עבור לתוכן

CF - פשוט וקל או התעסקות וייאוש?

Featured Replies

פורסם

שלום לכם.

אני לקראת קניית מחשב חדש וקיבלתי המלצות לקחת 2 כרטיסים חלשים יותר במקום אחד חזק מאד בטענת עדיפות בביצועים מול המחיר.

אני לא מבין בזה הרבה, אז בהנחה שהטענה נכונה, יש לי שאלה.

עד כמה מדובר בהתעסקות עם דרייברים והגדרות בהתקנת משחקים?

האם המשחקים היום תומכים בנושא?

ובכלל, אם יש עוד downsides ל-CF הייתי שמח לשמוע אותם לפני שאני מחליט.

תודה מראש :)

פורסם

בתור אחד שזרק זוג 5870ים (טוב, לא בדיוק זרקתי, מכרתי) שניסו לתפקד כמו שצריך ב CF, אני ממליץ בחום להתרחק. סרטים החל מדרייבר שמסרב לזהות את הכרטיס הנוסף ומסרב להתקין את עצמו, לאחר שהמערך איכשו מצליח להזדהות, קריסות וקפיאות בהאצת ווידאו ומשחקים, מסכים כחולים ועוד כאבי ראש.

כיום עם SLI של 560ים (ובקרוב של 580ים) ולא חוויתי בעיות עם המערך הזה, מהרגע הראשון.

פורסם
  • מחבר

בתור אחד שזרק זוג 5870ים (טוב, לא בדיוק זרקתי, מכרתי) שניסו לתפקד כמו שצריך ב CF, אני ממליץ בחום להתרחק. סרטים החל מדרייבר שמסרב לזהות את הכרטיס הנוסף ומסרב להתקין את עצמו, לאחר שהמערך איכשו מצליח להזדהות, קריסות וקפיאות בהאצת ווידאו ומשחקים, מסכים כחולים ועוד כאבי ראש.

כיום עם SLI של 560ים (ובקרוב של 580ים) ולא חוויתי בעיות עם המערך הזה, מהרגע הראשון.

אני אוסיף עוד תגובה של חוסר ידע בסיסי:

לפי מה שקראתי, SLI זה גם סוג של CF, לא?

אתה ממליץ ללכת על 570 ולשכוח מה CF?

פורסם

SLI זה הפתרון של חברת Nvidia (עם כרטיסי ה Geforce) למערך של ריבוי כרטיסים.

CrossFire (או CF) זה הפתרון של חברת ATI-AMD (עם כרטיסי ה Radeon) למערך של ריבוי כרטיסים.

*בשני המקרים, על לוח האם לתמוך באופציה הרצויה. מרבית הלוחות כיום מאפשרים תמיכה גם במערכי CF וגם ב SLI. עד מלפני שנתיים(~), היית צריך לברור לוח-אם ייעודי אם היית מעוניין ב SLI.

גם משתמשי SLI וגם משתמשי CF מתלוננים על תופעה הקרויה microstutter (תקליק על השם, תבין). אני לא ממש חוויתי אותה גם כשהייתי עם ה CF וגם כיום, עם ה SLI.

פורסם
  • מחבר

שכנעת אותי, תודה! :)

פורסם

alfa, סתם מתוך סקרנות, איזה ספק יש לך?

פורסם

H.I.P.E.R Type-M 880w

משרת אותי נאמנה כבר קרוב ל 3 שנים. קצת חבל שהוא לא מודולרי, אבל בקטנה.

פורסם

^^

איזה ספק נוסטלגיה :xyxthumbs:

ולנושא

לדעתי כל עוד כרטיס בודד חזק מספיק לצרכים שלך תמיד תלך על הכרטיס הבודד.

פורסם

על סמך נסיוני, ורק על סמ נסיוני, חיבור מערך CrossFireX לרוב הינו פשוט מאוד, כל מה שצריך לעשות הוא לחבר פיזית את כרטיסי המסך ואת הגשר, לגשת להתקנת הדרייבר ובזה גמרנו. השתמשתי בCFX של HD6850, בCFX של HD6970, בCFX של HD6990 עם HD6950 ובHD6990 עם HD6970. כמו כן יצא לי להתנסות עם שני צמדים CFX HD5850 ועם SLI של 8800GT ושל שני סוגי הGTX460 (ה768MB וה1GB). בבעיות רבות אני לא נתקל כיום בשימוש של המערכים האלה היות ו(לדעתי) הם מתוחזקים יפה מאוד ושיפור הביצועים הוא פשוט נהדר ומורגש. על תקלות משמעותיות אני לא יכול להצביע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים