עבור לתוכן

התקנת שרת HTTP ו FTP ביתי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני אנסה לתאר את הבעיה שלי בפירוט אך בקצרה :

יש רשת ביתית ע"פ המפרט הבא :

מודם ADSL של ECI (מסוג 270 משהו ,כחול ,אתם בטח מכירים) המודם מקונפג כנתב (אשר מבצע עבורי את החיוג לאינטרנט)

ומחובר ל HUB 8 פורטים עם שני מחשבים.

מה שמתקבל בעצם זה שאני מתחבר מכל מחשב לאינטרנט ללא ביצוע חיוג מהמחשב אלא דרך LAN.

ברצוני להתקין HTTP + FTP אשר יהיה מחובר לרשת הפנימית.

הבעיה היא שכל המחשבים ברשת מקבלים כתובות IP פנימיות מה DHCP של המודם בתחום 192.168.1.0

בעוד שהכתובת האמיתית שלי נמצאת אצל המודם.

התקנתי מחשב נוסף (3) כשרת REDHAT 9 ,הגדרתי את ה APACHEE והכל עובד אך רק בתוך תחום הרשת שלי .

כלומר מי מנסה להגיע לשרת מהאינטרנט מגיע בעצם למודם ולא יכול להכנס לשרת.

הבנתי שניתן לפתור זאת ע"י הגדרות NAT במודם (ניתוב התעבורה מכתובת חיצונית לכתובת פנימית) אך לא הצלחתי לבצע זאת.

האם מישהו יודע ויוכל לעזור לי בהגדרות ?

בתודה מראש.

חיים

פורסם
  • מחבר

OK ....

זה פחות או יותר מה שביצעתי .

הבעיה היא שאני אמור לפתוח את פורט 80 עבור HTTP אז אני רושם 80 ?

כי עד כמה שידוע לי מספרי פורטים מוכרים ( כמו 80 ,21 וכו' ) מומרים למספרים אחרים .....

וכעת ניסיתי שוב :

כאשר אני רושם את הכתובת IP של המודם במקום להגיע לאתר אני מגיע לעמוד הקינפוג של המודם .

עזרה בבקשה ?

פורסם

וכעת ניסיתי שוב :

כאשר אני רושם את הכתובת IP של המודם במקום להגיע לאתר אני מגיע לעמוד הקינפוג של המודם .

אתה מנסה לעשות את הפעולה הזאת מתוך הרשת הביתית? אם כן, ברור שאתה תגיע לעמוד הקינפוג של הנתב. כי בתוך הרשת הביתית, הנתב לא מנתב כלום. בתוך הרשת הביתית, בשביל להגיע למחשב כלשהו, אתה צריך להכניס את הכתובת הפנימית שלו.

אם תנסה מבחוץ לגשת לאחד המחשבים (אחרי שהפנית פורטים) ותקליד את הכתובת של הנתב במחוץ (הכתובת החיצונית של הנתב. זאת שאתה מקבל מהספקית. לא זאת הפנימית שמתחילה ב-192.168), הנתב צריך לנתב את המידע שמגיע מבחוץ אל המחשב המתאים ברשת הפנימית.

פורסם
  • מחבר

מה דעתך לבדוק מולי ?

אני אודה לך מאוד .......

פורסם

אתה מוזמן ליצור קשר בפרטי.

פורסם

עוד דרך לעשות את הנ"ל -

להגדיר את המחשב לDMZ בROUTER.

אבל אז אתה צריך לקנות IP סטאטי :)

אז מה שהוא אמר ;)

פורסם

ממממ.. הוא לא כתב פה בת'רד אבל כבר הצלחנו להסתדר בפרטי, בדיוק בדרך שהזכרתי למעלה. :)

פורסם
  • מחבר

אכן כן .... הסתדר !!

נישאר לפתור את בעיית התחלפות כתובת ה IP ושינוי הגדרות במודם.

יש למישהו פיתרון ? הבנתי שיש סקריפט לכך....

פורסם

אתה רוצה שהמחשבים ישתמשו ב-IP קבוע במקום שה-IP שלהם ישתנה בכל פעם ע"י שרת ה-DHCP של המודם?

פשוט תגדיר IP קבוע בהגדרות הרשת שעל המחשב..

פורסם

שמעתי שיש באג ב ECI שהוא עובד כנתב, שכל פעם שהIP החיצוני משתנה , הניתוב נידפק ...

כלומר כל פעם שאתה מקבל IP חדש , צריך לנתב מחדש ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים