עבור לתוכן

הוספת זיכרון ראם למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש לי לוח אם של Gigabyte מסוג G41M-COMBO ובתוכו יש לי 2 סטיקים של ראם מסוג KVR800D2N6 של ג'יגה אחת לכל אחד.

מכיוון שיש לי מערכת של 64 ביט ועוד שני סלוטים פנויים אני רוצה להגדיל קצת את הזיכרון לאזור של ה4-6 אבל הידע שלי בנושא נחלד מאוד בשנים האחרונות.

רציתי לשאול את המבינים כאן בפורום איזה עוד סטיקים של ראם אני יכול לקנות ולהוסיף ומה האופציה הכי טובה שיש לי, אני יודע שלא כל סטיק של ראם מתאים לכל סוג של לוח אם ושהרבה מהם לא מסתדרים אחד עם השני, מכיוון שהידע שלי די אפסי בזה אשמח אם המומחים כאן ייתנו לי שם ואישור, כדי שלא אקנה שום דבר בטעות שאחרי זה לא יתאים.

תודה רבה.

עריכה - אופס התכוונתי לפתוח את הטרד בפורום של 'מעבדים, לוחות אם וזכרונות', אם אפשר בבקשה להעביר, מתנצל.

פורסם

כפי שניתן ללמוד משם הדגם, מדובר בלוח Combo, מין ייצור כלאים כזה שמכיל גם בקר זכרון DDR2 וגם בקר זכרון DDR3, שלכל אחד מהסוגים יש שני חריצים ייעודיים. הבעיה אם התצורה הזאת היא שאינך יכול לעבוד במקביל גם עם זכרון מסוג DDR2 וגם עם זכרון מסוג DDR3, אלא רק עם אחד מהם.

אני לא יודע איזה זכרון מותקן לך עכשיו בלוח, אני משער ש-DDR2, אבל בכל מקרה אתה יכול לאכלס את כל אחד מהסוגים בעד ל-8GB של זכרון (2 מודולים של 4GB). מכיוון שאתה בכל מקרה צריך זכרון הייתי ממליץ לך על קניית 4GB או יותר, בהתאם לצרכים שלך, של זכרון DDR3 מכיוון שהוא זול יותר ואולי אפילו תוכל להעביר אותו למערכת הבאה שלך כשתשדרג (אם אתה מתכוון באופן כללי לשדרג בטווח של שנה).

כמו כן, לא פרטת מהם השימושים או למה אתה מחפש להרחיב את נפח הזכרון (אם הסיבה היחידה היא מערכת הפעלה 64 סיביות אולי כדאי לך לשקול את העניין בשנית), אבל אם נפח הזכרון הנוכחי שלך מספיק לצרכים שלך, אין טעם סתם לקנות עוד זכרון.

פורסם
  • מחבר

היי תודה על התגובה

תמונה שווה יותר מ1000 מילים לכן הינה תמונות מCPUZ של הלוח אם שלי ושל הזיכרונות:

Photo%2026-10-11%2010%2024%2055%20%281%29.jpg

הסיבה שאני מעוניין לשדרג את הזיכרון שלי היא כי אני קונה כרטיס מסך חדש (הקודם נפטר) וכבר אמרתי שאם כבר משדרג אז נטפל גם בזיכרון.

המחשב הוא למשחקים.

השאלה באיזה צורה אני יכול לשדרג, האם אפשר להוסיף למה שכבר קיים או שחייבים להחליף, ולאיזה דגמים בדיוק, אם אפשר שמות ופירוט אשמח, כי אין לי מושג.

פורסם

יש לך כרגע זכרון מסוג DDR2 שלפי מה שאמרת אני מבין שמאכלס לך את שני החריצים של DDR2. במקרה שכזה יש לך שתי אפשרויות:

1. לקנות זכרון DDR2 בנפח הרצוי, כי אין לך מקום להוסיף עוד זכרון מהסוג הזה, אתה יכול למצוא אולי ביד שנייה ולמכור את הקיים שלך וכך אולי זה יצא לך משתלם.

2. לקנות זכרון DDR3 שנכון להיום זול יותר כחדש מזכרון DDR2. מודול של 4GB יספיק ככל הנראה אם כי זה תלוי בכמות הזכרון שאתה מחפש לקנות.

כל זכרון DDR3 מיצרן מוכר בתדר של 1333 יתאים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים