עבור לתוכן

מעוניין בהמלצה לבחירת לוח אם לתושבת 1155, עם OC קל+ למערך עם כרטיס גרפי יחיד.

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מעוניין לרכוש לוח אם דרך אמאזון למפרט למחשב גיימינג שארכיב. הדרישות העיקריות הן: תושבת 1155, יאפשר OC, חיבורי USB3 ו - SATA3, יעבוד עם מערך כרטיס גרפי יחיד! (לא CF, לא SLI), ככל הנראה GTX570.

המחשב יעבוד עם SSD אז אני מעדיף שה - SATA3 יהיה פשוט ונוח ולא על חשבון רכיבים אחרים (בג'יגהבייט יש לפעמים מצב בו עם משתמשים בחיבור SATA3 זה על חשבון מהירות ה - PCI סלוט השני, אם אני לא טועה כמובן)..

ראיתי שהפער תקציב בין הארץ לאמאזון הוא עצום, ולכן הייתי אומר שהתקציב הוא בסביבות 150 דולר (שווה ערך לכרטיסים בארץ שנמכרים ב - 700-800 שקל). אלא אם כן יש לוחות זולים בהרבה שהינם איכותיים ומספקים את הדרישות הללו...

המון תודה :)

פורסם

1. ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את הפלטפורמה (או שם המעבד) שאליה הוא מיועד, את תמצית הדרישות ואת התקציב.

2. אלא אם כן יש לך דרך לשלוח את הלוח על-ידי מישהו, אל תשכח לשקלל למחיר בחו"ל עלויות משלוח ומע"מ.

3. איזה OC מתוכנן?

פורסם
  • מחבר

1. ערכתי - מקווה שבסדר. לא היה מקום לכתוב לגבי תקציב. מה גם שאין לי דרישה ספציפית - אלא יותר בכיוון של יחס עלות/תועלת טוב.

2. אני אישית אהיה בארה"ב, אביא את הלוח בעצמי.

3. OC התחלתי קל: תוספת של 200-500 hrz.. בהמשך בהתאם לדרישות אנסה למשוך עוד..

פורסם

תוספת של 200-500MHZ זה כמו להגיד לאוסיין בולט לרוץ 100 ב-15 שניות...

עריכה: כוונתי היא ש-OC כ"כ קל לא יוגבל בשום מידה ע"י 95% מהלוחות (בעלי צ'יפסט תומך ב-OC כמובן).

פורסם
  • מחבר

אוקיי.. אז ההנחה שלי היא שאם אני עובד עם מעבד סטוק 3.1/3.3, אני ארצה לעשות לו OC קליל במיוחד שיעבוד רגיל בתדר 3.7-3.9.. ואז בעתיד לנסות למשוך אותו לכיוון ה - 4.6 4.7..

דרך אגב - הבנתי את המשפט השני שלך אבל מודה שלא הבנתי את האנלוגיה לאוסיין בולט (ושמח שערכת המשך.. :) )

אתה מוסיף למישהו יכולת, והוא מבצע פחות טוב?

פורסם

התכוונתי שזה under achieving :)

פורסם

עבור OC של עד 4.0-4.2 לא צריך לוח מיוחד מבחינת מערכת חשמל, אלא רק לוח מבוסס ערכת שבבים Z68/P67. ברוב המקרים עד לתדר של 3.8-4.0 אפילו לא תצטרך להעלות מתח.

גם עבור OC של עד 4.5 לא ממש צריך לוח High End מבחינת מערכת החשמל.

לגבי מה שכתבת על המגבלה עם רוחב הפס של ה-SATA 6Gb/s. לא תמיד זאת שאלה של יצרן כזה או אחר אלא מדובר במגבלה של ערכת השבבים. לכל ערכת שבבים יש כמות מסוימת ומוגבלת של אפיקי תקשורת. בהתאם לכמות וסוג הרכיבים שבלוח צריך לחלק את ה"נפח" הזה בין כל הרכיבים. כך לפעמים נוצרים מצבים שבהם יש בעיה לממש רוחב פס מלא עבור כל בקר תקשורת. לכן באופן עקרוני בדרך כלל מומלץ לקנות לוח שכל הבקרים הרצויים הם חלק מערכת השבבים ולא נוספו על-ידי היצרן כבקרי הרחבה. אם התכוונת למצב העבודה Turbo של ה-USB או משהו כזה שיש בחלק מהלוחות של GB, זה סתם גימיק ולא חייבים בכלל להשתמש בזה.

בכל מקרה, בפלטפורמת SB אין מגבלות כאלה ברוב הלוחות כי ערכת השבבים (לפחות רובן) מכילות את כל הבקרים שלהם אתה זקוק.

לוח מומלץ לדעתי יהיה ASrock Z68 Pro3 או Pro-M (בגודל mATX, מכיל קצת פחות חריצי הרחבה).

פורסם
  • מחבר

^המון תודה!!! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים