עבור לתוכן

שווה לתת לתיקון מסך מחשב?

Featured Replies

פורסם

יש לי מסך LCD בן 3.5 שנים 22 אינץ שלאחרונה התחיל להבהב למספר שניות בכול פעם שאני מדליק אותו, או בכול פעם שהמחשב קם ממצב שנה.

אמרו לי כאן בפורום ובפורום אחר שככול הנראה הלך לי ספק הכוח של המסך.

האם כדאי לדעתכם לתקן במעבדה?

או ששווה לקנות מסך חדש?

כמה לדעתכם יכול לעלות לי תיקון כזה?

פורסם

למסור לתיקון כנראה שלא שווה.

לנסות לתקן לבד זה אופציה.

מה דגם המסך?

פורסם
  • מחבר

syncMaster 226bw של חברת סמסונג.

היום פתחתי את המסך ואין לי מושג איך אני אמור בכלל לתקן אותו.

הוא היה מחובר שם עם חוטים כך שלא יכולתי ממש לראות את החלקים, והבנתי שאני לבד לא יודע לסדר את זה.

אני צריך בעל מקצוע שיודע.

פורסם

syncMaster 226bw של חברת סמסונג.

היום פתחתי את המסך ואין לי מושג איך אני אמור בכלל לתקן אותו.

הוא היה מחובר שם עם חוטים כך שלא יכולתי ממש לראות את החלקים, והבנתי שאני לבד לא יודע לסדר את זה.

אני צריך בעל מקצוע שיודע.

תעלה תמונה ברורה של הקרביים של המסך כולל המעבד תמונה והספק במצב פתוח .

ונראה לאן מתקדמים :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שלא ניתן לצלם את זה.

בגלל שהמסך בפנים קשור עם כל מיני חוטים, הם יקרעו לי אם אני אנסה להפוך אותו.

אין לי יכולת לנתק אותם אלה רק לקרוע או לחתוך וכך קורה שלמעשה אין לי גישה לקרביים שלו.

פורסם

הנה סרטון לדוגמה שמראה איך מנתקים את החוטים

פורסם
  • מחבר

ראיתי את הסרט, אצלי לא ניתן לפתוח את המסך מקדימה אלה רק מאחורה.

זה עדיין נראה לי קצת מסובך.

יתכן ומחר אני אנסה שוב לפתוח אותו ולהגיע לקרווים שלו, או שאני כבר פשוט יחכה עד שישבוק חיים לגמרי ואז אנסה לפתוח אותו.

השאלה היא כמה נראה לכם יכול לעלות תיקון שלו במעבדה?

אם תיקון יעלה 250 שקל אז כדאי לי לתקן אותו, אבל אם זה עולה בסביבות 500 שקל אז כבר באמת עדיף לי לחכות עד שילך לעולמו ולנסות לפתוח אותו אפילו בצורה קצת אגרסיבית (כבר אין מה להפסיד).

דרך אגב במעבדות של טלויזיות מוכרים חלקים כאלו?

פורסם

תיקון במעבדה באמת עולה באזור ה250 שקל, שזה סכום גדול מדי עבור תיקון מסך כמו זה כאשר ב500 אתה יכול לקנות מסך חדש.

לגבי פתיחת המסך היא תמיד קצת אגרסיבית ומשאירה סימנים. פעם ראשונה שפתחתי מסך שברתי מלא קליפסים ושברתי נוספים בפתיחה השניה... אך בסופו של דבר הכל נסגר ומחזיק, והכי חשוב- המסך עובד.

בקשר לחלקים זה לא בדיוק לקנות חלק, מדובר בהחלפת קבלים על חלק קיים, שאת ההלחמה של הקבלים באמת עדיף לך שיעשו במעבדה, והסיבה העיקרית לפירוק זה לבדוק שהבעיה היא אכן בקבלים, וגם כאשר אתה מביא להם לוח ומבקש להלחים קבלים הם לוקחים פחות מ100 שח, שזה חיסכון ניכר.

מה שכן, כאשר אתה פותח ומנתק את החוטים תהיה קצת יותר זהיר איתם מאשר הבחור בוידאו, ותצלם כל שלב כדי שתדע איך להחזיר הכל חזרה.

פורסם

לא רואה יותר מדי הגיון בלהתעסק עם המסך הזה

חוץ מאשר אקדמי נטו - ותהיה מוכן לקנות מסך חדש

הכוונה היא שתנסה לתקן - מקסימום אם תצא עם שוקת שבורה תקנה חדש.

פורסם

תיקון במעבדה באמת עולה באזור ה250 שקל, שזה סכום גדול מדי עבור תיקון מסך כמו זה כאשר ב500 אתה יכול לקנות מסך חדש.

לגבי פתיחת המסך היא תמיד קצת אגרסיבית ומשאירה סימנים. פעם ראשונה שפתחתי מסך שברתי מלא קליפסים ושברתי נוספים בפתיחה השניה... אך בסופו של דבר הכל נסגר ומחזיק, והכי חשוב- המסך עובד.

בקשר לחלקים זה לא בדיוק לקנות חלק, מדובר בהחלפת קבלים על חלק קיים, שאת ההלחמה של הקבלים באמת עדיף לך שיעשו במעבדה, והסיבה העיקרית לפירוק זה לבדוק שהבעיה היא אכן בקבלים, וגם כאשר אתה מביא להם לוח ומבקש להלחים קבלים הם לוקחים פחות מ100 שח, שזה חיסכון ניכר.

מה שכן, כאשר אתה פותח ומנתק את החוטים תהיה קצת יותר זהיר איתם מאשר הבחור בוידאו, ותצלם כל שלב כדי שתדע איך להחזיר הכל חזרה.

כנראה שזה קרה בגלל שאתה לא יודע לפרק מסכים !

לי בחיים לא קרה ששברתי הרבה קליפסים וגם עם היה אז זה היה במקום אחד והוא סימן של מברג שהייתי מתשטש את זה דיי בקלות ע"י גירוד עדין עם סכין יפנית חדה !

פורסם
  • מחבר

אני אכן לא יודע לפתוח מסך, וגם לא שברתי שום קליפסים.

כרגע החלטתי לא להתעסק יותר עם המסך כל עוד הוא חיי.

פורסם

כנראה שזה קרה בגלל שאתה לא יודע לפרק מסכים !

לי בחיים לא קרה ששברתי הרבה קליפסים וגם עם היה אז זה היה במקום אחד והוא סימן של מברג שהייתי מתשטש את זה דיי בקלות ע"י גירוד עדין עם סכין יפנית חדה !

אני אכן לא יודע לפרק מסכים :)

ראיתי סרטון בyoutube וניסיתי ליישם. לאומת זאת במסך השני שפירקתי לא שברתי אף קליפס.

אני אכן לא יודע לפתוח מסך, וגם לא שברתי שום קליפסים.

כרגע החלטתי לא להתעסק יותר עם המסך כל עוד הוא חיי.

החלטה ליגיטימית, אך בכל זאת אציין שהקבלים המפוצצים (שכנראה מקור הבעיה) גורמים למעגל לא תקין, ומשפיעים גם על שאר הקבלים בלוח, ואם הזמן גם הם ילכו.

פורסם

תראה

יש מעבדות של החברה של המסך ששם הם ישחטו אותך

אבל יש חנויות לתיקון שמתקנות כל מיני מוצרי בית ואולי לקחו לך שם פחות

איפה אתה גר אולי אני יוכל להמליץ לך על מישהו?

פורסם
  • מחבר

כפר סבא

פורסם

לא מכיר משם

בכל מקרה תעשה את מה שאמרת- תחכה שהוא ימות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים