עבור לתוכן

HD4870X2 יד2 מול HD6950 חדש - האם הפרש הביצועים מצדיק את ההפרש במחיר?

Featured Replies

פורסם

אני יכול להשיג מחבר HD4870X2 ב~500 ש"ח.

עד עכשיו תכננתי על HD6950-DUAL-BIOS ולפתוח אותו ל-HD6970 אבל זה עולה כ~1300 ש"ח.

לפחות על הנייר, ברוב המקרים (1920X1200 HIGH) ביצועי HD4870X2 עוד רלוונטיים בהחלט ולרוב לא נופלים מביצועי HD6950/70 בהרבה. די דומה ל-HD5870 ברוב הבנצ'ים שראיתי...

האם לדעתכם יש הצדקה להוציא 800-700 ש"ח יותר על HD6950 חדש או לקנות HD4870X2 משומש כנ"ל?

אני גיימר מזדמן ולא מכור במיוחד (אין זמן) אבל כשאני מגיע לזה הייתי מעוניין בהגדרות גבוהות (1920X1080 או 1920X1200) אם כי אני מוכן להתפשר על AA רצחני.

תודה!

פורסם

4870 אכן מקביל ל-5870 שחלש מ-6950.

כמה היערות שצריך לזכור - ה-4870X2 כבר די ישן, מתחמם הרבה יותר, צורך הרבה יותר חשמל ומדובר בליבה כפולה עם כל המשתמע מכך.

אם ה-4870X2 חדש אז זה בהחלט מחיר טוב. אם לא, לא מדובר במציאה - כנראה שאין אחריות או שהיא מוגבלת ומשומשים ניתן להשיג במחירים

זולים יותר.

פורסם

השיקול שאתה צריך לעשות לעצמך הוא לא שיקול ביצועים בגיימינג (שהוא כמובן לא DIRECTX11 שהHD6950 תומך בו) אלא יותר שיקולי פרופיל.

אתה צריך להחליט האם בעצם ההנחה הזאת שווה צריכת חשמל גדולה משמעותית הן במנוחה והן בעת משחק (אני רואה איך ההבדל בניהם מגדיל את חשבון החשמל), האם היא שווה את הרעש הגדול משמעותית (HD6950 עלול להיות מעט רועש, אבל HD4870X2 הוא משאית זבל בעת משחק ומשאית זבל בניוטרל במנוחה). לגביי בעיות טכניות יש סיכוי גדול משמעותית שתיתקל בהן עם HD4870X2 שכבר מזמן לא מצויין ברשימות תיקוני פרופיל CFX למשחקים (אני מאוד מקווה שהוא עדיין מקבל את כל התיקונים עם כל השאר). היתרון הוא שמדובר "רק" ב500 שקלים לכן אין הרבה מקום לחרטה בקניה הזאת.

פורסם
  • מחבר

^ אם הוא מרעש מאוד גם ב-IDLE זו בעיה...

יש איתו בעיות טכניות ידועות?

יש משחקים היום שהם DX11 בלבד?

כמה משמעותי עניין תיקוני הפרופיל - לא יודע...

עדיין, נכון להיום, ב-500 ש"ח אני אקבל ביצועים קרובים מאוד ל-HD6950 במחיר של רעש, חום ואי-תאימות ל-DX11, צודק?

אם ה-4870X2 חדש אז זה בהחלט מחיר טוב. אם לא, לא מדובר במציאה - כנראה שאין אחריות או שהיא מוגבלת ומשומשים ניתן להשיג במחירים

זולים יותר.

אתה ראית HD4870X2 משומש בפחות מ-500 ש"ח? לא מאמין שיש כאלה במצב "חדש", ודאי לא במחירים האלה.

ה-4870X2 כבר די ישן, מתחמם הרבה יותר, צורך הרבה יותר חשמל ומדובר בליבה כפולה עם כל המשתמע מכך.

חום וצריכת חשמל לא ממש מטרידים אותי ורעש משמעותי רק בזמן גיימינג ואני ממילא עם אוזניות.

פורסם

התכוונתי שמשומשים נמכרים בזול יותר מאשר מוצר חדש. על פי הביצועים שלו, זה מה שהוא שווה.

חבר שלך זה במקרה עומר? :P

פורסם
  • מחבר

^

מי זה עומר?

התכוונתי שמשומשים נמכרים בזול יותר מאשר מוצר חדש. על פי הביצועים שלו, זה מה שהוא שווה.

לא הבנתי...

פורסם

אני רק מקווה שאתה מצוייד בספק כח מתאים, מישהו שהיה לו HX520 של קורסייר במשך שנה השוויץ ביכולת המדהימה של הספק שלו עד שהספק שלו אמר לו שלום.

כן סיכמת את זה בצורה דיי נכונה, אין משחקים שהם רק DX11 כמובן, לא בדור הקונסולות. אבל זה כן EyeCandy שבאופן טבעי מתחיל להתפשט במשחקים. העסקה הזאת היא חרב פיפיות והמוכר יודע טוב מאוד למה הוא מוכר את הכרטיס בסכום כזה. לשיקולך

פורסם

מי זה עומר?

בחור בשם עומר מוכר 4870X2 במצב מצויין (לדבריו) ב-500 ש"ח. אולי ניתן עוד להוריד לו.

פורסם
  • מחבר

אני רק מקווה שאתה מצוייד בספק כח מתאים,

Thermaltake Toughpower 750w מספיק? לא ממש חדש... בן 3 ומשהו שנים.

בחור בשם עומר מוכר 4870X2 במצב מצויין (לדבריו) ב-500 ש"ח. אולי ניתן עוד להוריד לו.

זה?

http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/20979/cat/8

אבל קוראים לו מוטי בכלל :lol:

פירמה לא משהו...

יש גם את זה ב-700 ש"ח:

http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/20864/cat/all

פורסם

לא, ב-YAD2.

הספק יספיק בכל אופן.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

זה מחיר ממש גבוה לכרטיס משומש. ה-6870 שרק מעט חלש ממנו אבל חדש יותר ומגיע סגור מהחנות + אחריות עולה אותו דבר.

פורסם

אני אומר לך ה6870, הדגמים שלSAPPHIRE עולים עכשיו באזור ה800 ומביאים ביצועים מעולים ותמיכה טובה בDX11, TESSALATION וכו"

וכל זה בלי לשים שואב אבק בתוך המארז ובלי לעשות חור גדול מידי בכיס שלך .

אני אישית משתמש ב6870 ועדיין לא אכזב אותי בשום משחק (אני משחק על 1280X1024 אז אני לא ממש מדד)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים