עבור לתוכן

האם במבה חטיף בריא יחסית

Featured Replies

פורסם

אני אוהב לאכול במבה. אני מחסל כל שבוע 2 אריזות במבה גם מתוך שעמום

האם במבה נחשב לחטיף בריא יחסית?

copy.pngfavicon.icofavicon.ico

פורסם

לא ממש.

מכיל שיעור גבוה של שומן (מעל 30 אחוז אם אני לא טועה), וכמו כל החטיפים, מדובר במוצר תעשייתי מעובד ובעל ערך תזונתי נמוך.

הייתי גם ממליץ לא ללכת שולל אחר כל עניין תוספי הוויטמנים וכדומה שבהם מתפארים חלק מהמוצרים האלה. ראשית גם עודף ויטמינים ומינרלים אינו בריא, ולא חושב שממש ידוע הרבה על הרכבם של אותם "רכיבי העשרה" שיש לזכור שמלכתחילה לא נמצאים בכלל בחומרי הגלם שמהם עשוי החטיף. כך שלדעתי מדובר פה בעוד "גימיק" שיווקי יותר מכל דבר אחר במטרה לשוות לחטיף אופי "בריא" יותר.

עדיף כמובן להימנע מאכילת מזונות כאלה ולהחליפם במזונות בריאים יותר, אך בעקרון כמו כל דבר, חשובה המידתיות. לאכול במבה או כל חטיף דומה אחר מדי פעם ובכמויות מבוקרות זה עוד בגבול הסביר אם מאוד אוהבים. לגבי 2 שקיות (אני מניח שהגדולות) בשבוע, אני לא יודע אם זאת צריכה מתונה יחסית או לא, לדעתי זאת כבר צריכה גבוהה שבועית גבוהה של החטיף.

פורסם

אתה צריך לפטם את עצמך בארוחה טובה בצהריים ובארוחות מסודרות.

להקפיד על שתיית מים ואז לא יהיה לך חשק לחסל במבות סתם משיעמום.

פורסם

יחסית למה?

פורסם

תינוקות אוכלים את זה, אז היי... למה שאתה לא ?

פורסם

לא ממש.

מכיל שיעור גבוה של שומן (מעל 30 אחוז אם אני לא טועה), וכמו כל החטיפים, מדובר במוצר תעשייתי מעובד ובעל ערך תזונתי נמוך.

הייתי גם ממליץ לא ללכת שולל אחר כל עניין תוספי הוויטמנים וכדומה שבהם מתפארים חלק מהמוצרים האלה. ראשית גם עודף ויטמינים ומינרלים אינו בריא, ולא חושב שממש ידוע הרבה על הרכבם של אותם "רכיבי העשרה" שיש לזכור שמלכתחילה לא נמצאים בכלל בחומרי הגלם שמהם עשוי החטיף. כך שלדעתי מדובר פה בעוד "גימיק" שיווקי יותר מכל דבר אחר במטרה לשוות לחטיף אופי "בריא" יותר.

עדיף כמובן להימנע מאכילת מזונות כאלה ולהחליפם במזונות בריאים יותר, אך בעקרון כמו כל דבר, חשובה המידתיות. לאכול במבה או כל חטיף דומה אחר מדי פעם ובכמויות מבוקרות זה עוד בגבול הסביר אם מאוד אוהבים. לגבי 2 שקיות (אני מניח שהגדולות) בשבוע, אני לא יודע אם זאת צריכה מתונה יחסית או לא, לדעתי זאת כבר צריכה גבוהה שבועית גבוהה של החטיף.

מה הקשר לשומן?אם כבר ידוע שחמאת בוטנים זה מאכל שבודיבילדרים משתמשים המון בשביל שומנים טובים.אנשים זורקים שומן בלי להבין שזה משהו חיוני ובריא.לגבי הבמבה מן הסתם שזה לא בריא זה חטיף,כל מה שלא מהטבע ומיוצר איפשהו לא בריא אבל שום דבר לא מושלם בעולם ושתי שקיות בשבוע אם זה הפינוק שלך אז לך על זה,מבחינתי זה ממש אבל ממש לא ביג דיל,אם זה הדבר היחידי שאתה אוכל ולא מפרק כל יום שטויות חטיפים עוגות וכו'...

פורסם

אני הרגע השמדתי שקית במבה גדולה של אסם.. רשום מאחורה 34 גרם שומנים ל 100 גרם..

ז"א 34% ומתוך ה 34 גרם, 6 גרם שומן רווי

אני רואה שגם יש סיבים תזונתיים ואין כולסטרול + 16 גרם חלבונים ב 100 גרם..

אגב שקית זה 80 גרם.. אז הכל כפול 0.8 ויש רשימה ענקית של ויטמינים שלא ממש אכפת לי ממנה :D

פורסם

ואו... כל חטיף מסוג זה זה בדיוק ההיפך מלהיות בריא! (זה אומר שזה איבר? סתם מוזר..)

בכל מקרה, אם אתה טיפוס אוראלי (חח) ומשעמם לך בפה, אתה תמיד יכול ללעוס מסטיק.

ואם אתה צריך משהו שניתן לעיכול, אולי עדיף שתלך על פירות. גם לא בדיוק דיאטטי, אבל יותר טוב מבמבה.

גם עכשיו מתחיל החורף (כן, בטח...) וכל הפירות השווים מתחילים לצוץ!

פורסם

מה הקשר לשומן?

החטיף מכיל הרבה מאוד שומן. זאת עובדה. כתוב אפילו על האריזה. כמו כן, גם אם מניחים שמקור השומן הוא רק בוטנים (ולא תוספי שומן צמחי מוקשה, מה שאני באופן אישי בספק) אז הרי ששומן בוטנים אולי עדיף על סוגי שומנים אחרים, אך הוא לא מקור השומן הטוב ביותר, בטח לא לילדים, וכאמור, לא מדובר פה בכלל על אכילת בוטנים "טבעיים" אלא על איזו תערובת מעובדת שבכלל לא יודע מה שיעורה מכלל כל עיסת הבמבה.

אם כבר ידוע שחמאת בוטנים זה מאכל שבודיבילדרים משתמשים המון בשביל שומנים טובים.

במבה לא עשויה מחמאת בוטנים. חומר הגלם העיקרי הוא תירס ורק בסוף התהליך עיסת התירס מצופה באיזו שכבת בוטנים מעובדת. כך שהחטיף הזה הוא "תירס מעובד בטעם בוטנים" ורחוק שנות אור מלהיות חמאת בוטנים. לגבי מפתחי גוף, זה נושא הרבה יותר מורכב מלציין שהם אוכלים מזון מסוים ומכך להשליך על הכלל ולקבוע שהוא מזון "טוב". אורח החיים של מפתחי הגוף, הדרישות התזונתיות והיעדים שלהם קצת שונים מאלו של אנשים מהשורה שאני מניח שהם רוב אלה שאוכלים במבה (כי אם היו, לא היו אוכלים כנראה במבה).

אנשים זורקים שומן בלי להבין שזה משהו חיוני ובריא.

חבל שהגישה שלך היא זלזול באחרים. שומן הוא רכיב חיוני זה נכון, אבל זה לא אומר שאתה צריך לאכול עכשיו דליי שומן מכל מקור שהוא. שומן הוא רכיב "בריא" כאשר הוא נצרך בכמות הנדרשת וממקורות מסוימים (יש מספר מקורות לשומן ולא כל ה"שומנים" זהים) כחלק מתזונה מאוזנת.

חטיפים באופן כללי הם עשירים בשומנים, מלח ובהרבה מקרים גם חומרים משמרים. ערכם התזונתי נמוך ובעיקר מסיבה זאת מומלץ להימנע מהם כמה שרק אפשר. אם מאוד אוהבים אז אפשר לאכול מדי פעם, אבל מתוך שעמום או סתם כך בין הארוחות זה לא ממש בריא.

פורסם

עם כל הדיבור הזה

עשיתם לי חשק לבמבה

פורסם

;D בתאבון.

פורסם

למי אכפת משומנים, הרוב שם זה פחמימות, הן גורמות לך להשמין ::)

פורסם

בבמבה (וברוב החטיפים) אצורה הרבה אנרגיה כימית יחד עם הרבה נתרן ושומן "לא טוב" (שומן טרנס) ועוד מני מינרלים בכמות מוגזמת וכל זאת - ללא כל "תמורה" ראויה.

בפרי יש הרבה קלוריות - אך אתה מקבל "תמורה" על הקלוריות האלה: ויטמינים, מינרלים שונים וסיבים תזונתיים.

באבוקדו יש המון שומן, אך אחוז קטן ממנו הוא שומן "רע" ושוב, מקבלים הרבה דברים טובים בדרך.

אני האחרון שחושב שכל דבר "טבעי" הוא בהכרח הכי טוב שיש. יש גם רעלים "טבעיים". אבל החטיפים האלו הם המזון המעובד בצורתו הגרועה ביותר. תוקעים שם את כל הדברים שמגרים את בלוטות הטעם שלנו וגורמים לנו להתענג על מזון. אבל בדרך כל חומרי הגלם עוברים עיבוד שהורס אותם. לפי מיטב ידיעתי, שומן שעיבדו (חיממו לחום גבוה) יקבל תכונות שליליות כלשהן. גלולת ויטמין היא לא דבר "טבעי" - אך במינון מבוקר ובפיקוח היא יכולה להיטב עם האדם, בתנאים מסויימים. כנ"ל לגבי אנטיביוטיקה. מחסור חמור באבות מזון מסויימים יכול להיטב גם כן עם אנשים מסויימים (שמנים) במצבים מסויימים. אבל אלו לא המקרים. אנו מדברים על אדם "רגיל".

דווקא לפני כמה ימים קראתי ב"כלכליסט" כתבה מעניינת שסוקרת את טענתם של מדענים מסויימים כי המצאת הבישול הייתה גורם משמעותי בהזנקת המין האנושי קדימה אל מה שהוא כיום (הומו ספיאנס). אבל בין בישול של אוכל ובין במבה המרחק רב.

בשורה התחתונה, אין באכילת במבה, גם באופן קבוע, כל רע. זה כל עוד המינון הקבוע הזה הוא סביר (נגיד - שקית/שתיים בשבוע) וכל עוד זה לא מתווסף להמון שטויות אחרות. הגוף יודע להתמודד עם מה שאנחנו מכניסים לתוכו, אם זה במידה סבירה. מה גם שצריך להנות בחיים קצת. אני קניתי אתמול שקית ביסלי (שלא היה בבית שלנו לפחות שנה). אבל את הביסלי הזה יקח לי שבועיים לסיים.

הדבר העוד יותר חשוב הוא לא להשלות את עצמך שבמבה זה "בריא" בגלל שטיפת המוח של אסם. זה שיש שם ויטמינים זה לא משנה כלום. על הדרך אתה דוחף לגוף מלא חרא. אם אני אביא לך לקחת גלולת ציאניד מפוצצת בויטמינים ובמינרלים חיוניים, זה יהיה בריא? לא.

הכי מעצבן אותי זה כשאני רואה הורים (איכשהו הם לרוב שמנמנים) מביאים לתינוקות שלהם במבה. צריך לזרוק את ההורים האלה לכלא. אחרי זה גדלות פה בנות שמנות ואין עם מי לצאת. :'( :P

פורסם

מה רע בבנות שמנות? זה יותר קפיצי במיטה :D

פורסם

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

ואו..... המשפט האחרון של אדון אווטר והתגובה האחרונה פשוט גמרו אותי.

זה כאילו שהכל מסתכם בזה בסופו של דבר! בואו נחרים את במבה כי היא יוצרת בנות שמנות! חח

וקפיציות במיטה? באמת....? חח

אני לא מאמינה שיש *באמת* גברים שאוהבים בחורות שמנות.

יש את המתפשרים, אבל לא מעבר לזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים