עבור לתוכן

לדים שפועלים לפי המוסיקה

Featured Replies

פורסם

היי אנשים!

התעניינתי במערכת לדים שכוללת יותר מ3 לדים שמשתמשת ב2N2222 ומתחברת לרמקול איכשהו, ואז שהמוסיקה פועלת הלדים כאילו מייצגים את המוסיקה, נחלשים, מתחזקים ומהבהבים בהתאם.

אבל, עוד לא מצאתי מדריך ברור וטוב שמסביר איך ולמה :P

אז באתי אליכם! ;D אה וגם קיבלתי השראה ממישהו ביוטיוב ששם את הלדים בתוך מים בצבעים שונים והוא השתמש בלדים אולטרה סגולים (בדיוק הזמנתי חבילה של 50 מהם :D ) והמים זהרו, אבל מישהו הגיב לו שאם הוא יאיר על זכוכית שבורה זה יראה יותר טוב. מידע? מישהו? :smile1:

יום טוב!

פורסם

היו כמה בפורום שעשו משהוא דומה והגיעו לתוצאות שונות - תחפש C945 ו TIP31 בפורום כאן. המעגל של ה C945 יכול לעבוד אם 2N2222 נראה לי אם אותם ערכים של רכיבים, רק תצתרך לשנות את המקומות של החיבורים אם הוא שונה ב C945 ו 2N2222

אתה יכול לעשות מים זוהרים ב UV (כולל UV של לד) אם טוש צהוב זוהר שצובעים איתו אל טקסט (יש כמה צבעים של הטושים האלה שזוהרים, לא כולם). אתה פשוט מכניס את הטוש למים וצובע איתו את המים. יותר מזה אתה יכול להלביש אל הטוש קשית ו (בזהירות! לא טעים! ניסיון אישי!) למשוך את הצבע מהטוש החוצה ולשים את הצבע במים

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

כן, כבר הכנתי את המים הזוהרים האלה ופועל לי מצוין. אותו סרטון שראיתי היה כתוב בתגובות:

"כדאי לך לנסות זכוכית שבורה, זה יעבוד הרבה יותר טוב ממים צבועים"

ואז יוצר הסרטון הגיב:

-"תודה רבה על הרעיון! עשיתי את זה בפרויקט אחר וזה עבד מצוין"

מה שמוזר לי: איך זכוכית שבורה בדיוק זוהרת תחת UV?

ותודה על התגובות :)

פורסם

יתכן שהזכוכית צבועה במשהוא בנוסף לזה שהיא שבורה

כתחליף לזכוכית, תעבור בארומה / מקדונלדס / וכו' יש לכמה מהם כפיות שעשויות מפלסטיק צהוב/כתום שקוף זוהר, וזה הפלסטיק השקוף שנשבר לחתיכות בקלות

בין יתר השטויות שאני מכיר והשתמשתי (והייתי משתמש בכיף בהאלווין אם הייתי חוגג אותו) :

לדים צבעוניים - במיוחד לדים קטנים SMD או שקופים 3mm שניתן לחבר לחוטים דקים, לאטום את החיבור אם קצת דבק חם שלא יגע במים, ולהכניס לתוך החצץ שבקרקעית. אם אתה מחבר את הלדים דרך נגד גדול (הצעה : המים) הם ידלקו בדיוק כך שרואים נקודה בצבע כלשהוא איפה שהלד נמצא אבל לא את המ שהלד מאיר. או שתעשה את זה אם לדים UV

מדבקות / סרטי בטיחות (מהסוג שמחזיר אור לכיוון שממנו הוא בא - כמו האדום לבן שמדביקים מאחור בצדדים של האוטו, אבקה שיש בצבע של כביש, ה "טפט" הלבן שעליו מודבקים הסמלים בתמרורים וכו) בחתיכות קטנות - תנסה למצוא כאלה באיכות גבוהה כי לא כולם טובים. לחומר הזה יש תכונה שכשמאירים אליו הוא מאיר בחזרה בידיוק באותו כיוון - ניתן לשים חתיכות קטנות של זה בקרקעית של מים במקום חשוך (למשל שלולית) - מי שמנסה לעבור אם אור של פלאפון וכו' רואה כמות גדולה של חלקיקים זוהרים חזק בתוך המים

כוכבים זוהרים בחושך (ניתן לחתוך אותם לחתיכות) - היתרון שהם זוהרים בעצמם אחריי "טעינה". מגיבים חזק לאולטרה (במיוחד אולטרה אמיתית כמו פלורסצנט) ופלאשים של מצלמה. אגב בקשר לכוכבים האלה : הלחצן הירוק של האור במדרגות והצבע הירוק שאיתו צובעים במקלטים מכילים חומר זוהר דומה/זהה. ניתן לעורר אותו לבהירות עצומה (כשהוא ממש מאיר את מה שיש מסביב - שניתן לראות חצי קומה מהאור של הלחצן של המדרגות זוהר) אל ידיי פלאשים של מצלמה או אולטרה (תשים את האולטרה בתאורת חירום כדיי לקבל אולטרה ניידת)

חומר של סטיקלייט - במידה מסויימת (לא רצוי - גם נותן ביצועים דפוקים וגם לא הכי ידידותי לסביבה)

פורסם

עזוב שטויות.... קח מזרקה !!!

:)

פורסם
  • מחבר

יתכן שהזכוכית צבועה במשהוא בנוסף לזה שהיא שבורה

כתחליף לזכוכית, תעבור בארומה / מקדונלדס / וכו' יש לכמה מהם כפיות שעשויות מפלסטיק צהוב/כתום שקוף זוהר, וזה הפלסטיק השקוף שנשבר לחתיכות בקלות

בין יתר השטויות שאני מכיר והשתמשתי (והייתי משתמש בכיף בהאלווין אם הייתי חוגג אותו) :

לדים צבעוניים - במיוחד לדים קטנים SMD או שקופים 3mm שניתן לחבר לחוטים דקים, לאטום את החיבור אם קצת דבק חם שלא יגע במים, ולהכניס לתוך החצץ שבקרקעית. אם אתה מחבר את הלדים דרך נגד גדול (הצעה : המים) הם ידלקו בדיוק כך שרואים נקודה בצבע כלשהוא איפה שהלד נמצא אבל לא את המ שהלד מאיר. או שתעשה את זה אם לדים UV

מדבקות / סרטי בטיחות (מהסוג שמחזיר אור לכיוון שממנו הוא בא - כמו האדום לבן שמדביקים מאחור בצדדים של האוטו, אבקה שיש בצבע של כביש, ה "טפט" הלבן שעליו מודבקים הסמלים בתמרורים וכו) בחתיכות קטנות - תנסה למצוא כאלה באיכות גבוהה כי לא כולם טובים. לחומר הזה יש תכונה שכשמאירים אליו הוא מאיר בחזרה בידיוק באותו כיוון - ניתן לשים חתיכות קטנות של זה בקרקעית של מים במקום חשוך (למשל שלולית) - מי שמנסה לעבור אם אור של פלאפון וכו' רואה כמות גדולה של חלקיקים זוהרים חזק בתוך המים

כוכבים זוהרים בחושך (ניתן לחתוך אותם לחתיכות) - היתרון שהם זוהרים בעצמם אחריי "טעינה". מגיבים חזק לאולטרה (במיוחד אולטרה אמיתית כמו פלורסצנט) ופלאשים של מצלמה. אגב בקשר לכוכבים האלה : הלחצן הירוק של האור במדרגות והצבע הירוק שאיתו צובעים במקלטים מכילים חומר זוהר דומה/זהה. ניתן לעורר אותו לבהירות עצומה (כשהוא ממש מאיר את מה שיש מסביב - שניתן לראות חצי קומה מהאור של הלחצן של המדרגות זוהר) אל ידיי פלאשים של מצלמה או אולטרה (תשים את האולטרה בתאורת חירום כדיי לקבל אולטרה ניידת)

חומר של סטיקלייט - במידה מסויימת (לא רצוי - גם נותן ביצועים דפוקים וגם לא הכי ידידותי לסביבה)

חתיכת השקעה תודה רבה!!

חבל שאינלי גישה לרוב החומרים. אתה בטוח שהכפיות במקדונלדס ובארומה הן זוהרות בחושך?

גם, כוכבים וצורות אחרות שזוהרות בחושך זה די נדיר בעיר שלי אבל זה בהחלט זוהר טוב באור אולטרה סגול. לדים צבעוניים לא יהיו שימושיים בכל הרעיונות שנתת בגלל שכל דבר אחר חוץ מאולטרה סגול לא יגרום לדברים האלו לזהור.

תמיד תהיתי על SMD, אני אקרא קצת עליהם. ודווקא לא כמוך אני חשבתי על לשים את הלדים מעל התערובת... אני לא רוצה שיתקצרו לי במים..

אולי אני אעשה כזה דבר:

אני אשלב מים עם חומר ממרקר צהוב שזוהרים בחושך מצוין עם הכפיות שהצעת, למרות שאת זה אני צריך לבדוק, ואולי אפילו עם חתיכות של הכוכבים שזוהרים בחושך. ואז זה יהיה תערובת מגניבה מאוד שזוהרת תחת UV.

באיזה מיכל אתם ממליצים לשים? לאחרונה חשבתי על קופסא מפרספק אבל לא מצאתי פרספק חח..

פורסם

יש להם לפעמים כפית מפלסטיק שקוף צהוב/כתום שנראה "יותר בהיר מלבן", היא אמורה להיות זוהרת באור של אולטרה. לא יודע אם זה משהוא שהיה להם ואין יותר או שיש להם קבוע. בכל מקרה כמעט כל הפלסטיקים האלה שנראים "יותר בהיר מלבן" זוהרים טוב תחת UV

דברים שזוהרים בחושך חזק ללא UV - הכוכבים האלה, צבע ירוק כמו שצובעים את הדלתות במקלטים, שלטים שונים (כאלה אם רקע ירוק בהיר של "יציאה" "ארון חשמל" וכו), לחצן ירוק של תאורה

דברים שיכולים לזהור חלש (מאוד) ללא UV - מסכי CRT, מנורות פלורסצנט מסוג Triphosphor (רוב ה "מנורות חיסכון", PL, הסוגים היותר מתקדמים של פלורסצנטים ישרים אבל לא פלורסצנט 18/36W רגיל), לפעמים סתם פלסטיקים לא קשורים

דברים שמחזירים אור בצורה שהם יכולים להיראות כמו "זוהרים" כשהם לא - הציפוי הזה שיש למדבקות בטיחות / תמרורים / צבע שצובעים את הקווים אל הכביש / וכו. הוא מכיל אבקת זכוכית (או אבקה דומה) שמחזירה את האור בדיוק בכיוון שממנו הוא בא, כלומר אם יש במרחק מסויים ממך כתם של האבקה הזאת ואתה מסתכל אליו אם אור של הפלאפון, הוא ייראה לך זוהר בצורה הרבה יותר חזקה ממה שהיית חושב, כי הוא מחזיר את כל האור בדיוק לכיוון שלך

יש הרבה דברים שזוהרים בחושך כמה שניות אחריי שהם מקבלים פלאש של מצלמה (אמיתית לא פלאפון) מטווח 0 (ואם יש לך איזה מצלמת פילם ישנה אז פשוט תסובב את הגלגלים ידנית כיאלו זהפילם עובר ו"תצלם"). ממה שניסיתי - הרבה פלסטיקים לבנים שונים, אבקות כביסה (במוחד יש כאלה שהנקודות הכחולות זוהרות דיי חזק), בלטות (הרגילות שהם כמו מלא אבנים כאלה בכל מיני צבעים, לא ניסיתי את המעוצבות), צבע רגיל של קיר, מינרלים שונים. תנסה גם אבנית (כמו של מים) לא ניסיתי אבל נראה לי יש מצב שתעבוד

אם אתה מנסה את זה אז ככה : בחדר חשוך לגמרי (ממש לגמרי) אחריי 5-10 דקות שהתרגלת לחושך, אתה מצמיד את המצלמה מטווח 0 (שהיא ממש נוגעת) אם הפלאש למה שאתה רוצה, עוצם עיניים חזק, פלאש, מייד ("תוך כדי" הפלאש, כך שייצא בדיוק איך שהפלאש עצמו התכבה) תרחיק את המצלמה ותפתח עיניים

פלאש לדברים האחרים (כל מה שזוהר בחושך בעצמו) יכול לחזק את זה לרמה שאתה תראה את הסביבה מהאור הזה

בחיבור של הלדים אחריי שחיברת את החוטים ללד תאטום את החיבור אם דבק חם / סיליקון (כך שיהיה צמוד ללד ויכסה את הפלסטיק של החוטים) ואז אין בעיה שיהיו במים

אם אתה משתמש אם המים עצמם בתור נגד אז את החוט של ה - למשל תחבר בין כל הלדים בצורה רגילה (ותאטום טוב את החיבורים), את החוט של ה + תחבר חוט קצר לכל לד (ותאטום כדיי שהאלקטרודה לא תהיה צמודה ללד), ואת הקצה השני שלו תשאיר 20-50ממ מהחוט הפתוח במים (בלי הפלסטיק)

יתרון של השיטה הזאת הוא פחות חוטים, אוליי לא תצתרך נגדים (המים הם נגד ויש מצב שהוא יהיה מספיק טוב), ואתה יכול לסדר ככה שהעוצמה של הלדים תהיה רגישה לגלים במים וכו (שהחוט בולט מעל המים והעוצמה תלויה בחלק שבתוך המים כלומר בגובה של הגלים)

בעיה בשיטה הזאת היא שכל מה שנמצא במים מושך קורוזיה, ופי כמה אם הוא גם מעביר זרם. לכן את כל המגע בין הזרם והמים תעשה אם קצוות של חוטים רגילים ולא אם החיבורים של הלדים עצמם, תאטום אותם טוב שלא יגעו במים

אם אתה מחבר רגיל (כלומר לא מעביר זרם דרך המים) אז המים לא ממש יקצרו את המעגל (הם לא כזה מוליך טוב) אבל יכולים להעמיס יותר את הספק / הסוללות, ויכולים ליצור קורוזיה אל כל דבר מוליך שנמצא במים במיוחד אם הוא מעביר זרם

כל מיכל - אקווריום ישן (תיקח בחנות חיות או משהוא), קרטון + שקית גדולה (אטומה כמובן), דלי שקוף, מיכלים חד פעמיים שונים, תבניות קלקר (כמו מאריזה של 20 דיסקים קשיחים תבקש במעבדת מחשבים), הדבר הזה שבו מערבבים את הבטון אם את חפירה באתר בניה .....

עזוב שטויות.... קח מזרקה !!!

אם כבר מזרקה, תרסס מים במרחב (למשל אם ממטרה קטנה כמו אלה שעומדות אל מקל קטן ומחוברת לצינור שחור של 7mm), ותעביר לייזר דרך איפה שהמים משפריצים

ואם כבר ממטרה, אתה יכול לעשות ערפל אל ידיי מתזים (אותה ממטרה קיימת בגרסאות של ממטרה או מתז אם ראשים להחלפה) או סתם לרסס קצת מים קרים אוטומטית אל מי שבא לראות, גם זה יכול לתרום לאווירה (תלוי איזה אווירה אתה מחפש)

ועוד משהוא - טיימר של חדר מדרגות (התרמי של THERMION שניתן "להפוך" את הממסר שלו, לא החדשים המכאניים / אלקטרוניים) + פלורסצנטים אם סטרטרים = סימולציה של ברקים

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! שוב השקעת אבל קצת חזרת על אותם דברים. מאיפה יהיה לי גישה לצבע שצובעים איתו את במקלטים או בחדר מדרגות??

לגבי המיכלים, מה שנתת מצוינים אבל גדולים מידי, אני רוצה משהו כמה שיותר קטן.

אם אני משתמש ב3V ל3 לדים במקביל, כמה נגדים אני צריך ושל כמה אום? בעיקרון אני אוהב להשתמש בלדים ללא נגדים, אני לא רואה את הבעיה. אם לד צריך 3V ואני מחבר אותו ל3V הכול פועל מצוין! אבל שמעתי שצריך נגדים אז 3 נגדים עם כמה אום?

פורסם

תשאל אם אתה מכיר איש תחזוקה של מקום כלשהוא כמו בית ספר וכו - יכול להיות שיש לו

צבע של כבישים - אם אתה במקרה רואה את האוטו שלהם תשאל, יתכן שהם יתנו לך קצת אבקת זכוכית (אתה צריך אותה, לא את הצבע עצמו) או חתיכה של "מדבקה" של תמרור וכו

צנצנות שונות, מיכלים חד פעמיים, בקבוקי שתיה, הפלסטיק שבו מגיעים דיסקים קשיחים (תשאל במעבדת מחשבים)...

רוב הרכיבים החשמליים / אלקטרוניים מיועדים לעבוד במתח קבוע : אתה נותן את המתח שכתוב (3V 5V 240V) ואז הרכיב לוקח זרם שתלוי ברכיב עצמו ומתוכנן מראש

לדים, בשונה כמעט מכל הדברים האחרים מיועדים לעבוד בזרם קבוע : אתה נותן את הזרם שכתוב (20mA) ואז הלד לוקח מתח שתלוי בלד עצמו

בגלל שהתלות בין זרם ומתח בלדים היא הפוכה ממה שיש ברכיבים אחרים, כשאתה נותן ללד מתח קבוע אתה בבעיה : אין רכיב שקובע מה יהיה הזרם בצורה שניתן לתכנן, והלד עצמו לא יכול לשלוט בזרם בגלל התכונה הזאת

כלומר, כשאתה מחבר 3V ללד של 3V אתה מקבל זרם שלא ניתן לשליטה : יכול לקרות כל מצב בין לד לא נדלק בכלל, לד דולק חלש מידי / רגיל / חזק מידי או לד מתפוצץ. הזרם הזה יהיה תלוי בתכונות משניות של כל מיני דברים במעגל (רכיבים לא מושלמים, התנגדות של חוטים וכו) - לא משהוא שניתן לתכנן או לסמוך אליו

לכן כשמחברים לד צריך לתת לו מתח _גבוה_ יותר מהמתח שכתוב אליו (לא משנה כמה יותר, אפשר גם 240) ונגד שקובע את הזרם לכמה שצריך. כשהלד מחובר אם הנגד, הוא יקח את המתח שהוא אמור לקחת וישאיר את היתר לנגד. כמה שהנגד מקבל יותר מתח הוא שולט בצורה חזקה יותר בזרם וכך המעגל יציב יותר לעליות או ירידות של המתח של הספק

כשאתה מחבר את הלד 3V לסוללות שנותנות 3V בדיוק אתה מקבל מעגל מאוד לא יציב (כי המתח שנופל אל "הנגד" הוא קטן מאוד, פחות מ 0.5V). לסוללות יש התנגדות (של הסוללות עצמן) וזה ה "נגד" ששולט במעגל. כלומר : הלד יכול לקבל זרם נמוך מידי או גבוה מידי (וכשהוא גבוה מידי הלד נדפק ומאיר חלש יותר אז לא תמיד רואים הרבה הבדל בבהירות), להתכבות לגמרי כשהסוללה יורדת באיזה 0.2V, להישרף אם שמת סוללה טובה מידי וכו

את הנגד אתה יכול לחשב באתר http://led.linear1.org/led.wiz או לחשב לבד

דוגמא 3 לדים 3V 10mA אם ספק של 12V :

מתח של כל לד 3V - בסך הכול לדים 9V

לנגד נשאר 3V זה מספיק יציב וניתן לחבר את כל הלדים לנגד אחד משותף בטור

אנחנו רוצים זרם של 10mA לכן ניקח נגד של 3V / 10mA = 0.3K כלומר 300 ohm. קיים נגד של 300 ohm אבל אם אין לך אז גם הנגדים הקרובים אליו 330 ohm ו 240 ohm הם בסדר

דוגמא אותם 3 לדים אם ספק של 5V (מטען של פלאפון) :

מתח של 2 לדים זה יותר מ 5V כלומר הספק לא מאפשר לחבר 2 לדים או יותר בטור. לכן נחבר כל לד אם נגד משלו

לנגד נשאר 2V

נחשב את הנגד 2V / 10mA = 0.2K כלומר 200 ohm וניתן לשים נגדים דומים כמו 180 / 220 / 240 מספיק קרוב (כמה שהמתח של הנגד יותר גבוה אתה יכול להסתפק אם נגד פחות מדוייק כי המעגל עדיין מספיק יציב)

פורסם
  • מחבר

תודה!

הוא כותב לי:

Sorry, the wizard can't make sense of non-numeric inputs. Please use numeric values.

אגב, אני רוצה לחבר 3 לדים במקביל ל3V אבל לפי דבריך צריך 6V.

פורסם

בטח כתבת משהוא כמו 3V, הוא רוצה מספרים ללא אותיות

ועוד משהוא התשובות שהוא נותן אם נגדים של 1 ohm זה אותו דבר כמו לחבר בלי נגד בכלל אז אל תעשה אותם. כדיי לא לקבל את התשובות האלה תכתוב למשל 4.99 במקום 5 ב source voltage. אם עכשו אתה לא מקבל תשובות בכלל אז המתח של הספק / סוללה נמוך מידי כדיי להיות יציב אז תחפש משהוא שנותן מתח גבוה יותר אם אתה רוצה מעגל יציב

פורסם
  • מחבר

אוי זה אתר מעוללהה!!

הוא המליץ לי על 150 אום, הוא נותן תרשים איכותי ומדויק, הוא אומר בדיוק כמה הספק לכל לד והוא אפילו אומר מה הצבעים של הנגד!!

תודה רבהה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים