עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מה נסגר עם מחירי HDD ?

Featured Replies

פורסם

ממש מתסכל לראות איך מעלים מחיר של כונן מ - 230 לפני חודש ל - 437/474 (תלוי חנות) עכשיו.. :(

פורסם

יש מחסור חמור מאוד, השיטפונות השביתו מלא מפעלים ועכשיו כולם תקועים עם המלאים הישנים ואם רוצים להמשיך למכור אז חייבים להרים את המחיר.

פורסם

הם הגיעו למחירים של SSD קטן.

פורסם

כפי שזה נראה כרגע - צפוי לנו *לפחות* רבעון אחד קשה של מחסור עצום ועליות מחירים אסטרונומיות...הדיווחים מדברים על כושר ייצור של כ-60 עד 75 מיליון כוננים הרבעון לעומת ביקוש של כ-170 עד 180 מיליון (!!)

מי יודע, אולי המשבר הנוכחי הוא "בדיוק מה שצריך" בכדי לתת ל-SSD דחיפה רצינים אל המיינסטרים..

פורסם

המפעל של WD נפגע האם גם סמסונג נפגעו או שהיבואנים+החנויות חוגגים על חשבון הצרכן?

פורסם

כולם חוגגים על חשבוננו :silly:

פורסם

עקרונית, ברגע שמשהו מתייקר, אוטומטית גם האלטרנטיבה שלו מתייקרת. כלומר, גם אם רק WD נפגעה, זה אומר שהאלטרנטיבות כמו SAMSUNG, HITACHI וSEAGATE מתייקרים. ואם הקשיחים מתייקרים, אז גם האלטרנטיבות של קשיחים מכאניים מתייקרים - כך שיש סיכוי לא רע שנראה גם עליה במחירי הSSD.

פורסם

המפעל של WD נפגע האם גם סמסונג נפגעו או שהיבואנים+החנויות חוגגים על חשבון הצרכן?

קשה לקרוא לזה חוגגים. לא סביר שסמסונג לבד יכולים לספק את כל דרישות השוק, כך שהביקוש עולה בהרבה על ההיצע.

מן הסתם גם היצרניות עצמן מעלות את המחירים על המלאי שעוד נשאר להן. קח בחשבון גם שהחנויות צריכות את הכוננים בשביל מערכות מורכבות, ואם לא תהיה אפשרות למכור מערכות בגלל חוסר בכוננים קשיחים ההפסד יהיה גדול בהרבה. אז האופציות הן או להפסיק למכור כוננים נפרדים לגמרי (מה שחלק מהחנויות אכן עושות) או למכור במחיר יקר כדי למתן את הביקוש. מה אתה מעדיף, שלא ימכרו בכלל, או שימכרו - אפילו במחיר יקר - אבל מי שבאמת צריך יוכל לקנות?

ואם הקשיחים מתייקרים, אז גם האלטרנטיבות של קשיחים מכאניים מתייקרים - כך שיש סיכוי לא רע שנראה גם עליה במחירי הSSD.

לי דווקא נראה שלא. להבדיל מהקשיחים, שההתיקרות שלהם נובעת מאי יכולת לספק את הביקוש, ליצרניות SSD אין בעיה להגביר ייצור ולהכפיל את מכירות הכוננים. ובגלל שמדובר בשבבים, שהמחיר שלהם יורד ככל שכמות הייצור גדולה יותר, יש דווקא אופציה לירידת מחירים, לפחות בטווח הארוך.
פורסם

במקום לנצל את המחסור בכונני WD ולהגדיל את נתח השוק הם גוזרים קופון שמן

בצונאמי ביפן חלק מיצרניות הרכב נפגעו, ראית עליית מחירים שלהם או של המתחרים שלא נפגעו?

פורסם

אני שמח שקניתי שני דיסקים במחיר המעולה של לפני חודש. אבל בכל מקרה כל העלייה הזו נובעת מאסונות טבע בצורה עקיפה או ישירה.

הירידה נבעה ממלאים שהצטברו והתקדמות הטכנולוגיה (יציאת דגמים חדשים או היפטרות ממלאים לפני הכרזה על דגמים חדשים).

העלייה עלולה להמשיך כי לא נראה שאסונות הטבע בכיוון של הפסקה. מזג האוויר משוגע ורעידות האדמה רק מתגברות.

יש לי הרגשה שזה קשור לשינויים שאנחנו לא יודעים עליהם בגרמי השמיים. השפעה על השדה המגנטי של כדור הארץ יכולה להסביר את כל התופעות הללו.

פורסם

אני מעריך שלא ראינו עליות מחירים כי במכוניות בעיקר כעת (המחאה החברתית, וכניסת המכוניות החשמליות הם שני גורמים אפשריים) עליות מחירים ייספגו על ידי היבואנים. לפחות בשלב הראשון. אך אין לי ספק שהמחירים יעלו ובקרוב.

העומס על היצרניות האחרות של כוננים קשיחים לא יעשה להם את החיים קלים. אבל אני מעריך שהמחירים יתייצבו. אך ייקח זמן עד שיירדו שוב.

בצונאמי ביפן חלק מיצרניות הרכב נפגעו, ראית עליית מחירים שלהם או של המתחרים שלא נפגעו?

פורסם

יצרניות הרכב היפניות הן חלק קטן מהשוק העולמי, ישנן עשרות יצרניות רכב בכל רחבי העולם והעלאת מחירים מצד היצרניות היפניות רק יפגע בהן ויעזור למתחרות.

המצב בשוק הכוננים הקשיחים שונה, כאשר היצרנית שנפגעה (WD) היא הגדולה מבין ארבע בסך הכל, בזמן שיצרנית נוספת נפגעה חלקית (לסיגייט כנראה יש בעיות עם אספקת חומרי גלם, ראה כתבה באתר) וכנראה שגם לשלישית (סמסונג) עלולה להיות בעיה באספקת חומרים או חלקים שמגיעים מאותו אזור, מה שיקשה עליה לעמוד בקצב. לפי כל מה שקראתי עד עכשיו, יכולת הייצור העולמית של כוננים קשיחים ירדה לחצי או פחות, מדובר במצוקה אמיתית של השוק ולא בניסיון להרוויח על גב מישהו.

פורסם

נדפקתי..

רציתי לקנות כונן של 2TB ודחיתי את זה הרבה זמן,

עכשיו כדי לקנות את אותו הכונן אני צריך להוציא 110 ש"ח יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.