פורסם 2011 באוקטובר 2314 שנים בלי להכנס לבעד / נגד, בסיומו של יום, אחרי עסקת שליט ועם שחרורם של אלף פעילי טרור / רוצחים למיניהם, וכמובן ההבהרה שלחטופים שלנו יש ערך גבוה כקלף מיקוח, מדינתנו היא לבטח לא מקום בטוח יותר. מאחר ולא נדיר שאני יוצא לטייל ו/או לסייר במקומות מבודדים, החלטתי להוציא רשיון אזרחי לנשיאת נשק, אלא שמאז השירות הצבאי שתם לו לפני מעל ל4 שנים, לא נגעתי בנשק, וגם אז זה היה M16 בלבד, כך שאני לא מתמצא באקדחים למיניהם.הייתי שמח, אם מישהו באמת מבין בזה משהו, ייתן המלצה על דגם/ים של אקדח/ים וגם ידע לתת את סדר גודל העלויות שלהם.
פורסם 2011 באוקטובר 2314 שנים חשבת אולי קודם כל להוציא רישיון לאקדח, לפני שאתה מברר על דגמים מומלצים לרכישה?
פורסם 2011 באוקטובר 2314 שנים מחבר מן הסתם, אני מתכנן להגיע למשרד הפנים מחר או מחרתיים ולהגיש את הטפסים.אם מישהו יודע אגב, כמה זמן זה לוקח מהרגע שמגישים את הבקשה ועד הרגע שמקבלים אישור / דחייה.אגב, אין לי שום רישום משום סוג שעלול להפריע.אני פשוט חושב שיהיה די דבילי ללכת, לעשות רשיון ואז לגלות שהאקדח הכי פשוט עולה 5000 ש"ח שאין לי אפשרות להוציא.
פורסם 2011 באוקטובר 2314 שנים רק שתדע... אם אין לך סיבה אמיתית לשאת נשק - לא תקבל רישון.סיבה אמיתית היא למשל: מגורים באזור סיכון (קירבה לשטחים), עבודה בזרועות הבטחון (שוטר, סוהר וכו'...) או עיסוק במקצועות מאוד ספציפיים שבדרך כלל מעורב בהם מגע עם הרבה כסף, ולכן מועדים לשודים (נהג מונית, חנות תכשיטים...).בהנחה שתקבל רישיון... מה הדרישות שלך מהאקדח?אתה רוצה לשאת אותו איתך כל הזמן?חשוב לך שיהיה מוסתר או שאפשר גם גלוי?
פורסם 2011 באוקטובר 2314 שנים מן הסתם, אני מתכנן להגיע למשרד הפנים מחר או מחרתיים ולהגיש את הטפסים.אם מישהו יודע אגב, כמה זמן זה לוקח מהרגע שמגישים את הבקשה ועד הרגע שמקבלים אישור / דחייה.אגב, אין לי שום רישום משום סוג שעלול להפריע.זה פועל קצת הפוך. הם מאוד נוקשים בחלוקת הרישיונות, ואתה צריך "תירוץ" מאוד טוב בשביל שהם יסכימו לתת לך אחד.אני פשוט חושב שיהיה די דבילי ללכת, לעשות רשיון ואז לגלות שהאקדח הכי פשוט עולה 5000 ש"ח שאין לי אפשרות להוציא.צר לי לאכזב אותך אבל כלי נשק אי אפשר לקנות ב-DX ב-5 דולר. זה יעלה לך כמה אלפי שקלים.הנה תוצאה ראשונה בגוגל לחיפוש "כמה עולה אקדח":http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?f=1&t=14846&start=0
פורסם 2011 באוקטובר 2314 שנים רק שתדע... אם אין לך סיבה אמיתית לשאת נשק - לא תקבל רישון.סיבה אמיתית היא למשל: מגורים באזור סיכון (קירבה לשטחים), עבודה בזרועות הבטחון (שוטר, סוהר וכו'...) או עיסוק במקצועות מאוד ספציפיים שבדרך כלל מעורב בהם מגע עם הרבה כסף, ולכן מועדים לשודים (נהג מונית, חנות תכשיטים...).אכןאם אין לך אחת מהסיבות שהבחור רשם או סיבה אחרת ממש ממש טובה אין סיכוי שתקבל את רשיון.
פורסם 2011 באוקטובר 2314 שנים למעשה אלה הקריטריונים היחידים שניתן לקבל לפיהם רישיון נשק בארץ:תושב יישוב זכאיעבודה קבועה ואינטנסיבית באזור זכאימוביל חומרי נפץבעל עסק לזהב ויהלומיםמשרת בכוחות הביטחוןבעל עבר בטחוניבגין שירות ביטחוני במילואיםמזכרת או ירושה - (נשק מושבת בלבד)קציני ביטחון בגוף ציבורי מונחהכבאיעובד מד"אבעלי עניין מגורמי הביטחוןhttp://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SCertificateGuides/SCFirearm/SCFirearmPrivate/CPEntitlementPrivate/#1אם אתה לא אחד מאלה, אל תנסה אפילו.. סתם תבזבז כסף וזמן..
פורסם 2011 באוקטובר 2314 שנים תתחיל לחסוך לצעצוע הזה + כוונת לייזר.http://en.wikipedia.org/wiki/FN_Five-sevenקל מאוד להסתיר אותו מתחת לחולצה כי "הבליטה" שאקדחים לרוב יוצרים ממש לא נראית.
פורסם 2011 באוקטובר 2314 שנים זה הנשק הכי טוב: אתה גם יורה וגם מצלם כדי שתוכל להוכיח שהיה איום אמיתי לחייך.
פורסם 2011 באוקטובר 2314 שנים מצד אחד אתה רוצה להוציא נשק כי אתה מפחד, מצד שני יש לך בעיה להשקיע 5000 ש"ח? (ברוב המקרים זה גם יעלה יותר)
פורסם 2011 באוקטובר 2314 שנים מחבר 1. יש לי צידוק מקצועי לזה, אני סטודנט ואחת מהמשרות החלקיות שלי היא העברת סכומי כסף מנקודה לנקודה, והמעסיק שלי ציין בפני לא אחת שהיה שמח לו היה עלי נשק בזמן העבודה.2. אני לא רוצה להוציא רשיון נשק כי אני מפחד, אני רוצה להוציא רשיון לנשק כי אני מוצא את עצמי במצבים שבהם בדרך כלל תראה אנשים נושאי נשק.3. יש לי בעיה להוציא 5000 ש"ח, הבעיה היא: אין לי 5000 ש"ח.4. השאלה מבחינת מחיר היא: מה באמת טווח העלויות? ישר ציינו פה 5000 ש"ח לפי דגם אחד בהודעה בפורום אחד. חנות אחת לדוגמא ציינה בפני שמחירו של אקדח מדגם גלוק 26 הוא 4200 ש"ח(כבר 16% פחות מ5000 ש"ח), אלא שאני לא מבין בזה יותר מדי. אם גלוק 26 הוא המקבילה לGTX560TI, אין לי שום בעיה לרדת למשהו כמו GTS450 או אפילו GT220 לשם הרעיון. מן הסתם זה לא יורד לרמות המחירים של כרטיסי מסך פשוטים, ובכל זאת אני מחפש את התמורה לכסף שלי, ובסכום שאני יכול להרשות לעצמי (ולמסגרת האשראי המוגבלת שלי).
פורסם 2011 באוקטובר 2314 שנים בהנחה שתצלח את משוכת ההוכחה לצורך של משרד הפנים, המלצה שלי: לך למטווח מורשה. שם תתנסה בירי בכמה דגמים עיקריים, ברובם יש גם אפשרות לרכישת נשק, לפעמים משומש במצב טוב ובמחירים סבירים. בקש הדרכה לבחירת סוג הכלי המתאים לך. ברוב המטווחים יש מדריכים מקצועיים, אם לא תמצא מקום כזה קרוב אליך אולי כדאי להתקשר למטווח בכפר סבא. הדבר החשוב ביותר הוא ההתאמה אליך, מבחינת הנשיאה, ההחזקה, ויכולת השימוש. לפעמים הבדל במבנה הקת ונוחות האחיזה לעומת מבנה וגודל כף היד שלך עושים את ההבדל ביכולת השימוש.
פורסם 2011 באוקטובר 2314 שנים 1. יש לי צידוק מקצועי לזה, אני סטודנט ואחת מהמשרות החלקיות שלי היא העברת סכומי כסף מנקודה לנקודה, והמעסיק שלי ציין בפני לא אחת שהיה שמח לו היה עלי נשק בזמן העבודה.2. אני לא רוצה להוציא רשיון נשק כי אני מפחד, אני רוצה להוציא רשיון לנשק כי אני מוצא את עצמי במצבים שבהם בדרך כלל תראה אנשים נושאי נשק.3. יש לי בעיה להוציא 5000 ש"ח, הבעיה היא: אין לי 5000 ש"ח.4. השאלה מבחינת מחיר היא: מה באמת טווח העלויות? ישר ציינו פה 5000 ש"ח לפי דגם אחד בהודעה בפורום אחד. חנות אחת לדוגמא ציינה בפני שמחירו של אקדח מדגם גלוק 26 הוא 4200 ש"ח(כבר 16% פחות מ5000 ש"ח), אלא שאני לא מבין בזה יותר מדי. אם גלוק 26 הוא המקבילה לGTX560TI, אין לי שום בעיה לרדת למשהו כמו GTS450 או אפילו GT220 לשם הרעיון. מן הסתם זה לא יורד לרמות המחירים של כרטיסי מסך פשוטים, ובכל זאת אני מחפש את התמורה לכסף שלי, ובסכום שאני יכול להרשות לעצמי (ולמסגרת האשראי המוגבלת שלי).אם המעסיק רוצה שיהיה לך נשק על אחריותו לספק לך אחד כזה, אני עובד בתור מאבטח ובתור אחד כזזה קיבלתי רוס"ר ואקדח, חבריי שעובדים בחברות אבטחת אישים מסתובבים עם אקדח צמוד גם בשעות הפנאי (כנראה בגלל הסכם כלשהו)
פורסם 2011 באוקטובר 2314 שנים אני אנסה לתת לך את נקודת המבט שלי, בתור מי שעבד כמה שנים באבטחה ונשא אקדח פרטי במשך 5 שנים (אחרי הצבא). קודם כל ומעל הכל צריך להבין שנשיאת נשק אישי עלולה להכניס אותך למצבים מסובכים שאחרת היית מצליח/חייב להמנע מהם. זה מאוד קשור לאופי שלך, יכולת הריסון, היכולת לבצע ניתוח מצב מיידי ובעיקר קשור לבגרות הנפשית שלך. ברגע שיש לך את האלטרנטיבה הזו (שימוש/איום בנשק) אתה עלול להגיב אחרת לחלוטין במצבים גבוליים ולסבך את עצמך ברמות שקשה לך לדמיין כרגע. הרוב המוחלט של המצבים אינו חד וחלק של מחבל שרץ ויורה עליך אלא הרבה מקרים בתחום האפור שב-99.9999% מהם האקדח כלל לא אופציה. אנחנו לא במערב הפרוע ורוב הסיכויים שזה יסלים את הסיטואציה ויסבך אותך. מבחינת אישורים, קשה מאוד להוציא אישור לנשיאת נשק כפי שכבר ציינו לעיל. גם מה שציינת זה גבולי במקרה הטוב. יש דרך לעקוף את זה בקושי ע"י הוצאת רישיון לירי ספורטיבי באקדח (נכון ללפני כמה שנים - צריך לבדוק). הרשיון שלך אז מוגבל לנשיאת האקדח אל/מהמטווח בלבד ועם משבת-הדק אם אני זוכר נכון. אז ניתן להחזיק לפחות נשק ברשיון בבית ובדרכים תמיד תוכל לתרץ משהו אם שוטרים יבדקו לך רשיון (לא קרה לי אף פעם מלבד במשרדים ממשלתיים). העניין הוא שאתה צריך להיות חבר במועדון ירי ובאמת לעסוק בזה ברמה כלשהי וזה כבר יותר יקר מהאקדח. לגבי דגמים, אם זה אי פעם יהיה רלוונטי, עזוב אותך מכל הרמבו-סטייל מאצ'ואים. זה חתיכת תיק להסתובב עם אקדח בחגורה כל היום וכדי שזה יהיה מעשי צריך אקדח קומפקטי שלא זקוק לתחזוקה רצינית. הצד השני הוא שצריך אקדח עם כוח עצירה גבוה ככל האפשר כי ליורה לא מיומן ותחת לחץ קשה מאוד להפיק פגיעה קטלנית בכדור בודד אם כוח העצירה שלו קטן. כחוק אצבע, אקדח 9 מ"מ איכותי וקומפקטי עם 12-13 כדורים במחסנית זה הכיוון + תחמושת מחוזקת. זה דגם שדומה מאוד למה שלי היה (אבל בגרסה הכסופה שלא מחלידה): http://goo.gl/TX9vB העלויות אכן גבוהות - אלפי שקלים מינימום. אפשר יד שניה אבל זה עסק די מסובך - לא כמו ב-TRADEZONE...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.