עבור לתוכן

מחפש מסך; לעיצוב, סרטים ושימושים כללים; תקציב לא מוגדר

Featured Replies

פורסם

אז שלום :hi:!

אני מחפש מסך לקנייה בעתיד, הלא מוגדר. אתם בטח חושבים לעצמכם "אז תפתח כשתקנה" או משהו בסגנון, אבל אני לא יודע מתי אקנה. אולי אפילו מחר. או מחרתיים כי מחר שבת.

גם התקציב לא מוגבל, או יותר נכון לא מוגדר.

אני מחפש מסך טוב, לעיצוב, סרטים, ושימושים כלליים- קצת מהכל.

ראיתי את המסך S23A950 של סמסונג, אני גם זוכר שראיתי כתבה עליו (יש מצב אפילו פה באתר) כשרק הוצגו. יש לו תלת מימד, שזה נחמד מאוד, יש לו תאורה אחורית לד, שלמרות שזה לא אומר כלום, אוכל להשוויץ בפני החברים :cool2:, עיצוב מעולה. ואם בעיצוב עסקנו, מסך מעוצב טוב מעלה הרבה נקודות למסך. גם אורגנומיה. חיסרון שיש לו זה פאנל TN, או שאולי זה לא חיסרון. אתם המומחים ;).

בכל מקרה, מאוד אהבתי אותו, למרות המחיר הגבוהה (2400 ש"ח אאל"ט).

לגבי גודל, 23" זה גדול מידי אפילו. נראה לי 21-23 יהיה גודל סביר. אני יושב די קרוב למסך. פחות ממטר (70 ס"מ בערך).

מה עוד?

המסך שיש לי כרגע, Sansung SyncMaster 721s, שבעה עשר אינצ'ים, 1024X1280, נוראי. הוא איתי משנת תרפפו, מלא בשריטות, חתכים, לכלוכים, מה שתרצו. כל דבר יהיה שיפור על פניו.

רמקולים מובנים (עדיין עושים דברים כאלו?) יתקבלו בשמחה, למרות שאין בהם צורך אמיתי.

גימיקים זה טוב. זה כיף.

זה מגניב.

תודה מראש! :xyxthumbs:

פורסם

אם אתה מחפש מסך איכותי אשר טוב לעיצוב, אמליץ על מסך המבוסס פאנל IPS כמו דגמי U2311H (או המחליף שלו, U2312HM) של דל.

בחלק מהחנויות ניתן גם למצוא את U2211H בגודל 21.5 אינץ' אך הוא עולה לרוב במחיר דומה, לפיכך אינו משתלם. אותו אינץ' וחצי לא יקבע את ההבדל בין גדול מדי למתאים כאשר אין לך הגבלה פיזית של מקום. המחירים הם סביב ה-1000 ש"ח.

אם אתה רוצה לחסוך מעט כסף, ניתן ללכת על 2333T של סמסונג המבוסס פאנל PVA (פחות איכותי מ-IPS אך עדיין טוב מ-TN) ועולה לרוב סביב ה-750 שקלים. אם איני טועה, הוא אינו ארגונומי ואינו מגיע עם כבל DVI.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה.

כל המסכים שציינת לא נראים משהו :-\ מכיר אולי משהו שנראה סקסי? מלהיב?

אולי גם עם 3D (כנראה אשתמש בזה פעם בעשור, אבל נחמד שיהיה)?

ובכלליות, מה דעתך על הזה שמצאתי של סמסונג?

תודה!

פורסם

אם אתה מחפש משהו שנראה טוב אז זה כבר עניין של טעם.

יש לך את IPS236V שגם מבוסס פאנל IPS ונראה לא רע לדעתי.

לגבי המסך שציינת, הוא נחמד. איני מכיר אותו לכן לא יכול להמליץ עליו אך אני בספק אם מבחינת איכות תצוגה הוא טוב יותר. אם עיצוב, תלת-מימד ועוד כמה פיצ'רים זה מה שמעניין אותך- לך עליו.

פורסם
  • מחבר

מעניין אותי במידה, אני לא בטוח שזה שווה את המחיר.

אם מישהו מכיר את המסך או את איכותו- אשמח לשמוע.

ממש התלהבתי ממנו..

אם לא-

יש פה מספיק דגמים לרפרנס ולבחירה.

תודה רבה :xyxthumbs:!

פורסם

מבחינת היופי , גם לדעתי , משהו ממש יפה.

http://3dvision-blog.com/tag/s23a950/

ואני לא מתכוון רק לקוראנית/יפנית. ;)

אבל המחיר שערורייתי.

חכה שירד קצת.

אם אתה לא לחוץ כמובן.

ו23 זה לא גדול מדי.

פורסם

צריך לקרוא את האותיות הקטנות: המסך הזה לא תומך ב-NVIDIA ולא פחות חשוב, החוברת שהגיעה עם ה-GTX570 שלי מציינת שברזולוציה של 1920X1080, המסך תומך בתדר מירבי של 100HZ כך שמסכי 3D נחמדים על הנייר אבל עדיין מצריכים פשרות כבדות לגבי הצבעים ושילוב רזולוציה ותדר מירביים. ברזולוציה של 2560X למי שזה רלוונטי, התדר המקס' הנתמך הוא כבר רק 60HZ...

בתמונה בקישור מעלי:

samsung-750-950-series-3d-monitors.jpg

במסך ה-3D (הימני) אפשר לראות איך בכל הקצוות של המסך, הצבעים דוהים והופכים כהים.

בהרבה משחקים הסימולציה היא של תנאי תאורה נמוכים, בין השאר כי זה מדגיש את האפקטים אבל זה גם התחום הבעייתי של מסכי TN.

IPS ובעיקר PVA יראו הרבה יותר פרטים.

בכותרת מוזכר "עיצוב" - אם הכוונה לעבודה שנעשית במסך ולא למסך כקישוט, פנל IPS או PVA יתאים יותר. מסך PVA בתקציב הזה לצרכים כלליים שיתאים גם למשחקים:

http://www.audiovideo.co.il/%D7%9E%D7%A1%D7%9A-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-EIZO-LCD-23-Foris-FS2331-PVA-Gaming-Monit/p-339.htm

אני מתלבט בינו לבין:

http://www.audiovideo.co.il/%D7%9E%D7%A1%D7%9A-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%99-EIZO-FLEXSCAN-EV-2335W/p-231.htm

כשהאחרון עם IPS.

פורסם
  • מחבר

מבחינת היופי , גם לדעתי , משהו ממש יפה.

http://3dvision-blog.com/tag/s23a950/

ואני לא מתכוון רק לקוראנית/יפנית. ;)

אבל המחיר שערורייתי.

חכה שירד קצת.

אם אתה לא לחוץ כמובן.

ו23 זה לא גדול מדי.

לא גדול מידי מכ"כ קרוב?

ולא, אני לא לחוץ, אבל גם אם המחיר ירד, די ירדתי ממנו לצערי. יש לו עיצוב מהמם ופורץ דרך, אבל המסך עצמו...

בעבור מחיר כזה, לקבל מסך לא מושלם :nono:...

צריך לקרוא את האותיות הקטנות: המסך הזה לא תומך ב-NVIDIA ולא פחות חשוב, החוברת שהגיעה עם ה-GTX570 שלי מציינת שברזולוציה של 1920X1080, המסך תומך בתדר מירבי של 100HZ כך שמסכי 3D נחמדים על הנייר אבל עדיין מצריכים פשרות כבדות לגבי הצבעים ושילוב רזולוציה ותדר מירביים. ברזולוציה של 2560X למי שזה רלוונטי, התדר המקס' הנתמך הוא כבר רק 60HZ...

בתמונה בקישור מעלי:

...

בהרבה משחקים הסימולציה היא של תנאי תאורה נמוכים, בין השאר כי זה מדגיש את האפקטים אבל זה גם התחום הבעייתי של מסכי TN.

בכותרת מוזכר "עיצוב" - אם הכוונה לעבודה שנעשית במסך ולא למסך כקישוט, פנל IPS או PVA יתאים יותר. מסך PVA בתקציב הזה לצרכים כלליים שיתאים גם למשחקים:

http://www.audiovideo.co.il/%D7%9E%D7%A1%D7%9A-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-EIZO-LCD-23-Foris-FS2331-PVA-Gaming-Monit/p-339.htm

אני מתלבט בינו לבין:

http://www.audiovideo.co.il/%D7%9E%D7%A1%D7%9A-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%99-EIZO-FLEXSCAN-EV-2335W/p-231.htm

כשהאחרון עם IPS.

:o

אתה לא חושב שהמסכים הללו הם קצת יותר מידי? יותר מידי יקרים, יותר מידי טובים? המסך המקורי שהתעניינתי בו היה יקר להחריד, הסכמתי לשקול אותו בגלל תחושת הערך המוסף שהוא נתן לי- שיא הטכנולוגייה, גימיקים שונים, עיצוב מהמם... ואלו.. הם סתם מסכים טובים מידי בשבילי.

בכותרת התכוונתי לשימושי עיצוב, אבל בהמשך גם ציינתי שמסך מעוצב כראויי מוסיף נקודות.

יש כרטיס של AMD (5670( הוא בכלל תומך בתלת מימד?

פורסם

^ יקרים - בלי ספק. "יותר מדי טובים?" - יש סיבה שלא מגיע לך הכי טוב? ;)

אני לא רואה סיבה שמסך יעלה פחות מזוג משקפי ראיה טובים או מעבד חזק אם הוא הממשק העיקרי למחשב ומבלים מולו כמה שעות ביום. לפחות ככה אני מסביר את זה לעצמי ועוד נשאר לראות שיתורגם לקניה. במקרה שלי, זה בכלל המסך היחיד בבית אם לא מחשיבים את זה שבסלולרי...

הכרטיס מסך שלך תומך ב-3D אבל אני מעריך שתצטרך לעבוד ברזולוציה נמוכה כדי שמשחקים יעבדו חלק.

פורסם
  • מחבר

אני לא גיימר, כרטיס המסך הזה מספיק לשימושי..

אני חשבתי על סרטים ב-3D, אני מניח שבשביל זה זה מספיק.

כן, יש 3 סיבות שלא מגיע לי הכי טוב:

א. הם נראים כמו רובוטריקים, ממש לא בא לי כזה דבר על השולחן.

ב. כסף... Money money money, always funny, in the rich man's world

ג. אין לי צורך בכך. הטוב פשוט יתבזבז. Overkill מה שנקרא.

פורסם
  • מחבר

קראתי שוב את תשובותיכם המלומדות והגעתי למסקנה שכדאי לי לקנות U2311H/U2312HM.

ממה שהבנתי ההבדל היחידי ביניהם הוא סוג התאורה האחורית- LED מול CCFL.

איזה מהם עדיף?

או שאולי זה לא משנה?

פורסם

בתמונה בקישור מעלי:

samsung-750-950-series-3d-monitors.jpg

אני מתלבט בינו לבין:

כשהאחרון עם IPS.

אני חושב שמוקדם להסיק על זוויות צפייה מצילום אקראי

אם כי לפי הערותיך אני רואה שאתה מבין בעניין.

ועדיין אני חושב של95 אחוזים מהאנשים הוא יהיה יותר ממספק.

והעיצוב הוא באמת ייחודי

שונה מכל המסכים האחרים שדי דומים אחד לשני.

פורסם
  • מחבר

הגעתי למסקנה שכדאי לי לקנות U2311H/U2312HM.

ממה שהבנתי ההבדל היחידי ביניהם הוא סוג התאורה האחורית- LED מול CCFL.

איזה מהם עדיף?

או שאולי זה לא משנה?

:hi:

פורסם
  • מחבר

:-\

פורסם

ההבדל העיקרי ביניהם כרגע הוא שאת ה2311 קשה למצוא במלאי בחנויות..

חוץ מזה ה2312 משתמש כנראה בפאנל מדגם חדש יותר, ואמור להיות לו פחות input lag, ואולי עוד הבדלים שנובעים מזה שמדובר בסופו של דבר במסך אחר, וצריך להתייחס אליו ככזה ולא להניח שהוא זהה לדגם הקודם 'חוץ מההבדלים'.

היתרון העיקרי של ה2311 מצד שני, הוא הוותק שלו בשוק והניסיון שיש להרבה אנשים איתו כמסך טוב, מה שיכול לגרום לאנשים להעדיף ללכת 'על בטוח' (גם אם הוא קצת קשה להשגה) ולא לקחת דגם חדש שעוד לא ידוע מספיק על ה'מחלות' שלו.

בקשר לשאלה של CCFL מול LED, אומרים שההבדלים לטובת הLED לא משמעותיים מספיק בשביל להתעקש על מסך כזה, אבל ודאי שאין לו חסרונות שיכולים לגרום למישהו להעדיף בדווקא CCFL. אם יש לך בחירה בין שני מסכים זהים במחיר ובתכונות מלבד הפרט הזה, אז יש היגיון בלהעדיף את הLED.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים