עבור לתוכן

האם ישנם מסכים מרובעים - 3:4 - לקניה?

Featured Replies

פורסם

שלום יש לי מסך ישן - חמש שנים פלוס, של 19 או 17''. אשתי מאד אוהבת אותו, וגם אני מסכים שלעבודה של עיבוד תמלילים הוא מצויין. מצד כבר יש עליו, והייתי רוצה מסך חדש LED, יתר חד וכו'. וגם לסרטים יתר נחמד יתר גדול.

הבעיה היא שהים אני לא רואה בשום מקום מסכים מרובעים - רק מאורכים. 23'' וכיצ"ב - כולם מאורכים.

1. האם אפשר להשיג בכלל מסכים מרובעים? האם זה רק בגדלים של 17 ו-19 - או שיש מרובעים גדולים יתר - ואיפה אפשר לקנות?

2. האם יש אפשרות במסך מאורך לראות בתבנית מלבנית מרובעת יותר - כלומר שני מצבי צפיה (מאורך כמו בסרט ו"רגיל")?

3. אם אפשר בכמה מלים - אם אני מעוניין במסך לסרטים, משחקים, ומשרדי - חד וטוב, מעט אנרגיה וצבעים מדוייקים - מה האפשרוית? אני הולך לאיבוד בין כל הכותרים. אם אפשר בקיצור לעשות לי סדר או אפילו להפנות לתרד מתאים לאריכות...

4. כשאני מסתכל על מסכים בחנות כל מסך מוטה צבעים בצורה עדינה קצת למקום אחר. זה חשוך זה ירוק חום וזה צהוב אדם... האם יש כזה דבר צבע אמיתי באמת? משהו שנותן תחושה של צבעים "אמיתיי" ומדוייקים, ואם כן מהו. איך אפשר לבחור משהו הכי טוב לסרטים וכיצב.

תודה, אורי

פורסם

תקציב?

מסך 23' רחב נותן לך גם יותר גובה וגם יותר רוחב ממסך 17' "מרובע".

בנוסף תקבל שטח עבודה גדול בהרבה (יותר פיקסלים).

אין מסכים "מרובעים" איכותיים בגדלים האלה ורק כמה דגמים (מצויינים) ב-20') אבל יקרים ולא משתלמים למחירם.

המומלץ והמשתלם ביותר כיום הוא ה-DELL U2312 המצויין בסביבות ה-1000 ש"ח.

ב~800 יש את ה-SAMSUNG 2333T עם ארגומוניה מוגבלת ופאנל מעט פחות טוב.

ב~1600 ש"ח יש את ה-DELL U2412 שמעט גדול יותר ומעט פחות "נמוך" - 24 אינטש ביחס 16:10 לעומת 23 אינטש ביחס 16:9. לא משהו תהומי.

ה-LED זה לא יותר מגימיק - הרבה יותר משמעותי סוג הפאנל (ראה סטיקי בפורום "מסכים").

פורסם

אני מציע לך לחקור טיפה באינטרנט לפני שאתה קונה כי ממה שאני רואה אתה לא מבין כל כך בטכנולוגיה של היום. שלא יהיה מצב שאפילו יעבדו עליך :kopfpatsch: , רק ישמעו אתה רוצה מסך ריבוע...

כיום יש פיתרון חלופי ל-מה שאתה רוצה, בחלק מהמסכים יש אפשרות להפוך את המסך(פיזית) ככה שהרוחב וההאורך יוחלפו. אתה פשוט מסובב את המסך על צירו. אולי זה מה שאתה מחפש?

פורסם

ב~1600 ש"ח יש את ה-DELL U2412 שמעט גדול יותר ומעט פחות "נמוך" - 24 אינטש ביחס 16:10 לעומת 23 אינטש ביחס 16:9. לא משהו תהומי.

לא משהו תהומי, ועוד לעבודה של עיבוד תמלילים???

פורסם

ב~800 יש את ה-SAMSUNG 2333T עם ארגומוניה מוגבלת ופאנל מעט פחות טוב.

אני לא בטוח שהcPVA של הסמסונג פחות טוב מהeIPS של הדל, יתכן שלסרטים הוא אפילו טוב יותר.

מה שנכון שהארגונומיה שלו מוגבלת וגם הזמינות לא ברורה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם!

הרעין הוא שמסך מרובע יחסית יתר דומה לA4 שוכב. המלבנית שלו היא "מתונה". לעומת זאת המסכים החדשים ברובם דומה יתר למסך קולנוע - ולכן טוב יתר לסרטים אבל הפרופורציות של מעבד תמלילים מעוותים בו.

התקציב 800 שח +/-.

שאלה שעוד לא נענתה בכלל - איך משיגים צבע הכי מדוייק ועשיר במסך? איך אפשר לדעת עד כמה המסףך מדוייק בצבעי כשכל אחד שונה מחבירו?!

פורסם

בגדלים שמוכרים (23" ומעלה) היום יחס של 3:4 כבר יגרום למסך להיות גבוה מדי.

איך משיגים צבע עשיר? בדיקות איכות לפנלים וכיול באלקטרוניקה של המסך.

כדי לדעת האם מסך מסוים יכול להציג גוונים עשירים, צריך לחפש ביקרות איכותיות למסך שמראות בן היתר את דיוק הגוונים (לפני ואחרי כיול).

פורסם
  • מחבר

האם יש היום לקניה במחיר סביר מסכים של פחות מ23'' - נגיד 19'' (או משהו אחר מתחת ל23) - שהם ביחס של 3:4 ואיכותיים מספיק בשביל משחקים?

זהו המפרט שלי כרגע - אשמח אם יש הערות עליו... - כתבו לי אותו בתגובה בפורום כאן.

אני מחפש מסך מרובע יחסית שמתאים למפרט הזה ויכולותיו...

"תרכוש 64BIT, ה 32BIT יגביל את כמות הזיכרון בה ניתן להשתמש ל 3.25GB

- המסכים הכי נפוצים היום הם 23' ועל כן גם הכי משתלמים, שלוש המלצות בהמשך

מפרט איכותי תוך שמירה על הרף התחתון של התקציב

מסך: [..] SAMSUNG 23" 2333T WIDE C-PVA PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 3000 ש"ח ₪694

מעבד: [..] Intel CORE i5 S1155 2310 2.9Ghz - TRAY ₪801

לוח אם: [..] ASROCK H61M/U3S3 - זמין במלאי ₪400

זיכרון: [..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪123 כמות:2

כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש ! ₪944

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪111

מארז: [..] Antec ONE HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪244

ספק כוח: [..] HEC COUGAR RS 450W - RETAIL ₪265

קרור למעבד: [..] SCYTHE KATANA III - FOR Intel ONLY ₪97

דיסק קשיח: [..] WD BLUE 500GB SATA3 ₪283

הרכבת מחשב: [..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪81

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪4166

מפרט זה הורכב באתר: www.IQPC.co.il

למשלמים במזומן\שיק אחד, הפקדה - 3% הנחה! עד 5 תשלומים בשיקים ללא ריבית - שיק ראשון לתאריך הקניה

- לוח עם USB3 ו SAT3 אך רק עם 2 סלוטים לזכרונות, כנראה שלא תזדקק ליותר

- 8GB זיכרון

- קשיח 500GB ולא 1TB כי המחירים עלו בשיעור חד עקב השיטפונות בתאילנד

- מסך איכותי בעל פאנל PVA אך בלי אורגונומיה מתקדמת

- קרור שקט למעבד

- מארז איכותי עם פילטרים נגד אבק אך בלי כפתור ריסט

אפשרויות שדרוג

- מעבד יותר חזק (לא קריטי) http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=8480

- לוח עם בקרים עדיפים ו 4 סלוטים לזיכרונות http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=7761

- מסכים עם פאנל IPS הנחשב טוב יותר ואורגונומיה מלאה, ההבדל היחד בינהם הוא התאורה האחורית, האחד LED והשני פלוריסנט רגיל

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=8570

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=8663

"

פורסם
  • מחבר

ואם כבר - עוד משהו ששכחתי. ניסיתי להבין מה זה פאנל - ואיך מבררים לגבי, ולא הצלחתי. הלכתי קצת לאיבוד. אשמח בהסבר קצר מה זה אומר ואיך אני ידע אם למסך מסויים יש פאנל טוב או לא.

עוד משהו - בתגובה כאן נאמר שצריך "כיול באלקטרוניקה של המסך".

אני בור ממש - מי יכול לעשות לי את זה? זה משהו שאני יכול לבקש בחנות?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים