עבור לתוכן

NAV03\04 מסרב לעלות.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אפתח בזה שאני מצטער מראש אם אני חוזר על בעיה שכבר נידונה פה בעבר, פשוט אני חדש פה ולא עברתי על כל האשכולות הקודמים.

בכל אופן-

יש לי בעיה עם Norton AntiVirus. כאשר אני בא להפעיל את התוכנה, המסך שלה נשאר קפוא, והוא שקוף (כלומר, אני רואה רק את המסגרת של המסך, אך הרקע הוא של ה Desktop).

מה שעשיתי היה למחוק את NAV03 שהיה לי, והתקנתי במקומו את NAV04, אך זה לא שינה בכלל והבעיה חזרה על עצמה שוב (מסך תקוע).

כמו כן, ה- Autoprotect נמצא ב- Disable ואין לי אפשרות לשנות אותו למצב אחר.

מה אני אמור לעשות?

(הורדתי את כל עדכוני Windows Update, ויש ברשותי WinXP)

אגב, ניסתי גם להוריד את McAfee כי חשדתי שמדובר בווירוס במחשב שלי, אבל הוא לא נתן לי לעשות LiveUpdate בטענה שאני צריך לרכוש את התוכנה, אז וויתרתי.

תודה מראש לכל מי שיעזור לי!

פורסם

רוב הסיכויים שאכן מדובר בוירוס

www.ravantivirus.com/scan/indexie.php

אם הסריקה יוצאת נקיה (לא סביר) אז כנראה שההתקנה עצמה של האנטי וירוס נדפקה, אבל זה ממש לא סביר אז תתחיל עם הסריקה.

פורסם
  • מחבר

ביצעתי את הסריקה ואכן היא מצאה 7 וירוסים מסוגים שונים על המחשב, אז מחקתי את כולם בהצלחה, הפעלתי מחדש את המחשב, ניסיתי להעלות את NAV, ובכל זאת--

עדיין לא עבד.

יכולים להיות עוד פתרונות לבעיה הזו (שלא כוללים פירמוט טוטאלי למחשב...)?

-תודה!

פורסם

לפני הכל - אם יש לך אפשרות לבדוק את ההרדיסק לוירוסים דרך מחשב אחר, כדאי מאד שתעשה את זה (הכוונה להוציא את ההארדיסק ולחבר אותו למחשב אחר עם XP ואנטיוירוס מעודכן).

דבר שני, בדיקת וירוסים במקרה שידוע שיש וירוסים במחשב חייבת להיעשות בsafe mode כי כך רוב הסיכויים שאין וירוס בזיכרון שמפריע לסריקה.

דבר שני - את קבצי העדכון של mcafee שניתן להוריד מהאתר שלהם אפשר לפתוח עם winzip (או winrar אני לא זוכר בדיוק) ויש שם קובץ שנקרא scan ומאפשר לך לסרוק את המחשב בcommand line בלי להתקין את התוכנה.

מאד מומלץ.

בכל מקרה, אם אתה לא מצליח להעלות את האנטיוירוס, תסיר אותו ותתקין אותו שוב.

אם אי אפשר להסיר אותו, נסה "לדרוס" את האנטיוירוס הקיים עי התקנה חוזרת ואז נסה להסיר ולהתקין אותו שוב.

אם גם זה לא עובד, בעזרה באתר סימנטק מוסבר בדיוק איך למחוק לגמרי התקנה של אנטיוירוס, ידנית ובעזרת תוכנה בשם remove nav שהם נותנים להוריד מהאתר.

תריץ שם חיפוש על משהו כמו can't uninstall nav2004 זה אמור למצוא לך לפחות מסמך אחד רלוונטי.

ולסיום - אם באמת היו לך וירוסים על המחשב, ואם אתה חושד שהם הספיקו לגרום לנזק למערכת ההפעלה ולתוכנות שלך, הטיפול המומלץ הוא כמובן גיבוי מסמכים ונתונים ופרמוט מלא + התקנה מחדש של המערכת.

רק כך תוכל להיות בטוח שהמערכת שלך בריאה לגמרי.

פורסם
  • מחבר

שניה, הרצתי הרגע שוב סריקה מחודשת בפעם השניה למחשב ושוב הוא מצא לי את אותם 7 וירוסים, מה שאומר שבעצם הוא לא נפטר מהם מלכתחילה! איך אני מסיר בדיוק את הוירוסים שהוא מוצא לי בבדיקה? (אין אפשרות של Delete או משהו כזה, וכשסימנתי בפעם הראשונה V ליד ה- AutoClean הייתי בטוח שזה אמור לעבוד אבל מסתבר כנראה שזה לא עובד...)

תודה.

פורסם

לא כל וירוס הוא יכול לנקות, במיוחד אם הקובץ הוא אך ורק וירוס ולא ישאר כלום אחרי שהוא ינקה אותו (הוא לא מוחק קבצים).

פשות תעתיק את רשימת הקבצים מהסריקה, תעלה למצב בטוח ותמחק את הקבצים ידנית, אחרי זה תסיר כל איזכור שלהם ברג'יסטרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים