עבור לתוכן

האם נוהל חניבעל הוא נוהל חוקי ?

Featured Replies

פורסם

פורסם

חוקי מאיזו בחינה?מי בעצם קובע מה חוקי ומה לא?נוהל חניבעל קיים בצה"ל שנים.כשאני הייתי בלבנון-(סוף שנות ה 90) הנוהל היה בתוקף,וגם תירגלנו אותו,עם הרבה שאלות ושיחות עם הקצינים.היה לנו רימונים באפוד,ואחד מהם היה ספציפי לזה.אם אתה ב'process' של חטיפה אתה מפעיל את הרימון.

אני הייתי בנסיגה מלבנון,דרך-אגב.

פורסם

כאמור, זאת פקודה חוקית

לדעתי זאת גם פקודה מאוד חשובה, יש להציל את החייל גם במחיר סיכון חיו

פורסם

אתה כן יכול לשאול עכשיו -'מה אם נוהל חניבעל היה מופעל על גלעד שליט'?,שזה יותר שאלה ערכית.

מצד אחד זה היה 'חוסך' לנו 5 שנים של טירוף,ו1000 מחבלים.ומצד שני הוא לא היה זוכה לחיות מחדש את חייו.

כך שנוהל חניבעל מתנגש עם הערך העליון של כולנו כאן.

פורסם

צה"ל מעדיף חייל הרוג מאשר חייל חטוף.

כמערכת, אפשר להבין את זה. כפרט, במשפחה - זה לא נתפס.

אבל כן, אפשר לראות ולהבין בקלות את ההגיון שמאחורי הפקודה.

דעתי היא שהיא נכונה.

ד"א, זה גם מזכיר לי את הגל של החיילים שאמרו לאחר שגלעד שליט חזר, שהם לא רוצים ששום אסיר יוחזר במקרה ויחטפו בשבי...

פורסם

זה נטו עניין של סיכויים

אם נוהל חניבעל לא היה קיים ופתיחה באש לכיוון החוטפים היה אסור כל החטיפות היו מוצלחות

ברגע שיש לך את נוהל חניבעל בנוסף לאפשרות לחטיפה מוצלחת יש לך גם את האפשרויות של סיכול החטיפה ע"י פגיעה בחוטפים או חטיפת חייל הרוג (הורדת הערך שלו כאשר ירצו לשחרר אותו/פחות זמן יגררו את העסקה)

פורסם

מעקב

פורסם

WTF אפילו ביוטיוב ערוץ 1 כלכך גרוע? למה הסאונד מפסיק פתאום באמצע ואז כל הסרט חוזר על עצמו מההתחלה, אבל הפעם בלי סאונד?

איזה ערוץ כושל של אנשים כושלים. אלוהים ישמור.

פורסם

אתה כן יכול לשאול עכשיו -'מה אם נוהל חניבעל היה מופעל על גלעד שליט'?,שזה יותר שאלה ערכית.

מצד אחד זה היה 'חוסך' לנו 5 שנים של טירוף,ו1000 מחבלים.ומצד שני הוא לא היה זוכה לחיות מחדש את חייו.

כך שנוהל חניבעל מתנגש עם הערך העליון של כולנו כאן.

מי אמר?

הנוהל לא אומר "תירו ספציפית בחייל שלנו כדי שיהרג ולא יחטף", אלא "תירו על החוטפים, למרות הסיכון של פגיעה בחייל שלנו"

פורסם

אני אומר לך שהיה לנו רימון באפוד..

פורסם

ג'וני, אני לא חושב שאתה צריך לספר על הרימון. יש אנשים שלא צריכים לדעת את זה...

פורסם

ג'וני, למה אתה מתכוון כשאתה אומר "היה לנו רימון בווסט"? הרי לכל לוחם יש אפילו יותר מרימון אחד בווסט בזמן פעילות מבצעית.

עכשיו, אני לא יודע מה היה בתקופתך, אבל אני שירתתי מ-2007 עד 2010 ובשום זמן בתקופה הזאת לא קיבלנו הוראה להתאבד במקרה של חטיפה. בנוסף חודד בצורה הברורה ביותר, והרבה יותר מפעם אחת שנוהל "חניבעל" בפירוש לא אומר פגיעה מכוונת בחייל הנחטף, אלא אומר שיש לפעול למניעת החטיפה גם במחיר של פגיעה בחייל הנחטף.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

לא ניתן לתת פקודה כמו: "תירו בחייל שלנו העיקר שלא יהיה חטוף.." זה פשוט לא יעבור, אז מה עושים? אומרים משהו דומה אבל בצורה מספיק עדינה ע"מ שהמסר יעבור. לשאלה אם יש הגיון בלירות לכיוון חייל שלנו שנחטף, התשובה תהיה אך ורק קשורה לאם יש סיכויי להצילו, אם אין סיכויי כזה, להרוג אותו ע"מ להגן עליו משבי זה אינו פיתרון בעיניי.

פורסם

ג'וני, אני לא חושב שאתה צריך לספר על הרימון. יש אנשים שלא צריכים לדעת את זה...

ביג דיל, אחרי הכתבה היה להם פאנל עם מישהו שנחטף בעבר וציטט את גורודיש: "בשום אופן לא נופלים בשבי, בשביל זה יש לכם רימון".

פורסם

אני חושב שצריך להיות הבדל גדול בין הצהרת עמדה לבין נוהל בפקודה. לא הגיוני לדרוש, בפקודה, מחייל להתאבד (או לירות בחברו) במקרה של ארוע חטיפה - אפילו שאני תומך בכך (ויצא לי לקבל "תדריך" לא רשמי על הנוהל הזה בהיותי בסדיר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים