עבור לתוכן

שאלה לגבי הספק של שנאים

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה קצת טיפשית, אבל נגיד יש לי מכשיר שצורך 12V ו-1A, ואני שם לו שנאי של 12V ו-2A, אז הכל עובד בסדר?

כאילו הכוונה היא שכשרשום על שנאי 12V 2A, הכוונה שהשנאי יכול לספק עד 2A נכון?

ומנגד אם אני אשים למכשיר שלי 12V 0.5A, האם השנאי יישרף? או אולי המכשיר?

תודה מראש.

פורסם

שאלה ראשונה - כן.

שאלה שניה - לא בטוח. תלוי בהתנהגות של המכשיר או הספק.

פורסם

אם אתה מנסה לצרוך 1A משנאי של 0.5A השנאי יתחמם במהרה ובסופו של דבר ישרף.

פורסם

שאלה ראשונה - המתח של השנאי יכול לעלות במידה מסויימת בכל שנאי ליניארי, ובמיוחד כשהוא בעומס נמוך. ואתה יכול לקבל נניח 14V ואפילו יותר במקום 12V. זה יכול לשרוף את מה שאתה מחבר אליו (מייד או בהדרגה), אבל לא ה "2A" בעצמם

אם יש בעיה כזאת, אתה יכול לחבר מייצב מתח כמו 7812 או LM317 כדיי לייצב את המתח ל 12V

שאלה שניה - אם השנאי בנוי אם מקדם ביטחון גדול הוא אפיו יכול אוליי להחזיק את זה, אבל ברוב המקרים לא והוא יתחמם ויישרף. אתה יוצר מצב מסוכן - הסלילים של ה 240V וה 12V יכולים להתחמם ו "לצוף" אחד לקראת השני בפלסטיק הנמס, ואתה תקבל 240V בחוטים של ה 12V לפניי שהשנאי נשרף סופית

פורסם

שאלה ראשונה - המתח של השנאי יכול לעלות במידה מסויימת בכל שנאי ליניארי, ובמיוחד כשהוא בעומס נמוך. ואתה יכול לקבל נניח 14V ואפילו יותר במקום 12V. זה יכול לשרוף את מה שאתה מחבר אליו (מייד או בהדרגה), אבל לא ה "2A" בעצמם

אם יש בעיה כזאת, אתה יכול לחבר מייצב מתח כמו 7812 או LM317 כדיי לייצב את המתח ל 12V

א. אני די בטוח שכשהוא מתכוון "שנאי" הוא מתכוון לספק כח מיוצב כלשהו (ממותג / לינארי) ולא שנאי בפני עצמו שאין לו יותר מידי מה לעשות איתו, לכן שום שנאי מיוצב תקין לא יוצא 14V.

ב. לא הייתי מגדיר 50% כ"עומס נמוך".

פורסם

כשהוא אומר שנאי הוא מתכוון למשהו כזה:

12V-1000ma.jpg

והדברים האלה ממש אבל ממש לא מיוצבים, כל מה שיש בפנים זה שנאי מוריד מתח, גשר דיודות וקבל של כ220-680uF.

יש לי אחד כזה שאמור להוציא 12v 0.5A ובעומס נמוך (כ100 מילי) הוא מוציא 16 וולט, ו18 וולט ללא עומס כלל.

יש לי עוד אחד דומה שאמור להוציא 5v 1A והצלחתי לחלוב אותו ביותר מ3A (כמובן שהוא התחמם מהר מאוד).

פורסם

יש 2 סוגים :

שנאי אמיתי (שוקל בהתאמה) - לא מיוצב בדרך כלל - שנאי, 4 דיודות וקבל

ספק ממותג (קל מאוד, כיאלו שהקופסה ריקה) - מיוצב - מכיל מעגל מלא של ספק כוח, ובדרך כלל נותן זרם הרבה יותר גדול משנאי באותו גודל חיצוני

פורסם

כשהוא אומר שנאי הוא מתכוון למשהו כזה:

והדברים האלה ממש אבל ממש לא מיוצבים,

יש לי אחד כזה שאמור להוציא 12v 0.5A ובעומס נמוך (כ100 מילי) הוא מוציא 16 וולט, ו18 וולט ללא עומס כלל.

יש לי עוד אחד דומה שאמור להוציא 5v 1A והצלחתי לחלוב אותו ביותר מ3A (כמובן שהוא התחמם מהר מאוד).

התמונה שהבאת היא של ספק ממותג ומיוצב. בדיוק כמו זה שמגיע עם הפלאפון שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים