עבור לתוכן

מפרט למחשב חדש לשימושים כלליים עד 3.5K וללא ציוד היקפי.

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי האתר והפורום.

אני עומד לפני רכישת מחשב חדש ומעיון במדור המפרטים המומלצים ומקריאה כאן בפורום, לא הצלחתי להתכוונן למפרט הנדרש ועל כן הייתי מבקש להסתייע בנסיונכם והמלצותיכם.

אז הנה האפיון והמעטפת הנדרשים:

1.התקציב המיועד הוא 3500 ש'ח עם אפשרות לחריגה של עד 10%. אל תחושו מבוכה אם החריגה תהיה כלפי מטה...

2. המחשב מיועד לשימוש כללי, עם דגש על משחקים בינוניים עד כבדים וכן צפייה בתכני HD מהאינטרנט וכן ממדיות שונות. על כן, נדרש גם כונן בלוריי לצורך העניין. מידי פעם צפויות גם עבודות פוטושופ, אך לא כשימוש עיקרי. שימוש עיקרי נוסף הוא מחקר באינטרנט ולכן בהרבה מקרים ישנם מספר עשרות של דפים שפתוחים במקביל, העתקה מהם ומעבר בינהם. אין לי מושג על איזה רכיב זה אמור להשפיע, אך מצאתי לנכון לציין זאת.

3. מניסיון עם מחשבים קודמים, הרי שתמיד נזקקתי להגדלת הזכרון לאחר שנה-שנתיים, ומבחינה זו יתכן וכדאי ללכת כבר כעת על נפח גדול ולהמנע בעתיד מנסיונות לאתר את אותו סוג זכרון שכבר מותקן. אמנם הבנתי מקריאה פה כי לא אמורה להיות בעייה בשידוך בין פירמות שונות, אך אם מחירי הזכרונות כיום זולים אז אולי אפשר לחסוך בעתיד את הזיווג של זכרונות ממקורות שונים.

בכל מקרה, הנפח המינמלי כעת מבחינתי הוא 8GB מפירמה מוכרת ולא משהו גנרי.

4.שלא כמו הזכרונות, מחירי הכוננים הקשיחים יקרים כעת וממילא יש ברשותי מספר כונני SATA מדור קודם, ולכן אוכל להסתפק בכונן בעל נפח נמוך יחסית בו תשכון מערכת ההפעלה. מנגד, לא הייתי רוצה להתפשר על ביצועיו ואמינותו.

5.מבחינת הרכיב הגרפי, נדרש חיבור לשני מסכים בגודל 23" ורזולוציה טבעית של 1920/1080.

יתכן ובעתיד יירכש מסך 26-27" ויחובר במקום שני המסכים הנ'ל. בנוסף, הייתי מעוניין בחיבור לטלויזיה אנלוגית אשר לה כניסות מסוג COMPOSITE, S-VIDEO, SCART .

אין לי צורך בכרטיס מסך מודל 20111 וגם כרטיס חזק מדור קודם יהיה בסדר, דוגמת GTX460.

6.באשר למעבד ולוח האם, אבקש שיהיו בעלי רכיב גרפי, מאחר ואני רוצה לשמר לעצמי את הגמישות של העברת כרטיס המסך למחשב אחר שאני מעוניין לשדרג בעתיד, ועדיין להשאר עם יכולות גרפיות במחשב הנדון, אם כי ברור לי שרמת הביצועים תפגע.

בלוח האם הייתי מעוניין בהתקני העברת נתונים מהדור החדש דוגמת USB3 ו ESATA. אם ייכנס במחיר גם FW הרי זה מבורך. RAID אינו נחוץ עבורי.

7.רמת השקט אינה קריטית עבורי ורמה בינונית תספיק בהחלט.

8.אין צורך בכל ציוד היקפי שהוא או מערכת הפעלה. את המחשב ארכיב בעצמי .

9.הייתי מעוניין לשמר אפשרות ל OC קל, אך אם הדבר משפיע אנושות על המחיר, ניתן לוותר.

10. בעבר רכשתי רכיבים מ RSM והייתי מרוצה מהם, לכן אעדיף לרכוש שם. אפשר גם מ KSP אם כי אני לא מתלהב מהשירות שלהם, אבל גם תחושה מדומה של רשת גדולה זה לא משהו מבוטל.

11.באשר לספק, הייתי מעדיף לקחת עוד דרגה מעל מה שנדרש להספק הנדרש הכולל של המערכת ע'מ לאפשר יתירות וגמישות עתידית . לא מעוניין להתפשר על משהו גנרי.

12.מארז-הייתי מעדף בשחור.

פורסם

שתי אופציות: א' עם חריגה ואפשרות לOC:

הרכבת מחשב כולל בדיקות

צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1

Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1

MSI Z68MA-G45 Z68 Chipset HDMI DVI VGA, יחידות 1

Connect3D ATI Radeon 6850 1GB GDDR5 , יחידות 1

SeaGate 500GB 7200RPM 16MB Sata3 ST500DM002, יחידות 1

NZXT Source 210 + Cougar RS-450 , יחידות 1

Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1

מאוור Cooler Master Hyper 212 Plus , יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪3800

אופציה ב' - ללא אפשרות OC וללא חריגה, שינוי המעבד הלוח והקירור ל:

Intel Sandy Bridge Core i5 2310 Socket 1155 6MB 2.9Ghz 95W Tray, יחידות 1

מאוור Cooler Master Hyper TX 3 , יחידות 1

ASROCK H67M-GE B3 H67 CHIPSET, יחידות 1

ואז המחיר מגיע לכ:₪3350

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, אבל האם הספק יחזיק את המערכת עם כרטיס המסך הראשון? הייתי מעוניין בגמישות לעתיד להוספת רכיבים נוספים ורק רוצה לוודא שספק זה אינו גבולי. כמו כן, האם לוח האם תומך במעבד עם ליבה גרפית?

תודה ושבת שלום

פורסם

הכונן שרשמת הוא לא בלוריי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים