עבור לתוכן

מבקש הסבר לגבי רוחב פס של הזיכרון בכרטיס המסך

Featured Replies

פורסם

חברי הפורום שלום,

ברשותי כרטיס מסך מסוג GeForce4 MX440 128MB 128bit DDR AGP 8X של חברת Palit.

הנה לינק לתיאור:

http://www.palit.com.tw/product/MX4408x_128MB.htm

הנה תצלום מסך שהעתקתי מתוכנת AIDA32 בגירסה האחרונה שלה (3.88):

AIDA32%2DGPU.JPG

ועכשיו לבעיה - בתיאור המוצר, כמו במפרט המודפס על הקופסה שבה הגיע הכרטיס, מצויין שמהירות הזיכרון של כרטיס המסך צריכה להיות 512MHz ורוחב הפס לזיכרון צריך להיות 8.2GB/s (באתר למעשה מצויין שרוחב הפס של הזיכרון הוא 8.2GB/s (בקובץ ה PDF) והזיכרון עובד ב 128bit ומכאן - מהירות הזיכרון צריכה להיות 512.5MHz, אבל זה כן כתוב מפורשות על הקופסה).

הגירסה של תוכנת AIDA32 עודכנה באחרונה, כך שמוצגת מהירות זיכרון מעשית (אפקטיבית) של 300MHz ורוחב פס לזיכרון של 4.8GB/s בהתאם. הגירסה הקודמת של התוכנה (גירסה 3.85), הראתה לי מהירות זיכרון אפקטיבית של 600MHz ורוחב פס לזיכרון של 9.6GB/s.

מהירות זיכרון של 300MHz מוצגת גם בתוצאות שמפיקה תוכנת Aquamark2003 וזה גם מה שמתקבל בעיון במהירות הזיכרון בתוכנה RivaTuner.

הערה: לא ביצעתי שום overclock מסוג כלשהו (לא מעבד, לא כרטיס מסך) אי פעם.

כתבתי לחברה בנושא כבר 3 פעמים (פעמיים דרך האתר ופעם לכתובת ה e-mail שלהם), אך לא קיבלתי תשובה.

בחנות שבה קניתי את הכרטיס לא הבינו בכלל על מה אני מדבר. אמרו לי שאני הראשון שמתלונן על דבר שכזה.

אגב, הכרטיס עלה לי אז (לפני כחצי שנה) 350 ש"ח.

רציתי לשאול את האנשים שמבינים בנושא:

1. האם דפקו אותי?

2. האם בכלל יתכן שקיים כרטיס כזה (חלש יחסית ביחס לשאר השוק) בעל הנתונים שמופיעים בלינק שנתתי?

3. האם כדאי לי להילחם נגד הדבר? האם יש כאן הטעייה של הלקוחות?

4. האם בכלל יורגש הבדל בביצועים בין ההבדלים במהירות הזיכרון של כרטיס המסך (ובהתאם לזאת גם ברוחב הפס)?

5. מה המהירות הסטנדרטית של הדגם הנ"ל? חיפשתי באתר של nVidia, אבל לא מצאתי תקן למהירות ליבה/זיכרון.

אבקש לא לרשום הערות כמו - "קנית כרטיס דפוק, אז זה מה שקיבלת" או "תקנה כרטיס אחר". זה הכרטיס שיש לי ואין כרגע מה לעשות לגבי זה.

תודה לעוזרים.

הערה למנהלים:

בעבר פתחתי דיון בנוגע לכרטיס המסך הזה. אז חשבתי שהכרטיס עובד ב overclock כלשהו (לפי מה שתוכנת AIDA32 דיווחה - מהירות זיכרון של 600MHz). מכיוון שאני מעוניין שבדיון הזה ידובר על יתרונות וחסרונות רוחב הפס של הזיכרון של כרטיס המסך , על האפשרות ש"דפקו אותי", על המהירות התקנית של הכרטיס הנ"ל וכו' ולא על מה שדובר בדיון הקודם, וכמו כן לא רציתי להקפיץ דיון יחסית ישן, החלטתי לפתוח דיון חדש. אני מקווה שזו לא הפרה של חוקי הפורום.

פורסם

אם יש לך שני צ'יפים של זיכרון על הכרטיס מכל צד (יושבים אחד מול השני) אז זה כנראה 64 ביט, אם יש לך 4 מכל צד אז כנראה 128 ביט.

אתה גם יכול להסיק מסקנות די טובות מ 3D MARK 2001, עם המערכת שלך GF4 MX440 עם 128 ביט אמור להוציא בסביבות ה 5000 , גרסאת ה 64 ביט תוציא יותר קרוב ל 3000.

בקשר לתדר, תסתכל על הזיכרונות שלו, כמה nS הם ?

פורסם
  • מחבר

בכרטיס המסך יש 8 צ'יפים של זיכרון כולם יושבים בצד אחד של הכרטיס (הצד השני הוא רק הלחמות).

הזיכרון הזה הוא מתוצרת חברת PMI (דגם HP58C2128164SAT-6). חיפוש ב google הראה רק ייחוס אחד באנגלית (השאר ברוסית, אני חושב) מצד אתר כלשהו שבדק דגם FX של החברה וטען שמדובר בזיכרון של 6ns.

הנה הקישור: http://www.digital-daily.com/video/nvidia-nv34/index02.htm

באתר של PMI, לא מצאתי בכלל מפרטים של זיכרונות.

התוצאות ב 3DMark2001 הן בסביבות ה 5300.

ב AquaMark2003 אני מקבל תוצאות של כ 7300 לסה"כ (777 לכרטיס מסך).

אני משתמש בדרייברים האחרונים עבור הכרטיס (53.03).

המעבד שלי הוא +AMD Athlon XP 2000.

השאלה שלי היא - האם הייתי אמור לקבל זיכרונות יותר טובים/מהירים יותר שאמורים להגיע למהירות של 512MHz?

האם בכלל זה הגיוני שיהיו זכרונות כאלו לדגם MX?

מישהו פעם כתב שלדגם TI שלו (TI4200 אני חושב) יש רוחב פס של 8GB/s, בעוד שלכרטיס שלי מפורסם שצריך להיות רוחב פס של 8.2GB/s...

פורסם

6ns=166MHz

ב 128 ביט זה 5400MB/S

תעלה תמונה של הצ'יפים.

תן לי רק לומר לך שבכלל אי אפשר לדעת בימינו מה מקבלים כשמזמינים כרטיסים, כל חברה מוכרת מיליון דגמים במיליון תדרים שונים.

פורסם
  • מחבר

בקשר לתמונות, מצטער, אין לי אפשרות כזאת - אין לא לא מצלמה דיגיטלית ולא סורק.

התמונה שמופיעה בקישור שנתתי (זה של ה FX5200) דומה באופן מפתיע לכרטיס שלי, למעט גוף הקירור, שאצלי הוא פשוט מרובע ולא גלי.

ההבדל היחיד בין התמונות של הזיכרון שבקישור לבין אלו שמולחמים על הכרטיס שלי הוא שבקישור בצד השמאלי התחתון מופיע המספר 0307 ואצלי מופיע המספר 0318. לא יודע מה המספר הזה אומר (מספר גירסה/פס ייצור/שבוע בשנה).

בקשר למהירות, אצלי כאמור הזיכרון עובד מעשי ב 150MHz. הזיכרון הוא DDR ולכן המהירות האפקטיבית היא 300MHz.

לפי הקופסא המהירות צריכה להיות של 512MHz, כמו גם לפי האתר הרשמי של החברה.

מהירות של 512MHz ב DDR דורשת זיכרון בעל מהירות של 4ns (למעשה 3.9ns), כלומר צ'יפים מהירים יותר פי 1.5 ממה שכביכול יש לי.

אני לא מצליח ליצור קשר עם החברה (נראה לי שפשוט הם לא יודעים מה לענות לי), ולכן אני שואל (שוב) - האם יתכן שקיים כרטיס בעל זיכרונות מהירים כאלו לדגם MX440?

הסיבה שאני "חופר" בנושא הזה (חוץ מזה שהוא מעניין) היא שיש לי מדיי פעם (יכול להיות פעם בחודש ויכול להיות גם 5 פעמים ביום) בעיה של יציבות - המחשב פשוט נתקע והמסך עובר לstand-by, ולכן חשבתי שאם מישהו "חיפף" לגבי הזיכרונות, יכול להיות שהוא "חיפף" גם לגבי דברים אחרים. לדעתי מקור הבעיה היא בכרטיס המסך, אבל אין לי שום דבר להוכיח את זה - שום תוכנה לא גורמת ל"נפילת" המערכת באופן שחוזר על עצמו ולכן אני גם לא יכול לממש את האחריות של כרטיס המסך (רוצים הוכחה שהבעיה היא בכרטיס המסך...).

עריכה (כדי לא להוסיף תגובה):

באותו אתר יש לינק לביקורת שהם עשו לכרטיס MX440 של ASUS:

http://www.digital-daily.com/video/asus-v9180

לכרטיס הזה יש זיכרונות מהירים יותר 567MHz וליבה של 300MHz.

זה מוכיח שכן מייצרים כרטיסים כאלו עם זיכרון מהיר יותר.

פורסם

זה זיכרון של 6nS באמת

הכרטיס שלך כנראה פועל פחות או יותר בתדרים הנכונים ל GF4 MX440SE ולא כמו שכתוב שם באתר.

נסה את coolbits מ www.guru3d.com שמוסיף טאב של תדרים לדרייברים של NVIDIA, זה ככל הידוע לי המבחן האמין ביותר כי זה פיצ'ר מובנה של הדרייבר שפשוט כבויי בד"כ.

פורסם
  • מחבר

הפעלתי את ה coolbits בעבר עם גירסאות הדרייברים הקודמים (בגירסה 53.03 - לא עובד). שם מהירות הליבה היא 275MHz ומהירות הזיכרון היא 300MHz. זה מאשר את המדידות שנותנות לי שאר התוכנות.

איך הגעת למסקנה שהדגם הוא SE? הוא לא אמור להיות מהדגם הזה (אני יודע שהוא יותר איטי מהגירסה הרגילה של הכרטיס וחיפשתי דגם שהוא לא SE). שום תוכנה לא מזהה את הכרטיס כדגם SE.

בסופו של דבר, מה שאני באמת צריך זה להשוות את המהירויות שלי מול אנשים שיש להם כרטיס זהה (שיהיה של חברת Palit). אם לכולם יהיו אותן מהירויות - זה אומר שהחברה מטעה את הלקוחות שלה בכך שהיא מפרסמת באתר שלה ועל גבי הקופסאות עצמן מהירות זיכרונות ורוחב פס שונה ממה שקיים במציאות. אם רק אצלי המהירויות לא תואמות - סימן שדפקו אותי עם הכרטיס הזה.

הבעיה היא שאין לי איך לבצע דבר כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים