עבור לתוכן

מפרט ב-4500 ש"ח לשימוש משרדי ללא מסך וללא ציוד היקפי - שיהיה יעיל לשנים רבות

Featured Replies

פורסם

היי חברים,

אשמח לעזרה למחשב שנועד לשרת את כל בני הבית במשך שנים:

1. מה התקציב המקסימאלי?

4500 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -

כל התקציב.

אני מעוניין ברכיבים אמינים לאורך זמן אם הם שווים את ההשקעה.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -

200 ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

עבודה משרדית.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך בציוד היקפי.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

בלי מסך.

5. עד

כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?

7 בסולם - לא חשוב שקט מופתי, אבל אני לא רוצה טרקטור כמובן.

6. האם מתוכנן

אוברקלוק (OC)?

לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

ווינדוס 7 בעברית + הרכבה בחנות

.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אני גר בת"א. יש לי ניסיון טוב עם LogicPC ולכן אעדיף אותם. אלא אם יש ביקורות נוראיות עליהם (לא קניתי שם כבר כמה שנים).

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

יש לי כמה בקשות ספציפיות:

א. יש לי נטיה לפתוח במקביל הרבה תוכנות וחלונות, ולכן חשובה לי מהירות בעבודה השוטפת.

ב. אני מאוד מעדיף RAM של 8 ג'יגה סה"כ (אני מניח שצריך שני סטיקים של 4?).

ג. דרישות ללוח אם: יותר מ-2 חריצי RAM + חריצי PCI (אני מתכוון לחבר כרטיס טלויזיה)

ד. ספק כוח של חברה איכותית. אני מתכוון לחבר גם HD חיצוני דרך USB (אומנם החשמל שלו מגיע משנאי חיצוני, אבל עדיין).

ה. HD של 2 טרה. אם יש בעיה מיוחדת עם 2 טרה לעומת 1 טרה, אשמח לדעת.

ו. כרטיס מסך באיכות בינונית. אני לא מתכוון להריץ משחקים כבדים, בטח לא על גרפיקות גבוהות. פשוט שתהיה אפשרות לכל הפיפא למיניהם.

ז. צורב

ח. במארז - אני מעוניין באפשרות הרחבה להרכיב כמה הרד דיסקים (2 או 4). כמובן שיהיה בלי ספק - ציינתי כבר שאני רוצה ספק לא גנרי ואיכותי.

ושוב - אני מעוניין ברכיבים אמינים מאוד, שיחזיקו להרבה שנים.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

חשוב לשמור על אופק שדרוג, גם אם כרגע אני לא מתכנן אחד כזה. בשאיפה המחשב צריך להחזיק הרבה שנים (המחשב הנוכחי שלי הוא כבר בן שמונה).

תודה רבה מראש!

אלון

פורסם

עריכת הנהלה - התוכן נמחק!

מפרטים פרסומיים ללא כל הסבר הם לא יותר מספאם ויובילו להרחקתך מהפורום - ראה הוזהרת! :nono:

פורסם

alex5687 איך קרה שמבקשת המלצה למפרט מלפני חודש הפכת למנפיק מפרטים סדרתי של רשת חנויות א&א מחשבים?

פורסם

4500 ש"ח לדרישות שלך זה המון, גם למשהו סופר-איכותי - אנא ציין במה תרצה להשקיע את היתרה או לחסוך.

תוספות מומלצות לדוגמה:

* אל-פסק

* דיסק גיבוי חיצוני

* ציוד היקפי משובח

* שדרוג מסך?

שים לב שמחירי הדיסקים שילשו עצמם לאחרונה בשל השטפונות בתאילנד - כדאי להצטמצם כרגע ולחכות לירידת מחירים עוד כמה חודשים (בתיקווה).

מפרט לדוגמה בלבד - מבוסס על מעבד 6 ליבתי האחרון (בולדוזר) של AMD עם לוח מתקדם ואיכותי.

מעבד:

[..] AMD X6 FX-6100 AM3+ (3.3GHz) - BOX ₪855

לוח אם:

[..] ASROCK 870 EXTREME 3 R2.0 ₪507

זיכרון:

[..] KINGSTON 8192MB (2X4096MB) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪248

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪112

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש! - זמין במלאי ₪282

מערכות הפעלה:

[..] WINDOWS 7 HOME PREMIUM - 64 BIT - HEB - OEM ₪486

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W BRONZE - BULK - זמין במלאי ₪287

דיסק קשיח:

[..] WD 500GB 16MB IDE 7200 RPM -WD5000AAKB ₪399

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪81

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪3257

* כרגע ללא כרטיס מסך נפרד - הליבה הגרפית שבמעבד חזקה מאוד (הרבה מעבר למה שהיית רגיל מכרטיסים מובנים) ותספיק בהחלט לפיפא על רהגדרות טובות. תמיד תוכל להוסיף כרטיס בהמשך אם יהיה ממש צורך.

* 8G זיכרון זה מופרז אבל ביקשת...

* אפשר לשפר את רמת השקט (כרגע 7/10 אם אתה לא מאוד רגיש). מארז שקט יותר וקירור יעודי למעבד בעוד 200-300 ש"ח סה"כ.

* כדאי להוסיף דיסק חיצוני לגיבוי ואחסון.

* אפשר לבנות מפרט מבוסס I5 עם לוח H67 אבל הליבה הגרפית שלו נחותה. יש לו 4 ליבות פיזיות לעומת 6 של ה-AMD אבל כל אחת מהן חזקה יותר מזו של ה-AMD. בשני המקרים מדובר באוברקיל רצחני לצרכים שציינת.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה tmpusr! :)

שני דברים נוספים:

1. תוכל בבקשה להביא דוגמה למארז יותר שקט?

2. זה נשמע קצת טיפשי, אבל לאן מחברים את המסך בלוח אם שציינת? לא ראיתי בתמונות חיבורי VGA/DVI.

תודה רבה

פורסם

מארז - P183 הכי שקט, באמצע יש SONATA3, LANCOOL K58, NZXT H2, FRACTALDESIGN R3 וכדומה.

לגבי המעבד - פאדיחה שלי. מיהרתי לכתוב כי הייתי צריך לצאת - הכוונה הייתה למעבד A8 עם לוח A75. לבולדוזר הנ"ל אין ליבה גרפית וחייבים לקחת כרטיס גרפי נפרד. SORRY :facepalm:

אעדכן מאוחר יותר את המפרט.

מעבד:

[..] AMD FM1 A8 X4 2.9GHz A3850 + HD6550D - זמין במלאי ₪703

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-A75-D3H ₪543

פורסם

בנוסף - הקשיח 500GB IDE - ההולך ונכחד לו.

כדאי לשים לב שמחירי הקשיחים עלו.

פורסם

במחירים האלה כבר עדיף MOMENTUS XT :lol:

פורסם

אני מניח שגם מחירם הרקיע שחקים אבל לא עודכן.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם!

כרגיל, יש לי עוד שאלות:

1. אם אני לוקח מארז שקט, יש סיבה לדאגה מפני חום פנימי? (בלי שאני לוקח עוד מאוורר או קירור יעודי או משהו כזה)

2. באמת לא כ"כ הבנתי למה ללכת על HD שהוא לא SATA (חוץ מנושא המחיר), הרי לא ראיתי בכלל שהלוח תומך בזה.

3. מדוע ההמלצה הייתה דווקא על החנות הזאת באשדוד? כי אין את הרכיבים הללו במקום יותר קרוב?

פורסם

alex5687 איך קרה שמבקשת המלצה למפרט מלפני חודש הפכת למנפיק מפרטים סדרתי של רשת חנויות א&א מחשבים?

לא צריך להיות "מומחה" ולא צריך ללמוד במכללה בשביל לבנות מפרטי מחשב.

לפני חודש ביקשתי עזרה בבניית מחשב בגלל שהרבה זמן לא נגעתי בחומרה, ואחרי שעזרתם לי רציתי לנסות לבד לבנות.

בסופו של דבר קניתי את המחשב שם ואני מאוד מרוצה, וגם עשו לי מחיר מאוד טוב אז לא אכפת לי לפרגן.

ואם אתה "מומחה" ומדבר על בניית מחשבים מכל מני רשתות אז מה הבעיה שאני אבנה איפה שנוח לי לבנות, אם אתה רוצה אני יכול גם לבנות את המפרטים בקייאספי או אייבורי או טיאמאס.

לא עשיתי שום דבר רע, לא אמרתי לאף אחד לקנות במקום כזה או כזה, לי מאוד נוח לבנות שם אז אני בונה שם, עניין של נוחות בלבד.

פורסם

^

זה לא המקום לדיון הזה, אבל כפי שאמרתי 1000 פעם, מפרט ללא הסברים וללא נימוקים מדוע הוא עדיף ו/או תואם לצרכי המשתמש הוא לא יותר מספאם ולא מתקבל בברכה. :nono: הפורום פה הוא לא "בנה מפרט ככל יכולתך" ולא, "אחי זה פצצה אש" זה לא הסבר.

כשמשתמש מאוד חדש שרק לפני חודש כתב ב-100 שגיאות כתיב בלי להבין כלום בתחום מתחיל להפציץ מפרטים לא טובים/מתאימים מחנות אחת בלבד וללא כל הסברים - זה לא נראה טוב.

מה שנראה כמו ברווז, הולך כמו ברווז ונשמע כמו ברווז - 99% שהוא באמת ברווז.

בוא לא ניתמם עם "אני בונה משם כי נוח לי"... אתה צריך הרבה קרדיט תחת החגורה בפורום כדי להשתמש בטיעון הזה בלב שלם.

אם אתה רוצה באמת לעזור ויש לך ידע וניסיון של ממש לתרום אתה יותר ממוזמן - מלא אחרי חוקי הפורום, נמק עבור כל מפרט למה בחרת אותו ולמה הוא עדיף ולמרות "אי-הנוחות" תבנה ממספר מקורות או ללא ציון החנות. רק כדי להסיר כל ספק.

ההחלטה איך להמשיך מכאן היא שלך וכולי תיקווה שתבחר בדרך הראויה לטובת כל שוכני הפורום.

1. אם אני לוקח מארז שקט, יש סיבה לדאגה מפני חום פנימי? (בלי שאני לוקח עוד מאוורר או קירור יעודי או משהו כזה)

זה תלוי במארז כמובן - כל עוד יש לפחות 2 מאווררי 120 מ"מ אין לך מה לדאוג, ודאי לא לשימושים שלך (מספיק אפילו אחד כאן).

מכל מה שציינתי למטה הכי מוגבל הוא ה-SONATA3 אבל הרבה מעל הדרוש למפרט כשלך.

2. באמת לא כ"כ הבנתי למה ללכת על HD שהוא לא SATA (חוץ מנושא המחיר), הרי לא ראיתי בכלל שהלוח תומך בזה.

האמת - רק בגלל המחיר - לא שמתי לב שהוא IDE בכלל :-[

3. מדוע ההמלצה הייתה דווקא על החנות הזאת באשדוד? כי אין את הרכיבים הללו במקום יותר קרוב?

תקרא בפורום צרכנות את "ת'רד המלצת חנויות" - אחת החנויות הטובות והמומלצות כאן בפורום (מחיר/שירות/מקצועיות ומבחר).

היא כמובן לא היחידה מהמומלצות - יש למשל גם את RSM וזיגזג שמקבלות כאן המלצות חנות מאוד ממשתמשים רבים.

לי אישית יש ניסיון ארוך ומצויין עםIQPC אבל אתה כמובן יכול לקנות מפרט זהה בכל מקום - רק תקרא בת'רד הנ"ל ממי להיזהר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים