עבור לתוכן

הרכבת מחשב לאפליקציות עם המון חישובים (בעיקר עיבוד תמונה בC ובMATLAB)

Featured Replies

פורסם

עבר הרבה זמן מאז שקניתי מחשב, ואני כבר לא הכי מעודכן בשוק. לכן, אני אשמח לקבל הצעות להרכבת מחשב חדש. ניסיתי להרכיב מחשב כך שכל רכיבי החומרה יתאימו זה לזה באופן אופטימלי, אבל אני לא ממש בקיא (האמת שזה בעיקר שלא קראתי מספיק את המפרט של כל רכיב ורכיב).

תקציב: 1500-2500 (ואם אני ממש לא ריאלי, אשמח לדעת כמה עליי לחרוג)

יישומים עיקריים: בעיקר עבודה בC וMATLAB , אבל גם למשחקים (משחקי גוף ראשון / אסטרטגיה)

מסך: קיים כבר מסך 23 אינץ של LG

אין צורך בציוד היקפי (לא צריך כוננים ,צורבים, מקלדת, רמקולים)

צריך: מעבד, לוח, זכרונות, כרטיס מסך, מארז גדול, ספק, ומאווררים

שקט: השקט של המארז לא ממש קריטי

לא מתוכנן אובקלוק – (בעיקר כי אני לא יודע איך לעשות, והאם כדאי, ומה ההשלכות )

מערכות הפעלה: יותקן גם windows7 וגם ubuntu

הערות: אם זה יוזיל עלויות, ניתן לקנות בחלקים מחנויות שונות, ולהרכיב עצמאית

רצוי מאוד שבלוח יהיה מקום ל4 "סלוטים" של זכרון (לשדרוג עתידי אולי) וכן לפחות 4 חיבורי SATA

הנה מה שהתחלתי לבנות בינתיים לגבי לוח אם + מעבד + כרטיס מסך + זיכרונות. אני רוצה לציין שלא חשוב לי שיהיה לי את הרכיבים הכי חדשים. אני מעדיף רכיבים שכבר נמצאים נניח שנה או יותר בשוק, והוכיחו את עצמם כסדרה טובה ואיכותית, ומחירם ירד בגלל שהם כבר לא הכי חדשים. (מה שאני הרכבתי לווא-דווקא עונה על הקריטריון הזה, ואתם מוזמנים לשנות את המפרט שלי).

מעבד:

AMD Phenom II x4 Quad Core 965 Socket AM3 3.4Ghz Box ₪ 625

לוח אם:

AMD ASUS M4A88T-M/USB3 AM3, 880G, DDR3 1333, VGA ATI HD4250, PCI-E 460

זיכרונות:

DDR3 1333Mhz 2x4GB G.Skill NT Dual Channel CL9-9-9-24 ₪ 245

כרטיס מסך:

ASUS - AMD HD 5450 1GB GDDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E ₪ 240

מארז:

???

ספק:

???

מאווררים:

???

סה"כ:

1570 ₪ + ??? ?? ₪

פורסם

הייתי הולך על מעבד חדש יותר בשביל חישובים ל-MATLAB, משהו כמו I5-2500.

לגבי כרטיס המסך מה שבחרת לא ממש יחזיק משחקים חדשים בצורה נורמלית.

הייתי שוקל אפילו כרטיס של אנווידיה בשביל תמיכה אופציונלית ב-CUDA למטלב (יכול להיות שימושי בעיבוד תמונה), האם זה רלוונטי עבורך?

עריכה: זה שרכיבים הם מדור קודם לא אומר שהמחיר ירד משמעותית. לכן לא הייתי ממליץ לך על האופציה הזו, היא לא ממש משתלמת. גם בדור החדש אתה יכול למצוא מעבדים מספיק זולים שיתנו לך ביצועים הרבה יותר טובים.

פורסם

לגבי תמיכה בCUDA לא צויינה אף תוכנה תומכת.

לגבי הבחירה בAMD פה, אני מסכים שה965X4 נשמע בחירה לא מוצלחת, עדיף כבר ללכת על שילוב של לוח מבוסס H61 ומעבד I5 2310 שיניבו הרבה יותר ביצועים. 5450 הוא בחירה טיפשית בתור כרטיס מסך כי הוא לא ממש נותן פה דבר גם לא את המשחקים שציינת.

מה לגבי קשיח וצורב?

זו נראית אלטרנטיבה הרבה יותר הגיונית לצרכים שתארת, אם אין צורך בקשיח ובצורב אז אפשר לשלב בזה גם כ.מסך שיענה על צרכי הגיימינג שלך:

הרכבת מחשב כולל בדיקות

Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1

מאוור Cooler Master Hyper TX 3 , יחידות 1

Intel BLKDH67CL Cold Lake Socket 1155 H67 CHIPSET , יחידות 1

Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1

צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1

Intel Sandy Bridge Core i5 2310 Socket 1155 6MB 2.9Ghz 95W Tray, יחידות 1

NZXT Source 210 + Cougar RS-450 , יחידות 1

סה"כ מחיר כ:₪2700

פורסם

עדכן תקציב בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל!

פרט בעיקר נתוני גיימינג כמופיע בלינק למטה, OC ודרישות שקט.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

עזור לנו לעזור לך ומלא את השאלון בלינק בפירוט רב ככל האפשר.

אפילו אם אתה כותב ב-C ישומים מרובי-נימים או משתמש ב-parallel-toolbox ב-MATLAB, הביצועים תלויים לינארית בתדר המעבד וכמובן בארכיטקטורה שלו.

במקרה הזה מעבדי SANDY BRIDGE של אינטל מובילים משמעותית על כל חלופה שיש היום מבית AMD כשהדגם המומלץ והמשתלם ביותר הוא ה-I5-2500K שעם OC פשוט מגיע לשיפור ביצועים של עשרות אחוזים בקלות.

CUDA יכול לשפר מאוד ביצועים בישומים מסויימים בהם ניתן "למקבל" פעולות אבל כדי להפיק מזה תועלת של ממש צריך כרטיסי מסך יקרים למדי ולהתאים את אופן הכתיבה (מה עוד שכלי הפיתוח יקרים מאוד).

התקציב שלך לא ממש ריאלי לדרישות - מלא את השאלון ונראה איך מתקדמים משם.

פורסם

בישומים מרובי נימים יש עוד אופציות. למשל משושים ומעבדי i7

הבחירה המשתלמת ביותר, היא לדעתי פנום משושה בזכות יחס ביצועים למחיר ובזכות ביצועים אבסולוטיים כאשר כל הליבות עובדות ב100%

ראה למשל סקירה שלי כאן (רוב הבנצ'ים שם כתובים ב-C וכולם מרובי נימים)

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=507839.0

בכל מקרה, כשם שיש המלצות לנמק מדוע בוחרים במפרט זה או אחר, אני חושב שראוי שיהיו נימוקים על הקביעות הגורפות ובפרט, האם ישנם מבחני ביצועים על מטלב עצמה? אם לא, אז כל הקביעות דלעיל הן ניחוש. אולי נכון אבל עדיין ניחוש.

בד"כ בחישובים נומריים על ליבה בודדת למעבדי סאנדי-ברידג' של אינטל יש עדיפות על מעבדים של AMD. כמה תרגיש את ההבדלים האלה בחיים? קשה לדעת. בנצ'ים מצליחים להבדיל, בפועל כמשתמש במחשב שני הפתרונות יהיו מהירים מאד.

פורסם

אני עובד במקצועי עם C, MATLAB ושלל תוכנות הנדסיות/מתמטיות מזה 14 שנה.

אם תפשפש בהיסטוריית ההודעות שלי יש לי לפחות 4 או 5 ת'רדים מפורטים ומעמיקים בנושא.

עם כל ההתקדמות בעולם המעבדים, לצערי בתחום הזה ההתקדמות מאוד איטית ומכפלת הכוח של ריבוי ליבות/נימים היא לא הרבה יותר מתיאורטית.

גם הבנצ'ים שמראים שיפור בין 2 ל-3 ליבות מראים שיפור לא מאוד משמעותי וגם זה בבנצ'ים מאוד ספציפיים ולא גנריים.

אישית אני עשיתי השואת ביצועים בשלל פרוייקטים שהרצתי בין E8400 לבין I7-950 וברוב המקרים ה-E8400 מהיר במעט (~10%) מה-I7 עם כל 8 הנימים שלו והארכיטקטורה העדיפה לכאורה.

מעבדי SB כבר מבטיחים שיפור של 50-100% בביצועים, לפחות על הנייר - עוד לא בדקתי בעצמי ולא מצאתי בנצ'ים מתאימים חוץ מזה:

,

• In terms of performance it is hard to say without testing, but I expect ~40-50% minimum improvement and probably much more with reasonable overclocking...
    This configuration is known to achieve ~40% overclocking with ease.
  • li]

Some examples:

• Running a single core at the same clock speed (3GHz) can give you a clue on architecture improvements, for example WINRAR which is basically mathematical like MATLAB in many ways:
    Full results here: http://tinyurl.com/43ph29n

• The actual clock of the E6600 is 2.4GHz and not 3GHz as above. Moreover, I would not overclock such old systems since failure risk will increase dramatically and system stability will be very hard to maintain.
    The E6850 above is an improved version of the E6600 we use with higher clock rates and was labeled as 'enthusiast' CPU with x4 price...
  • The I5-2500K can go up to 4.6GHz very easily with standard system components, so the theoretical performance gap is >90% even without architecture improvements (performance are linear with clock frequency).
  • The I7-2600K is slightly faster and has 8M L3-cache over the 6M of the I5-2500K - in general, MATLAB is known to benefit from larger cache almost more then anything else, but I do not know if it is worth the 350-400 NIS extra.
    I don't know if Modelsim/ISE benefit from it at all...
  • You can see that the former generation of CPU (I5-661/530) did not offer any actual improvement over our current ones.
  • The E8600 is the best we can use on the current architecture, but it is very hard to find and costs more then the I5-2500K.

פורסם

בתור מישהו שמפתח ב-MATLAB גם כמה שנים טובות אני מסכים עם חלק מהקביעות בלבד.

כיום (והדגש הוא על כיום) זה נכון שניצול CUDA במטלב הוא מסורבל ודורש שכתוב קוד.

אבל, בגרסאות האחרונות כבר ניכרת מגמה ברורה של להפוך את העיבוד המקבילי שקוף למשתמש, כלומר לא יהיה צורך בשום שכתוב. בגרסא 7.13 שיצאה לא מזמן כבר הוסיפו את זה בפונקציות מסוימות של עיבוד תמונה (שזה מה שפותח התרד כתב שהוא עוסק בו).

לדעתי תוך לא הרבה זמן כבר נראה די הרבה פונקציות שיעבדו ככה ללא שזה יצריך ידע מיוחד או שכתוב.

למרות כל זאת, לדעתי המצב כיום עדיין לא מצדיק השקעה בכרטיס תומך CUDA בשביל MATLAB עבור מחשב שמיועד לפיתוח בלבד.

אבל, מכיוון שאחד השימושים כאן הוא משחקים שגם ככה מצריכים כרטיס מסך חזק ויקר, שווה לשקול את העיניין.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות שלכם.. בהחלט חידדתם לי את העובדה שאני ממש לא בעניינים...

ראשית, עדכנתי את הכותרת, כדי שיהיה יותר ברור מה אני מחפש.

שנית, לגבי משחקים, אני לא משחק ממש הרבה, ואני אוהב גם לשחק משחקים שיצאו לפני שנתיים או יותר. כלומר, לא חובה שהכרטיס מסך יהיה מטורף עבור משחקים חדשים חדשים, אבל שיריץ טוב משחקים שיצאו בשנתיים-שלוש אחרונות.

לגבי, C וMATLAB, שכחתי לציין, שכרגע אני לא "ממקבל" את הקודים שלי (לפחות לא בשנה הקרובה).

דווקא שמעתי מהמון אנשים, שAMD מציעים פלוס מינוס מה שINTEL מציעים, אך במחירים יותר סימפתים, ולכן כיוונתי על AMD (והאמת שגם הייתי עם AMD כבר בערך 14 שנים, אז כנראה מתוך הרגל).

אז השאלה הנשאלת עכשיו, היא, האם עדיין התקציב שלי לא ריאלי לגבי הדרישות שלי ? (תזכורת: לא צריך מסך, הארדיסק, צורב, מקלדת ורמקולים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים