גם עוזר לחברי הקהילה שנתקלו בבעיה דומה לזהות דיונים רלוונטים לבעיה שלהם וגם עוזר לעצמך מכיוון שפרטים כמה שיותר מלאים בכותרת עוזרים "למשוך" תגובות ענייניות.

ולנושא הדיון. ככל הנראה OC למעבד לאזור ה-3.2Ghz (אם תצליח יותר אז מה טוב) יניב לך את התמורה הטובה ביותר.

מצטער,שיניתי כותרת...

ולנושא

מישהו יכול לעזור לי בבקשה עם המתחים והכל? קראתי אין ספור פעמים מדריכים...קבעתי את תדר הזיכרונות ל 2.00B (זה הכי נמוך אצלי) ויצא 667Mhz וכשהעלתי את ה FSB המעבד היה 3.00Mhz והזיכרונות חזרו לתדר המקורי (800Mhz) אבל כל הקטע עם התיזמוני זיכרון (5-5-5-18 וכו') אני לא מבין...ואני גם לא יודע כמה מתח לעלות לזיכרון ולמעבד...אז המחשב פשוט לא עלה אחרי שמירה של ביוס והתחול המחשב...

מישהו יכול בבקשה סוף סוף לגאול אותי מהייסורים האלה ולעזור לי? אני ממש אודה לו.

לוח אם G41M-ES2L של Gygabite

זיכרון ddr2 800mhz 3g

כרטיס מסך hd6850

פורסם

לגאול אותך ? עם איזה קירור אתה ?

במחשב שלך לא חזק במיוחד..ולכן OC יכול לעזור כאן..

מה שכן ולפני הכל תקרא מדיריכים ותריץ חיפוש בפורום..לא חסר הסברים וכו..

אם משהו לא מובן שאל כןא..

פורסם
  • מחבר

לגאול אותך ? עם איזה קירור אתה ?

במחשב שלך לא חזק במיוחד..ולכן OC יכול לעזור כאן..

מה שכן ולפני הכל תקרא מדיריכים ותריץ חיפוש בפורום..לא חסר הסברים וכו..

אם משהו לא מובן שאל כןא..

יש לי freezer pro 2 עכשיו

קראתי מדריכים אבל הקטע הוא שאני לא יודע כמה מתח לעלות לזיכרונות או להשאיר אותם איך שהם...

אני רוצה OC לסביבות ה 3.00mhz...הבנתי שאת המעבד אני מעלה למתח של 1.30000 ומקפיץ ב 100mhz כל פעם ועושה בדיקה של 5 דקות OCCT...אבל הקטע הוא שאני לא יודע כמה מתח לעלות לזיכרונות והאם זה רק לזכרונות ולא גם לדברים אחרים מבין?

תוכל לעזור לי?

פורסם

גם אנחנו לא יודעים..זה עניין של בדיקה..

כמו כן מתח לזיכרון אתה לא צריך לעלות..אתה נועל את הPCI-E ומגדיר מחלק לזיכרון..ואז מתחיל לעלות את התדר..

ברגע שתגיע לחוסר יציבת תעלה מתח למעבד..אם עוזר מה טוב..אם העלאת בכמה דרגות ולא עוזר..תעלה את המתח של הFSB/PLL/NB בהדרגה.

פורסם
  • מחבר

גם אנחנו לא יודעים..זה עניין של בדיקה..

כמו כן מתח לזיכרון אתה לא צריך לעלות..אתה נועל את הPCI-E ומגדיר מחלק לזיכרון..ואז מתחיל לעלות את התדר..

ברגע שתגיע לחוסר יציבת תעלה מתח למעבד..אם עוזר מה טוב..אם העלאת בכמה דרגות ולא עוזר..תעלה את המתח של הFSB/PLL/NB בהדרגה.

מה זה מחלק לזיכרון? אתה מתכוון להגדרה הזאת? (5-5-5-18)? ככה זה אצלי...ואם אתה מתכוון לזה אין לי אפשרות של לשנות אותם...כאילו לראות את ה Normal ואת ה currect...

מה השם המלא של שלושתם? = FSB/PLL/NB ?

פורסם

מחלק זכרון, או לעיתים נקרא גם מכפלת הזכרון היא ההגדרה שבעזרתה אתה קובע את תדר הזכרונות לפי הנוסחה תדר הבסיס x ערך מסוים = תדר הזכרון.

אם מדובר במחלק אז הכוונה היא ליחס בין תדר המעבד לתדר הזכרון. כדי לא להעביר את הזכרונות שלך OC כתוצאה מהעלאת תדר הבסיס אז אתה צריך לשנות את המחלק/מכפלה כדי לשמור עליהם בתדר שבהם הם נבדקו כעובדים בצורה יציבה על-ידי היצרן. הנתונים שאתה ציינת הם תזמוני הזכרון ואין להם קשר למחלק/מכפלת הזכרון.

אין שם מלא, אולי למעט NB שהוא North Bridge - הגשר הצפוני של ערכת השבבים.

כמו כן, לדעתי אל תעלה מתח ישר. אני בדרך כלל ממליץ לעשות להפך. קודם להעלות תדר במדרגות קטנות ורק לאחר הגעה לאי יציבות להוסיף מתח. בסוף התוצאה זהה כמובן, אבל כך יש פחות סיכוי שתזין מתח יתר מוגזם.

בלי לזלזל וללא כוונה לפגוע חלילה, עושה רושם שאין לך את הידע הבסיסי לגשת ל-OC (ידע בסיסי = היכרות עם המונחים הבסיסיים כדי שתדע מה אתה עושה או אפילו שיעזור לך להבין את ההנחיות וההוראות שאתה מקבל). אני מציע שלפני שאתה ניגש ל-OC תקרא קצת מדריכים, תכיר את המונחים, תכיר איפה נמצאות ההגדרות הרלוונטיות ב-BIOS של הלוח שלך. ורק לאחר מכן תמשיך.

פורסם
  • מחבר

מחלק זכרון, או לעיתים נקרא גם מכפלת הזכרון היא ההגדרה שבעזרתה אתה קובע את תדר הזכרונות לפי הנוסחה תדר הבסיס x ערך מסוים = תדר הזכרון.

אם מדובר במחלק אז הכוונה היא ליחס בין תדר המעבד לתדר הזכרון. כדי לא להעביר את הזכרונות שלך OC כתוצאה מהעלאת תדר הבסיס אז אתה צריך לשנות את המחלק/מכפלה כדי לשמור עליהם בתדר שבהם הם נבדקו כעובדים בצורה יציבה על-ידי היצרן. הנתונים שאתה ציינת הם תזמוני הזכרון ואין להם קשר למחלק/מכפלת הזכרון.

אין שם מלא, אולי למעט NB שהוא North Bridge - הגשר הצפוני של ערכת השבבים.

כמו כן, לדעתי אל תעלה מתח ישר. אני בדרך כלל ממליץ לעשות להפך. קודם להעלות תדר במדרגות קטנות ורק לאחר הגעה לאי יציבות להוסיף מתח. בסוף התוצאה זהה כמובן, אבל כך יש פחות סיכוי שתזין מתח יתר מוגזם.

בלי לזלזל וללא כוונה לפגוע חלילה, עושה רושם שאין לך את הידע הבסיסי לגשת ל-OC (ידע בסיסי = היכרות עם המונחים הבסיסיים כדי שתדע מה אתה עושה או אפילו שיעזור לך להבין את ההנחיות וההוראות שאתה מקבל). אני מציע שלפני שאתה ניגש ל-OC תקרא קצת מדריכים, תכיר את המונחים, תכיר איפה נמצאות ההגדרות הרלוונטיות ב-BIOS של הלוח שלך. ורק לאחר מכן תמשיך.

האא עכשיו הבנתי...

ואני לא נעלב אני יודע שאני לא כזה מבין בכל הקטע של ה bios אבל בכל זאת נראה לי שהבנתי טיפ טיפה. תגיד לי אם אני טועה

1. להוריד את תדר הזיכרונות להכי נמוך,אצלי הכי נמוך זה 2.00B שזה יוצא 667Mhz מתוך 800mhz.

2. בדקתי מבלי לשמור וראיתי שאם המעבד יעבוד על 3.00Mhz הזכרונות יגיעו לתדר המקורי שלהם (800mhz בדיוק).

3. לבטל את C1E ואת Thermal.

אבל פה נכנס הקטע של המתח,זאת הבעיה היחידה שלי...

אני יודע שאני יכול לשים את המעבד על 1.30000 אבל את השאר אני לא יודע מה לעשות ואת מה לעלות...

בגלל זה אני מבקש עזרה...

בוא נגיד שקצת יותר מחצי הבנתי אבל במתחים אני לא מבין ופה אני צריך את העזרה שלך\שלכם.

פורסם

תתחיל להעלות תדר במדרגות קטנות (נניח בקפיצות של 25-50 הרץ).

ברגע שהגעת לחוסר יציבות, תתחיל להעלות מתח למעבד, גם פה במדרגות קטנות. אם אתה רואה שאתה מעלה ומעלה מתח ואין שיפור ביציבות סימן שהבעיה היא במקום אחר או שהגעת פחות או יותר לגבול ה-OC במערכת שלך. במקרה כזה, ואם אתה עדיין רק בהתחלה (כלומר לא סביר להניח שהגעת כבר לגבול ה-OC) תתחיל "לשחק" גם עם המתחים של הגשר הצפוני ושאר הרכיבים שיכול להיות שהם לא יציבים בהתאם לשליטה שמאפשר לך ה-BIOS.

בכל מקרה, OC זה תהליך של ניסוי וטעייה שלוקח זמן. אין פה איזה פתרון קסם שעובד בשביל כולם בדיוק אותו דבר או שניתן להדריך אותך מראש לגבי מה בדיוק אתה צריך לעשות. אז סבלנות, קצת תושייה (חיפוש פתרונות) ועבודה מסודרת יביאו אותך למצות מהמערכת שלך את ה-OC שהיא מאפשרת לך.

פורסם
  • מחבר

תתחיל להעלות תדר במדרגות קטנות (נניח בקפיצות של 25-50 הרץ).

ברגע שהגעת לחוסר יציבות, תתחיל להעלות מתח למעבד, גם פה במדרגות קטנות. אם אתה רואה שאתה מעלה ומעלה מתח ואין שיפור ביציבות סימן שהבעיה היא במקום אחר או שהגעת פחות או יותר לגבול ה-OC במערכת שלך. במקרה כזה, ואם אתה עדיין רק בהתחלה (כלומר לא סביר להניח שהגעת כבר לגבול ה-OC) תתחיל "לשחק" גם עם המתחים של הגשר הצפוני ושאר הרכיבים שיכול להיות שהם לא יציבים בהתאם לשליטה שמאפשר לך ה-BIOS.

בכל מקרה, OC זה תהליך של ניסוי וטעייה שלוקח זמן. אין פה איזה פתרון קסם שעובד בשביל כולם בדיוק אותו דבר או שניתן להדריך אותך מראש לגבי מה בדיוק אתה צריך לעשות. אז סבלנות, קצת תושייה (חיפוש פתרונות) ועבודה מסודרת יביאו אותך למצות מהמערכת שלך את ה-OC שהיא מאפשרת לך.

איפה נמצא המתחים של הגשר הצפוני,איך קוראים להם ועד כמה מותר לעלות?

תיהיו סבלנים איתי בבקשה...אני פשוט רוצה OC ל 3.00mhz וממה שהבנתי זה OC ממש נמוך וזה לא איזה 4.00mhz...

פורסם

הוא לא כל כך נמוך בהתחשב במעבד.

איך זה נקרא בדיוק? כל BIOS והשמות שלו, בדרך כלל יקראו לזה NB Voltage או משהו דומה. לכן אמרתי שלפני שמתחילים כדאי להקדיש זמן ולהכיר את תפריטי ה-BIOS הרלוונטיים שלך (הסבר על כל פריט תוכל למצוא בחוברת לוח האם).

לפני שממשיכים, איזה קירור יש לך למעבד?

פורסם
  • מחבר

הוא לא כל כך נמוך בהתחשב במעבד.

איך זה נקרא בדיוק? כל BIOS והשמות שלו, בדרך כלל יקראו לזה NB Voltage או משהו דומה. לכן אמרתי שלפני שמתחילים כדאי להקדיש זמן ולהכיר את תפריטי ה-BIOS הרלוונטיים שלך (הסבר על כל פריט תוכל למצוא בחוברת לוח האם).

לפני שממשיכים, איזה קירור יש לך למעבד?

Arctic Freezer Pro 2 זה הקירור.

וכן זה הכי נמוך שיש...יש auto,2.00B,2.40B.

רק תעזרו לי עם המתח...

יש לי לוח אם של gygabite ככה שבטח אתה והרוב מכירים אותו כי לפי מה ששמעתי הוא הכי מובן.

כמה המקסימום voltage של הNB מותר?

פורסם

לא הייתי ממליץ לעבור מתח של 1.4V למעבד ולגשר הצפוני.

בעקרון, כפי שהסברתי, תתחיל בהדרגה ואל תעלה ישר מתחים.

באיזה נתונים אתה עובד עכשיו והמערכת לא יציבה?

פורסם
  • מחבר

לא הייתי ממליץ לעבור מתח של 1.4V למעבד ולגשר הצפוני.

בעקרון, כפי שהסברתי, תתחיל בהדרגה ואל תעלה ישר מתחים.

באיזה נתונים אתה עובד עכשיו והמערכת לא יציבה?

בנתיים על ה defult...אני שואל פה אתכם בשביל להתחיל כמה שיותר מהר.

ואני לא רואה north bridge או NB איפשהו בביוס...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים