עבור לתוכן

חיבור לאינטרנט דרך שני מודמים סלולרים

Featured Replies

פורסם

לאתר שלנו יש הרבה שידורים חיים בכל מיני מקומות (עובדים עם windows media server). כמובן שהחיבור לאינטרנט נעשה דרך מודם סלולרי.

הבעיה היא חוסר היציבות שלו.

חשבתי על פיתרון של חיבור דרך שני מודמים סלולרים שונים.

השאלה איך עושים את זה?

הפתרון הפשוט שחשבתי עליו הוא לשדר לשני ערוצים בשרת בו זמנית לכל ערוץ דרך מודם שונה (בעזרת ניתובים). והגולשים יתחברו לערוץ שלישי שבplaylist שלו יש את שני הערוצים כך שאם הראשון קורס הוא יעבור לשני.

הבעיה עם הפתרון הזה שבמקרה שהראשון קורס לוקח חצי דקה עד שהוא עובר לשני. ואני צריך שהמעבר יהיה מיידי.

האם יש אופציה לעשות את זה באמצעות WINDOWS MEDIA SERVER?

אופציה השנייה שחשבתי עליה שאין לי בה מושג ולכן אני שואל, היא לעשות חיבור VPN דרך שני המודמים הסלולרים והשרת יודע להשתמש בשניהם ולעבור מיידית ברגע לחיבור השני ברגע שהחיבור הראשון נפל.

אשמח לעזרה

תודה מראש

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

עומדות בפניך כמה אפשרויות....

אם אתה משתמש באותו ספק - ויש לך נתב כמו סיסקו , אתה יכול "לדרוש" להפעיל MULTI-PPP - קשה לי להאמין שיש הרבה אנשים שנתקלו בזה , בפועל יהיה לך שני חייגנים , אחד לכל מודם בעזרת הנתב , גם אצל הספק תוגדר בתור MULTIPPP וגם בנתב שלך , והמידע יחולק בין שניהם עם אפשרות של יתירות !

אחלה דבר :-)

אפשרות שנייה - אם אתה עם שני ספקים (למשל סלקום ופלאפון) , זה לרכוש VPN משותף , אני יודע ששתי החברות עובדות עם בזק לצורך העניין ואפשר לרכוש בבזק VPN סלולארי.

כמובן גם במקרה הזה תאלץ להשתמש בנתב , ואתה תגדיר בנתב וכמובן גם בספק VPN פרוטוקול ניתוב דינאמי , אם אתה רוצה LOAD-BALANCE אז תיעזר פשוט בBGP.

אה ולא לשכוח לפחות במקרה של בזק תצטרך להוסיף גם אקסטראנט כיציאה לאינטרנט.

אני בטוח שיש אפשרות לBGP עם VPN גם לספק בודד כמו רק סלקום/אורנג'/פלאפון אבל היתירות תהיה מצחיקה כי תהיה תלוי תשתיתית רק בספק אחד ולא שניים - שבדרך כלל יותר אמין.

קח בחשבון ששתי הפתרונות שהצעתי לא יהיו זולים וזה בהתאם לרוחב פס שלך.

אפשרות שלישית היא ברמה של אפליקציה , אני לא יודע אם זה זמין, אבל באופן תיאורתי זה אפשרי ליצור שרת שיהווה BUFFER , הוא יתחבר לשני החיבורים שלך , וישדר רק אם מה שזורם חלק , בעצם אפשר לפתח תוכנה שתעשה כאילו פרוטוקול ניתוב דינמי...ואני משער שאם תברר אולי תמצא חברה שמספקת את השירות המדובר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת והמושקעת.

לגבי ההצעה הראשונה - כמובן שאני משתמש בשני חברות שונות כדי לקבל יותר אמינות בחיבור ולכן זה לא שייך.

לגבי האפשרות השניה - ניתן לעשות אותה גם בלי תשלום יקר על ידי שאני מגדיר שרת VPN בחוות שרתים ומחייג אליו ואז אני מגדיר ניתובים חכמים. הבעיה עם הפתרון הזה זה שאני לא יכול לקחת איתי נתב - השידורים החיים מתבצעים בכל מיני מקומות ואני לא יכול לסרבל עוד יותר את העסק. השאלה שלי היא אם אפשר לעשות חיבור כזה בלי נתב בצד שלי. האם נגיד OPENVPN מסוגל לעשות את זה.

לגבי האופציה השלישית - באמת חברות השידור הגדולות ככה הם עובדות (כמו CASTUP) הם משדרות באמצעות שרתים שהם בנו בעצמם. הבעיה שלי היא בעיית תקציב, אני לא גדול מספיק כדי שאוכל לפתח שרת מדיה בעצמי והעלויות של לשכור שרותים מחברות שידור גם הם יקרות לי מידי. אם אתה מכיר מוצר שרת שמסוגל לעשות מעבר חלק בין מקורות שונים - אשמח לשמוע.

ושוב תודה רבה

פורסם

אני לא מתמצא בתוכנות VPN כדי לדעת אם יש פיתרון זול יותר אבל אני יכול להציע לך את הפיתרון הבא:

יש לי פיתרון זול ו"טיפה" יותר מסובך מבחינה טכנית , ויש לי פיתרון יותר יקר:

הזול יותר-

השקעה חד פעמית בשני נתבים , לצורך העניין באתר הנייד אתה שם סיסקו 887AVW שתומך גם בכרטיס סים, אפשר גם לרכוש נתב אחר בהתאם לתקציב ולדרישות.

אתה מגדיר בו שני חייגנים אחד לסים שבתוכו ואחד למודם האלחוטי שתחבר אליו עם כבל רשת לצורך העניין , אגב נראה לי שאפשר גם לUSB (צריך לבדוק).

את הנתב השני אתה שם ב"מרכז" שלך , שיהיה לו אינטרנט קוי ויציב , אתה יכול אפילו לקחת את הBIZNET של בזק שמגיע עם CISCO 887VW וUP של 2 מגה.

יוצרים שני TUNNELים מהסניף למרכז ושמים פרוטוקול ניתוב דינאמי.

עכשיו בפועל מה שיקרה אתה תשדר למרכז והמרכז ישדר לעולם , בעזרת הפרוטוקול ניתוב דינאמי לא יהיו לך נפילות כי הוא ידע להעביר את המידע , מקסימום תשמע טיק קטן בין העברה להעברה.

אפשר גם להיסחף ולשים IP SLA שיבדוק כל כמה שניות את טיב הקו.

- זה דורש ממך השקעה חד פעמית של שני נתבים (שזה לא זול אבל לא בשמיים) , וכמובן שני קוים סלולאריים שיש לך, וקו ADSL/CABLE או כל קוי ויציב אחר.

וכמובן מישהו שיגדיר לך את הכל - וגם זה חד פעמי.

האפשרות השנייה -

לעשות את הכל בעזרת ספק , לצורך העניין אתה יכול מכל ספק שתומך בVPN בעזרת סלולאר (בזק למשל תומכת) - להגדיר את הפרוטוקול ניתוב דינאמי , במקרה הזה תוכל או להגדיר את המרכז שלך כאחד הסניפים ולשדר אליו , ותוכל באותה מידה לותר על השרת במרכז ולשדר ישירות דרך הענן שיצרו לך.

ההבדל במחיר פה שתשלם באופן קבוע על שירותי ענן - IP/VPN ולא על אינטרנט כמו בפיתרון הזול.

ותצטרך נתב אחד.

פורסם

בטח שקורס לך הקישור,בדקתם פינגים פעם של מודם סלולארי מול השרת שלכם?

יש לך JITTER מטורף את לא יכול להעביר וידאו עם קפיצות פינגים כאלה.

אתה צריך קו ייעודי ויציב.

פורסם

הJITTER לא קריטי כל עוד יש תוכנה שמבצעת BUFFER במרכז.....תזכור שלא מדובר על שיחה אלא עם שירות , LAG הוא לא רלוונטי רק רציפות.

לדעתי הפיתרון האידיאלי הוא השני !

פורסם

הJITTER לא קריטי כל עוד יש תוכנה שמבצעת BUFFER במרכז.....תזכור שלא מדובר על שיחה אלא עם שירות , LAG הוא לא רלוונטי רק רציפות.

לדעתי הפיתרון האידיאלי הוא השני !

לא דיברתי על LAG דיברתי על JITTER זה לא יציב יש קפיצות מטורפות ווידאו זה REAL-TIME UDP סטרימינג,חייב רציפות מעבר לרוחב,זמן תגובה לא קריטי כמו שציינת

פורסם

אם יש BUFFER סביר לא תהיה בעיה....אבל צריך לבחון את האפליקציה בשביל לדעת בודאות.

אני הייתי מריץ ניסוי לפני שהייתי רץ לקנות משהו - אני בטוח שאפשר גם להשכיר ציוד או לעשות ניסוי בעזרת אחת מספקי התקשורת.

בשביל זה יש מנהלי פרויקטים - לבנות לכם פרויקט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים