עבור לתוכן

שינוי ספק SMPS ממתח כניסה 110v ל 220v - כיצד?

Featured Replies

פורסם

קניתי ב eBay נגן Blu-Ray של סמסונג, אבל רק לאחר שקיבלתי אותו שמתי לב שהוא מתאים למתח של 110v.

אז פירקתי אותו והוצאתי את ספק הכח - זה ספק כח ממותג רגיל לחלוטין, הינה התמונה:

CUjmrm.jpg

הסתכלתי על הקבלים - רובם סביב ה 250-275v, והשאר במתח נמוך בהרבה (25v למשל), לכן אני חושב שאין בעיה.

יש קבל אחד, שהסימון שלו הוא CM801, CM802, CM807 ולידו טבלה עם "Option List" לכמה מתחים:

DrEBjm.jpg

אם הטבלה לא מובנת הינה העתק:

[table]

[tr]

[td]OPTION LIST[/td]

[td]INPUT Voltage[/td]

[/tr]

[tr]

[td]CM801: 200V 100uF[/td]

[td]110VAC[/td]

[/tr]

[tr]

[td]CM802: 450V 68uF[/td]

[td]220VAC[/td]

[/tr]

[tr]

[td]CM807: 500V 68F[/td]

[td]220VAC[/td]

[/tr]

[/table]

אחרי בדיקה, באמת הקבל השחור הוא 200v 100uF לכן ניראה שיהיה קל להמיר את הספק ל 220v,

אבל אני לא מבין למה יש 220v פעמיים בטבלה :-\

הניחוש שלי של 110v צריך רק קבל אחד (CM801) ול 220v צריך שני קבלים (CM802 ו CM807), אבל הבעיה היא שהסימונים של כולם נמצאים באותו המקום.

יש למישהו מושג? וגם האם מספיק החלפה של קבל אחד, או שיש עוד משהו לעשות?

תודה.

פורסם

כשמיישרים מתח מ AC ל DC, הוא הופך מ 240V AC ל 340V DC (כפול שורש 2)

לכן קבל של 250V לא יכול להחזיק DC שנוצר מ 250V AC

את הקבל הגדול בכניסה אתה אמור להחליף לקבל של 450V 68uF או יותר בכל אחד מהנתונים. ותחבר את הקבל באותה צורה כמו שם - הוא ממש לא אמור להיות אל חוטים ארוכים

מעבר לזה תצלם את כל המעגל באיכות גבוהה מ 2 צדדים ותעלה את התמונות

פורסם

לא צריך שניים. השערה שלי; יש טעות בשורה האחרונה, וזה צריך להיות מתח 240V כמו במקומות מסויימים באירופה. 68uF זה מספיק קיבול לספק כזה. תוכל לשים 100 אם יש לך חשק ומקום.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות. אם תשימו לב, המתח נכנס בצד ימין למטה ועובר דרך כמה קבלי פילם וסליל. הקבלים האלו כמו שאמרתי במתח של 250-275v והם לפני הגשר דיודות לכן אני חושב שאין בעיה. ממש בהתחלה יש רכיב כחול שניראה כמו Varistor וכתוב עליו SVC 561-10 אבל לא מצאתי עליו שום נתונים. אחרי הגשר דיודות יש כמה רכיבים שלא כתוב עליהם מתח או כאלה שבמתח הנוך.

אני אחליף את קבל הכניסה למה שיהיה זמין 100/68uF 450/500v.

זהו זה? צריך להחליף רק קבל בכניסה? אם אני לא טועה אז זה כבר ספק שיכול לקבל 220?

אלו התמונות שאני יכול להוציא כרגע (מהפלאפון) המצלמה הדיגיטלית שהזמנתי עוד לא הגיעה.

פורסם

יתכן שתצתרך להחליף כמה רכיבים אחרים למשל :

קבלי כניסה של ה 275 V - נכון שהם אמורים להחזיק 240 אבל יכול להיות שהיתה להם בידיוק סדרה דפוקה או משהוא שמחזיקה 120 אבל לא 240. אתה כבר תראה (...) אם זאת הבעיה

דיודות במיישר מתח - שהם למתח מספיק גבוה, ותיקח כאלה של לפחות איזה 1KV - הן מחזיקות מתח כפול מהמתח המיושר (כלומר 700V), ומקבלות "לפנים" כל קפיצת מתח קטנה שמגיעה מהרשת

מחלקי מתח בתוך המעגל למעגל בקרה וכו - יכול להיות שאיפה שהוא יש מחלק מתח (וזנר) שב 340V יקחו יותר זרם ממה שהם מתוכננים, איזה נגד יתחמם וכו' - תלוי אם הם באמת שמים רכיבים חלשים יותר במקומות האלה לגרסה של ה 120V, מה שיכול להיות המקרה במציאות או שלא

הסוויטצ' (הטרנזיסטור שממתג) יכול להיות למתח נמוך מידי, גם כאן הוא אמור להיות לאיזה 2X ויותר ממתח ה DC

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, הדיודות הם לאחר השנאי ולכן הם עובדות במתח נמוך,

בכל אופן החלפתי את הקבל ל 68uF והנגן עובד מעולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים