עבור לתוכן

בקשה להמלצה למסך: נקנה והותקן ld460, הרשמים המורחבים שלי בסוף הדיון!

Featured Replies

פורסם

שלום רב לבאי הפורום,

אשמח לקבל המלצה למסך.

יחובר בלעדית למחשב (HDMI ויש גם אופציה לDP אם זה בכלל רלוונטי)

ישמש כאמצעי תצוגה משני, אני מתכנן לתלות אותו מעל המסך הראשי שלי (DELL 2408) ולהדליק אותו רק עבור צפיה בתכני ווידאו או משחקים.

כלומר, מיועד לתליה על קיר בנקודה יחסית גבוהה

לא יחובר לממיר או כל מקור SD אחר.

לא חשוב עניין הסאונד, כל זמן שהמחשב עובד גם המגבר עובד.

מרחק הצפייה הינו קצת פחות מ3.5 מטר (שזו מידת החדר מקיר לקיר כאשר הספא צמודה לקיר הנגדי).

החדר יחסית חשוך, לא חושב שיהיה אור שמש ישיר באיזור המויעד למסך, ניתן להחשכה כמעט מלאה בקלות יחסית ובכך אופן, המסך מיועד לשימוש בעיקר בשעות הערב והלילה.

המחשב מספיק חזק לטפל בתכני HD ללא בעיה.

חשבתי בכיוון של LCD (רגיל, לא LED) בגודל של 42" וברזולוציה של FULL HD אך אני פתוח לכל הצעה אחרת, רק ש(אם זה בכלל רלוונטי בתקציב הזה) אם מציעים מקרן יש לקחת בחשבון שרק כ50% מהקיר זמין להקרנה (כאמור, מעל מסך מחשב)

התקציב: כ3K עם התגמשות של 500 ש"ח במידה והתמורה שווה את ההפרש.

פורסם

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=734543

למה טושיבה - אני מאוד אוהב את המוצרים שלה - אמינות גבוהה (אני מאוד אוהב סמסונג - ה-TV שלי היא סמסונג פלאזמה 50 ואני מאוד מרוצה ממנה - אבל זה פחות מתאים לשימושים שציינת)

פורסם
  • מחבר

היי,

קודם כל תודה רבה על ההמלצה!

יש לי מספר שאלות ...

בחלק מהחנויות מופיע הדגם 42AV635 ובחלק 42AV635D האם יש הבדל בין שני אלה?

ובקשר לרזולוציה, מצד אחד רשום עליה hd ready 1080p ומצד שני בחלק מהחנויות יש במפרט סעיף "אות שידור" שמפרט רזולוציות כאשר יש 1080i אך לא 1080p וכן מופיע 720p.

כמו כן לא מצאתי ברשת את סוג הפאנל שבשימוש, יש למישהו מושג?

פורסם

ברגע שאמרת משחקים, אמרת אינפוט לאג נמוך מה שמשאיר מעט מאוד אופציות. חפש בפורום LG LD460 או סמסונג .D550/C530

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה... העניין בטיפול

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב חבר'ה רציתי להוסיף כאן באיחור-מה את דעתי על הטלוויזיה,

התחדשתי לי בLD460 בגודל 42", בחרתי לשלם אקסטרה (די גדולה האמת) מעבר למחיר הכי זול בשוק ולקחת מכשיר מהיבואן הרשמי ועם אחריות 3 שנים ממנו, הטלוויזיה הותקנה אצלי 3 ימים אחרי ההזמנה.

הטלוויזיה הותקנה מעל מסכי המחשב, בנקודה גבוהה יחסית אך עם זאת בצפיה בה מהספה לא מרגישים בבעיה מיוחדת.

תחילה, לא היה לי כבל HDMI, ובכל זאת סירבתי בנימוס לקנות כבל מהמתקינים ב-180 ש"ח (לאחר מכן ניגשתי לחנות החשמל הקרובה וקניתי לי כבל לבנבן פשוט ב-50 ש"ח) אז חיברתי דיסק קשיח חיצוני בנפח 2TB (מערכת קבצים NTFS) הטלוויזיה אפשרה דפדוף נוח בתיקיות והפעילה מספר קבצי ווידאו ללא בעיות ובאופן חלק, ורק עבור אחד הקבצים - MKV ברזולוציית FHD הופיעה הודעה שאין תמיכה בפורמט הסאונד, בזמן שהווידאו הוצג כרגיל באופן חלק.

בשלב הבא חוברה לאחר כבוד הטלוויזיה למחשב, שזה המקור העיקרי (והיחיד בינתיים) לו יועדה. בדיקה קלה ברשת גילתה לי שעל מנת לנצל את אופציית הeyefinity של כרטיס המסך שלי (לחיבור 3 מסכים בו זמנית) יש צורך שאחד המסכים יחובר דרך ממשק DisplayPort.

במקרה המסך העיקרי שלי (DELL 2408) הגיע עם חיבור כזה ואפילו כבל. כרגע הטלוויזיה מתפקדת כחלק ממערך 3 מסכים - שולחן עבודה מרווח במיוחד.

מבחינת איכות תצוגה, דבר ראשון שיחקתי עם התפריטים ב-OSD שלדעתי פשוטים וקלים מאוד להבנה, והגעתי (בטעות) ל"אשף כיול תמונה" שהעביר אותי מספר שלבים לאחריהם אני די מרוצה מהצבעים. למעשה הם מאוד דומים כרגע לצבעים של הDELL שאותו אני מאוד אוהב.ישנו עניין השחור שבאמת העומק שלו בעייתי, לא מפריע לי במיוחד. ישנה שליטה גם ב"חדות" במישור האופקי והאנכי, וכאשר פרמטר זה מכוון גבוהה ישנה השפעה ברורה של פילטר חידוד הדומה למה שאני מכיר מתוכנת Photoshop. נראה לי שכאן המקום להזכיר שלפי כל הסימנים שפורסמו ("מבחן האצבע" וכן האות השלישית מהסוף ב-product code ) הפאנל הוא מסוג IPS.

שיחקתי במספר סוגי משחקים והיה ממש אחלה, לא הרגשתי בלאג כלשהו. אני מתכנן להוסיף למערכת בקרוב ג'ויסטיק אלחוטי להשלמת "חווית הספה"

ביצועי הווידאו לדעתי הוגנים, כמובן שתכני FHD נראים במלוא תפארתם וקבצים באיכות ו/או רזולוציה נחותים נראים בדיוק כך - נחותים. מן הסתם המסך תמיד מתפקד ברזולוציה המלאה, כך שהאחריות לscaling תמיד מוטלת על התכנה שמנגנת את הקובץ. (אגב ניסיתי את הנגן Splash ולאחר ה"wow" הראשוני מהשינוי בתמונה בעצם מגלים שהוא נותן לסרט קולנוע הרגשה כיאלו צולם עם מצלמה "זולה" של שידורי חדשות)

ראיתי גם סרט באורך מלא עם כמה חברים, מאחר וגם מערכת הסאונד די מושקעת, היתה חוויה נחמדה ביותר.

שימוש נוסף, מעט מעבר לייעוד המקורי, התגלה כאשר ישבנו על פרוייקט בתכנות עם עוד חבר מהמכללה. על המסך הראשי שלי היתה לי סביבת פיתוח, ובמסך המשני היה פתוח קובץ וורד עם הspecs של הפרוייקט שבדיוק מימשתי. או אז יכולתי להשתמש במסך לצורך הצגת דוקומנטציה וקטעי קוד לדוגמה שהייתי זקוק להם, ובמקום להחליף חלונות פעילים הייתי צריך פשוט להביט למעלה.

בסך הכל די מרוצה מהמסך, עונה על הצרכים ועושה רושם שאני הולך להנות ממנו בשנים הקרובות.

צירפתי תמונה להתרשמות (באיכות מזעזעת אני יודע) של איך שכל ה-set-up שלי נראה כרגע....

[attachment deleted by admin]

פורסם

תתחדש תבלה - ותעשה חיים (לפחות עד שתתחתן ויהיו לך ילדים :) )

כל טוב,

גבריאל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים