עבור לתוכן

דיגיטלית רצינית ב300-400 דולר בארה"ב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

תוכלו בבקשה להמליץ על דיגיטלית בכ300-400 דולר (עדיף קרוב יותר ל300 אבל אם ההבדל רציני...). אני קונה אותה בניו יורק ואני חייב לקנות אותה בחנות הזו: http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home

האפשרויות שנראות לי הם:

Fujifilm finepix S-500

Fujifilm finepix S-300

HP Photosmart 850

Olympus camedia C-740 Ultra zoom

Minolta Diamage Z1

בחרתי את אלו בעיקר בגלל הזום אבל הדבר שהכי חשוב לי זה איכות התמונה ואמינות המצלמה (כי האחריות תהיה בארה"ב).

אגב, מה זה שכתוב SLR ו EVF ומה זה אומר Point and Shoot

פורסם

הייתי הולך על הMinolta Diamage Z1.

אם אתה מעוניין ברזולוציה אז לFujifilm finepix S-500 יש הגדלה ל6MP...(אינטרפולציה מתקדמת)

פורסם

אגב, מה זה שכתוב SLR ו EVF ומה זה אומר Point and Shoot

P&S זה מושג כללי למצלמה לחובבים שפשוט רוצים לצלם, בלי "להסתבך" עם הגדרות ידניות.

SLR זה מנגנון מראות שמאפשר לראות ישירות (אופטית) דרך העדשה. אף אחת מהמצלמות שציינת היא לא SLR. ?EVF זה המקבילה הדיגיטלית ל-SLR. מדובר בעינית דיגיטלית כמו של מצלמות ווידאו שמראה גם כן את התמונה האמיתית שתקבל. החסרונות של EVF מול SLR זה צריכת החשמל שלו והתצוגה הפחות מפורטת. היתרונות העקריים שלו הוא במידע הטכני הרב שמופיע על המסך עצמו, ובכך שאין צורך במנגנון מכני מרעיש ויקר של מראה קופצת.

חוץ מאלה יש גם מצלמות עם עינית אופטית פשוטה, שבה מה שאתה רואה מעט שונה ממה שמתקבל בסוף. כמובן שיש בכל המצלמות האלה גם את צג ה-LCD האחורי שמאפשר לך לראות בדיוק מה שתקבל (בדומה ל-SLR ול-EVF). החסרון של רוב צגי ה-LCD החיצוניים הוא שקשה לראות בהם פרטים באור יום.

הייתי הולך על הMinolta Diamage Z1.

גם אני :-)

אם אתה מעוניין ברזולוציה אז לFujifilm finepix S-500 יש הגדלה ל6MP...(אינטרפולציה מתקדמת)

אין טעם באינטרפולציה במצלמה. כל אינטרפולציה שתעשה במצלמה תוכל ממילא לבצע אח"כ במחשב, ואובדן המקום בכרטיס כתוצאה מהקבצים הגדולים הוא מחיר שאף צלם הגיוני לא ירצה לשלם (אלא אם כן אין לו גישה למחשב).

פורסם

ובכך שאין צורך במנגנון מכני מרעיש ויקר של מראה קופצת.

מראה קופצת ? ???

LCD מראה 100% מן התמונה שאתה מצלם

EVF מראה כ-98% - תלוי באיזו מצלמה

אין טעם באינטרפולציה במצלמה. כל אינטרפולציה שתעשה במצלמה תוכל ממילא לבצע אח"כ במחשב, ואובדן המקום בכרטיס כתוצאה מהקבצים הגדולים הוא מחיר שאף צלם הגיוני לא ירצה לשלם (אלא אם כן אין לו גישה למחשב).

ה"אינטרפולציה" של פוג'י היא לא כמו במצלמות הפושטיות של חברות (digicam/umax...וכל השטויות האלה...), היא מבוססת על טכנולוגיה מתקדמת (לא זוכר את השם) אשר מגדילה את התמונה (אתה בוחר הרזולוציה, אתה לא משנה אותה במצלמה). והיא מציגה תמונות לא רעות בכלל ל-6MP אשר עבר אינטרפולציה מ-3MP. וגם אם מישהו מעוניין לפתח פוסטרים ענקיים (A4+) (ה-S50 שלי 5MP ניתן עד A4 ללא איבוד איכות).

אולג,

תעבור על עוד ביקורות על ה-Z1, תראה איך היא עובדת, תפריטים, דעות משתמשים, פורומים, ותחליט אם היא מתאימה לך.

אני אישית ממליץ לך עליה (גם rangerman מסכים :D ).

8)

פורסם
  • מחבר

וואי תודה רבה על התשובות, אני אלך לקרוא ביקורות, אגב, המליצו פה על הZ1 אבל לא אמרו למה,

כבר אמרתי שזה פורום מעולה??? ;)

פורסם

היא מעולה, מציגה תמונות טובות, אני מופתע שאף אחד לא מציע אותה. יש לה נתונים ממש טובים, וידאו, צילום מהיר Ultra High Speed 1280x960 capture at 10fps (משהו משוגע לאללה), bulb (חשיפה ארוכה - 30 שניות), ועוד....יותר מידי.. :o

התלהבתי ממנה ;D

עולה 2000 ש"ח בארץ. :)

פורסם

מראה קופצת ? ???

כן. בכל מצלמות הרפלקס בעולם יש מראה שקופצת למעלה, שבריר שניה לפני הצילום (להוציא מצלמות בודדות שמבוססות על מראת פליקל, כמו ה-EOS-1V)?

LCD מראה 100% מן התמונה שאתה מצלם

EVF מראה כ-98% - תלוי באיזו מצלמהה

המספרים שציינת נכונים ל-Z1, אבל לא למצלמות אחרות. אני מסכים שמצלמות רבות מציגות 100% מהתמונה ב-LCD. לגבי ה-EVF, זה נע בד"כ בין 84% ל-?100%.

"אינטרפולציה" של פוג'י היא לא כמו במצלמות הפושטיות של חברות (digicam/umax...וכל השטויות האלה...), היא מבוססת על טכנולוגיה מתקדמת (לא זוכר את השם) אשר מגדילה את התמונה (אתה בוחר הרזולוציה, אתה לא משנה אותה במצלמה). והיא מציגה תמונות לא רעות בכלל ל-6MP אשר עבר אינטרפולציה מ-3MP. וגם אם מישהו מעוניין לפתח פוסטרים ענקיים (A4+) (ה-S50 שלי 5MP ניתן עד A4 ללא איבוד איכות).

אין שום דבר באינטרפולציה הזו שלא ניתן לבצע במחשב, ובאיכות טובה יותר (במקרה של תוכנות כמו Genuine Fractals, באיכות *הרבה* יותר טובה). זה מצריך כוח עיבוד רציני, ובשביל זה יש לך במחשב מעבד הרבה יותר חזק מבכל מצלמה. בקיצור, חבל על המקום בכרטיס, וחבל על הפגיעה בקצב הצילום שיורד בגלל העיבוד הנוסף ובגלל הבאפר שמתמלא מהר יותר.

וואי תודה רבה על התשובות, אני אלך לקרוא ביקורות, אגב, המליצו פה על הZ1 אבל לא אמרו למה,

יתרונות: קומפקטית, טווח זום גדול, אפשרות לפלאש חיצוני, מהירה, צילום ווידאו איכותי, שליטה ידנית ואוטומטית מלאה, מחיר חסר תחרות עבור מה שהיא מציעה, EVF במקום עינית אופטית

חסרונות: LCD קבוע (לא מסתובב), 3.2MP (יש מצלמות עם 4MP במחיר שלה) - זה משמעותי בעיקר להגדלות גדולות מאוד (מעל גודל A4)

פורסם

עם כמה זכרון אתה רוצה? גם זה משפיע על המחיר...

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע כמה זיכרון, כמה שיותר כמובן יותר טוב אבל חשוב יותר איכות התמונה כי זיכרון אפשר להוסיף אחר כך בכרטיס .

הסתכלתי קצת על תמונות באתר הזה:

http://www.dpreview.com/gallery/

ודיי התרשמתי מהפוג'י...חבל שאין שם את הZ1 להשוואה

גם אהבתי את האיכות של הסוני ושל ה a70 של קנון אבל הזום שלהם יותר קטן משל הפוג'י והz1

מה שמושך מאוד בZ1 זה החיסכון בסוללות, מהירות הפעולה ואפשרות הוידאו + סאונד באיכות טובה. למישהו יש אותה שיכול להוסיף משהו?

אני אחפש עוד אתרים עם תמונות של הZ1 להשוואה כי באתר הזה

http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/z1_samples.html

האיכות שלה דווקא לא מרשימה כל כך

פורסם

ככל ש ה F יותר קטן וגודל ה CCD יותר גדול המצלמה אוספת יותר אור והתמונות פחות רועשות...

לכן, A80

כדאי לקחת בחשבון מחירי זכרון. ואם אתה לוקח מצלמה עם סוללה מיוחדת, אז סוללה נוספת.

פורסם

לך על הZ1, לא רבים רוכשים אותה (לא יודע למה, מעולה לפי הנתונים ) יש לה את הזום שאתה צריך והוא בהחלט טוב.

ooopsi, הוא ביקש זום+איכות. הA80 מספקת רק איכות (x3 לא ממש נחשב... :P )

לגבי זיכרון:

אני בקרוב ארכוש 256MB CF.

אני מתלבט כרגע בין ה-SanDisk לבין ה-Kingston שנמכרים ב-למיר

פורסם
  • מחבר

וואו נדהמתי מקנון G5 למרות שהיא עולה 3200 ש"ח בארץ נראה לי שאני יעבוד עוד קצת ויקנה...תגידו בבקשה מה דעתכם עליה????? :o

ההתלבטות עכשיו היא בין הG5 של קנון לבין הDSC-V1 של סוני...... ???

פורסם

עדיף לחסוך כמה מאות שקלים ולקנות את ה-G3. יש לה פחות אברציה כרומטית ופחות רעש (ראה ביקורות ב-dpreview.com).

לגבי הסוני, היא נחמדה, אבל יש לה גם חסרונות. בשביל המחיר שלה אפשר לצפות שסוני היו מוסיפים לה מסך LCD מסתובב. הבטריות וכרטיס הזכרון שלה לא סטנדרטיים. במחיר הזה אפשר לקנות מצלמות של חברות שמתמחות בצילום (קנון, ניקון ומינולטה למשל) וללא החסרונות האלה.

פורסם

אכן, ה-G5 מדהימה !

אבל יש רבים שאומרים שה-G3 שווה יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים