עבור לתוכן

הקמת רשת אלחוטית וכיסוי מיטבי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולכם,

יש לי בית עם 3 קומות ולאחרונה החלטתי להקים רשת אלחוטית. קיימים מחשבים בכל רחבי הבית, בכל קומה.

קניתי ראוטר שכולל בתוכו מודם של edimax, והצבתי אותו בקומה השלישית.

הכיסוי לא מיטבי - בקומה השלישית הוא נראה טוב, בקומה תחתיה הכיסוי בינוני (במקרה הטוב) ובקומה התחתונה הכיסוי מינימאלי (אך קיים).

אני מעוניין להגיע למצב שבכל נק' ברחבי הבית יהיה כיסוי אלחוטי נאות.

מחיפוש קצר בזאפ הבחנתי בראוטר מומלץ מאוד של חברת lyncsync, שהביקורות אומרות שטווח הקליטה שלו טוב מאוד - אך הוא לא כולל בתוכו מודם.

השאלות שלי הן כאלה -

1) מה ההבדל בין ראוטר משולב במודם ובין ראוטר שאין בו מודם? מה תכלית השימוש של ראוטר בלי מודם?

2) במידה ואקנה את הראוטר המומלץ בזאפ שלא כולל בתוכו מודם - מה אעשה איתו? קו adsl לא נכנס לתוכו, נכון? אני אמור לחבר אותו לראוטר הקיים אצלי (שמשולב במודם), שאליו נכנס קו adsl והוא נק' הגישה שלי לאינטרט, וכך להגביר את הקליטה?

3) מה אתם ממליצים - איך לגרום לכך שהכיסוי של הרשת האלחוטית יהיה מיטבי, ואוכל להתחבר לאינטרנט מכל נק' בבית? אני בטוח שיש אפשרות, כי הרי בימינו יש מרחבים ציבוריים שלמים שמכוסים לחלוטין ברשת אלחוטית.. אז הבית שלי זה בטח בבחינת 'בוטנים'.

המון המון תודה לכל מי שיעזור.

פורסם

1. אתה גולש בפורום הזה בזכות המודם.

הראוטר מבטל את ההגבלה של המודם למחשב אחד ומאפשר רשת פנימית.

אין הבדל מיוחד בין ראוטר משולב במודם, לראוטר לא משולב (לפחות לפי מה שידוע לי כצרכן פרטי).

2-3. את חלק מהראוטרים אפשר להפוך לתחנת הגברה (repeater), למקרה שצריך לחזק את האות בנקודה שהוא נחלש.

זה לא פועל אוטומטית, צריך להגדיר זאת בממשק המכשיר.

יש גם מתאמי רשת דרך החשמל, אבל זה יותר יקר.

מתאם אחד מתחבר בכבל לראוטר, ושאר המתאמים מתחברים בכבל לכל מחשב.

פורסם
  • מחבר

אז במידה ויש לי ראוטר משולב במודם והוא חלש מדי, אני יכול לקנות ראוטר שלא משולב במודם (שהוא חזק יותר) ולחבר אותו לזה שכן משולב במודם? לא תהיה בעיה? איך הוא (הראוטר שלא משולב) בדיוק מתחבר אליו (לראוטר שכן משולב), ב-LAN?

פורסם

אם יהיה לך מודם ראוטר משולב או מודם רגיל זה לא משנה כאן

מה שאתה צריך זה עוד ראוטר שישמש כריפיטר מה שכן עדיף שיהיה 2 ראוטרים שתומכים ב WDS זה לפי דעתי

אמור להספיק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים