עבור לתוכן

התלבטות בקניית כרטיס מסך חדש לגיימינג - 3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

המעבד - i5-2500k וקירור Noctua NH-D14

הזיכרון - G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz CL7

לוח אם - ASROCK Z68 Extreme3 Gen3

ספק כוח - Corsair AX 750W Gold

מסך - ‏Samsung S24A350H - 1920X1080

אני מתלבט בין שני מערכי כרטיסי מסך:

הראשון הוא - GTX560 SOCSLI Gigabyte GV-N560SO-1GI-950

השני הוא - HD6950 CF

השאלה שלי היא איזה מערך טוב יותר? ואיזה דגם עדיף לי לקנות מאותו מערך (במידה וזה HD6950 אז אני צריך גם דגם שאני יוכל לפתוח אותו ל-6970)

פורסם

אם להתייחס לדגם שהוא ציין (GV-N560SO-1GI-950), זה מספק ביצועים ברמה של 6970. ועוד נותר מקום ל-OC.

חוץ מזה הכרטיסים מהסדרה הזאת (SOC) הם "cherry-picked", עם רכיבים איכותיים וקירור שקט יותר בזמן ששומר את הכרטיס קריר יותר.

פיצ'רים ותמיכה של Nvidia זה עוד בונוס למיטב ידיעתי (ולפחות זאת הדעה הרווחת, אך הנושא שנוי במחלוקת).

אני לא רואה סיבה לפתוח 6950 (אם אחריות רשמית עקרונית או לא), עם קירור סטוק, רק בשביל להשיג ביצועים דומים לכרטיס המדובר שמגיע בתדרים גבוהים הישר מהקופסא באחריות יצרן, אלא אם כן הפרש המחיר משמעותי כמובן, או שה-2GB עקרוני (בספק שזה ישנה ברזולוציה שלך 1920x1080).

אפשר לדבר על SLI / CF אבל ה-scaling די דומה בממוצע. משתנה ממשחק למשחק. יותר משמעות כבר תיהיה לדריבר או יעילות גופי הקירור במערך כזה.

דובר על דגמים ספציפיים ובכלל לא נגעתי במחירים. אני מבין שאתה פתוח להצעות והמלצות לא חסר כשבוחנים יחסי עלות \ FPS, בעיקר ללא OC מהמפעל (אפשר ידנית)

בכל אופן, אני לא אמליץ לך על מערך כזה או אחר, כאשר gtx580 אחד אוכל את הרזולוציה שלך בלי מלח (לא שיש בעיה עם מעט מלח, פשוט התקציב בשמיים)

^ אני לוקח בחשבון יתרונות לא מעטים של חד ליבה על כפולים, עם דגש על עקביות ביצועים וזרימת פריימים. FPS ממוצע לא מספר את כל הסיפור, לצערנו.

פורסם

זה תלוי במחירי הכרטיסים. למה שלא תקנה כרטיס בודד כמו 6950 שאולי יספיק לך ובמקרה הצורך להוסיף אחד?

אפשרות נוספת היא לקחת שני 6870 ולחסוך הרבה כסך שיאפשר לך לשדרג בעתיד. על מסך FHD אחד זה יותר ממספיק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים