עבור לתוכן

צריך עזרה בביצוע OC ל E6750

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים,

ברצוני לבצע OC למעבד E6750. לוח האם מדגם GA-G41M-ES2L, יש לציין כי זו פעם ראשונה שאני מבצע OC.

קראתי את המדריך והבנתי בגדול את מהלך הפעולות שיש לבצע. עדכנתי בהתאם את הביוס אך הצלחתי להעלות FSB רק עד 336, ניסיתי להתעסק עם המתחים השונים ללא הצלחה. העליתי בהדרגה את מתח המעבד אך בכל מצב קרס הביוס ועלה הביוס החלופי. חשוב לציין שהערכים בביוס הזה שונים ולא מוכרים לי כפי שמתוארים מהמדריכים.

צילומים של הביוס:

82486102.jpg

26127971.jpg

52359986.jpg

בעיקר קשה לי להבין אילו מתחים של CPU עלי להרים ובאיזה סדר וקצב. מה ההבדל בין ה terminarion ל referecne?

המטרה שלי היא להגיע לכל היותר ל 3.4, אבל אני בספק אם אגיע ל 3 בקצב הזה..

בבקשה תעזרו לי :(

תודה מראש.

פורסם

לכמה מתח העלת את המעבד?

את הDRAM TIMING תשים על AUTO

הזיכרונות ביחס של 1:1?

תוודא גם שזה לא בעיה של טמפ'. איזה גוף קירור יש לך?

פורסם
  • מחבר

האמת שלא עשיתי הרבה. סך הכל עדכנתי עדכנתי את תדר חריץ ה PCI ל 100 ב pci express frequency ואת מתח המעבד העליתי ב CPU Vcore מ1.312 ל 1.318.

את System Memory Multiplier עדכנתי ל 2.00B. למיטב הבנתי כך מתקיים יחס 1:1 בין תדר הזכרונות ל FSB.

לגבי התזמונים ממה שהבנתי צריך לתזמן על 12 4 4 4 תחילה ורק להעלות לאחר מכן. אבל עוד לא התחלתי להשיג יציבות מינימלית.

טמפ' מעולה, 34 ו-38 מעלות צלזיוס לכל ליבה.

מערכת קירור רגילה, מאווררים. (ניקיתי אתמול יסודית את כל המחשב ובדקתי תקינות עם תוכנת אוורסט של כלל הרכיבים - הכל תקין)

אני צריך שתייעצו לי אילו מתחים להעלות ואיך להגדיר את זה בביוס כי בזה בעיקר אני מתקשה. התמונות שצירפתי מתארות את המצב שמעודכן כרגע בביוס...

ממש מתסכל, למישהו יש רעיון איך לפתור את זה??

פורסם

אם הזיכרונות אצלך הם CL5 ושמת אותם על CL4 עשית להם בעצם אוברקלוק (CL נמוך = זיכרון יותר מהיר) ובד''כ OC לCL של הזיכרונות יתן תוצאה לא יציבה. בקיצור תשים אותם על AUTO, הכי טוב.

אני לא יודע אם זה בעיה של מתח אבל התוספת מתח שנתת לא תשפיע.

תנסה להתחיל מהתחלה ותעלה FSB ב10-15 כל פעם ותבדוק יציבות עם OCCT למשך 15-20 דקות. בשלב מסויים שתעלה עוד את הFSB ואז תנסה להיכנס לוינדוס או שתצליח ותתקבל שגיאה בOCCT, או שהוינדוס לא יעלה(מסך כחול או ריסטרט עצמי), במצב זה אתה תדע שצריך להעלות את המתח.

בזיכרונות אין טעם לגעת כרגע.

בקריסה או שגיאה הראשונה שתקבל תעלה את המתח מ1.31 ל1.33 ואם עדיין יש בעיות אז ל1.35 ותבדוק יציבות.

תוריד את התוכנה CPU-Z ששם אתה יכול לראות אם הזיכרונות ביחס 1:1 וגם את שאר הפרטים על המעבד.

תוכנה מומלצת לניטור הטמפ' היא HWMONITOR.

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

פותח התרד אחרי בזמן שאתה בודק את מה ברק הציע...שים לב לטמפ' במנוחה ומאמץ ! זה מאוד משמעותי במיוחד אם אין לך קירור יעודי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים