עבור לתוכן

DMZ and VPN

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי לספר לכם על שתי בעיות שעולות לי:

בעיה ראשונה, ברגע שאני עושה Enable DMZ בראוטר של Edimax BR-6424n, לא משנה אם אני מחובר ב-VPN או מה שאני עושה, יש לי כל הזמן ניתוקים באינטרנט ומה שקורה בעצם הוא שאני לא יכול לגשת בכלל לראוטר ורק הוצאה של החיבור מהחשמל והחזרה פותרת את הבעיה.

בעיה שנייה היא שכאשר אני מנסה להתחבר ב-VPN לעבודה (VPN רגיל, לא צ'ק פוינט או תוכנות צד שלישי), הוא מנסה לאמת שם משתמש וסיסמא (ז"א, שהוא מגיע לצד השני) ואז אני מקבל הודעת שגיאה ופתאום יש את אותה בעיה שיש לי מהבעיה הראשונה שרק ניתוק של החשמל והחזרה פותרת את הבעיה.

הפתרון לבעיה השנייה היא בעצם לשים את ה-IP של המחשב שלי ב-DMZ ואז זה מתחבר. וכמו שאמרתי, זה יוצר בעיה אחרת.

האם מישהו נתקל בדבר כזה?

תודה

פורסם

לא מובן פה כלום כי הבאת רבע (אפילו לא חצי) הסברים על מה שבאמת מתרחש אצלך.

בדקת עם פיקוק אם היו עדכוני קוחשה לציוד שלך לפני הכל?

פורסם
  • מחבר

עזוב אותי מפיקוק מחשבים.

חרא תמיכה, אני מנסה לתפוס אותם כבר שבוע ושלחתי להם גם אי מייל, אין מענה!

דיברתי עם אייבורי ואמרו לי שיתנו לי מספר אישור להחלפה.

החלפתי את הראוטר רק כדי להיות בטוח. ולא, אין עדכוני קושחה.

אם פניתי לפורום כאן זה כנראה כי אין לי תמיכה במקום אחר. חשבת על זה?

ואיך יכול להיות שלא הבנת כלום ממה שכתבתי?

אתה רוצה יותר פשוט? עושים Enable DMZ בראוטר ואחרי זמן לא קבוע (כל כמה שעות) הראוטר לא נגיש ורק הוצאה מהחשמל וחיבור חזרה פותר את הבעיה.

לגבי ה-VPN, כנראה שאין טעם לשאול כי זה משהו שאני כנראה אצטרך לפתור מול הסיסטם אצלנו בחברה.

תודה.

פורסם

שום שגיאת VPN לא אמורה לגרום לראוטר שלך לקרוס...

פורסם
  • מחבר

ספר לי על זה.

וזה המצב.

ולא רק אצלי.

כל מחשב שיש לי ברשת (XP, 7), ברגע שאני מחייג VPN הוא גורם לראוטר לקרוס.

בחיים שלי לא ראיתי דבר כזה.

השאלה היא אם יש חייגני VPN צד שלישי שיכולים להתחבר לשרת VPN אצלנו או שזה לא נהוג.

פורסם

אני לא מבין ממה אתה מתלהם פה?

הבאת באמת הסברים חלקיים על הבעיה שלך וזה שכבר ניסית ליצור קשר עם פיקוק זה משהו בכלל לא מובן מעליו (כי שוב, אתה מתעקש לא לספק פרטים טכניים).

פורסם
  • מחבר

מצטער אם יצא שאני מתלהם.

אני פשוט התייאשתי מכל מיני סוגי פורומים.

מה שאני מנסה למצוא זה מישהו שקרה לו אותו דבר והוא יוכל לאמר לי משהו.

אנשים בכל מיני פורומים ממליצים לי לעשות דברים שלא ממש קשורים לפתרון הבעיה אלא אם כן הם מבינים ברשתות.

אני מגיע מהתחום אז בגלל זה אני מתנהג ככה.

גם אנשים שבחיים לא ראו Edimax מנסים לתת לי פתרונות. בכוונה רשמתי את הדגם הספציפי הזה כדי שאנשים שמכירים את הדגם הזה ומכירים את הבעיה יוכלו לעזור.

זה כל העניין.

אין פה יותר מידי מה לספר. בוחרים Enable DMZ ואז לאחר כמה שעות אין גישה לראוטר.

איך זה קשור, תאמין לי שגם אני לא יודע.

אם יש לך רעיונות, או חסר לך מידע טכני כלשהוא ממני, זרוק שאלות.

פיקוק מחשבים בינתיים לא עונים באי מיילים והתמיכה שלהם תמיד עמוסה.

דוגמא לשאלה: איזה קושחה יש לך?

אם אני הייתי במקומך שואל אותי את השאלה לגבי הקושחה, הייתי בודק מה הקושחה הכי חדשה לפני שהייתי שואל ומספק את הגרסה האחרונה שאני יודע שיש לראוטר הזה.

שוב, אני לא בא להתלהם, אני פשוט תקוע עם הבעיה הזו כבר הרבה זמן ואין תמיכה פה בארץ ל-Edimax.

פורסם

תשמע, אני לא פוסל את האפשרות שגם מדובר על ציוד תקול וזהו.

אתה באמת צריך להבין שמה נכתב בפורומים זה לא דבר קדוש והרבה פעמים גם תמצא אנשים שכותבים שטויות גמורות. בשביל זה יש צוותים מקצועיים בפורומים שאמורים לשמור על רמת דיון כלשהי ולא רק משמעת.

לא צריך "להבין ברשתות" או בכלל להכיר את המוצר הזה כדי להבין שמה שאתה מתאר זה פשוט פגם חומרה/קושחה ולא יותר מזה.

אם לא קיבלת שום מענה הולם מפיקוק וניסית כבר לעשכן קושחה אז תנסה לנצל אחריות ולהחליף אותו.

אני אחזור על זה עוד פעם - אל תצפה למשהו טוב במיוחד מהציוד הזה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה.

דבר שני, חשבתי על בעיית חומרה, החלפתי אותו ועדיין בעיה.

אני מנסה להבין מה יכול לגרום לזה שאני עושה Enable DMZ זה גורם לבעיות כאלה.

ממש ממש מוזר.

אני אנסה לראות אם אפשר לקבל תמיכה מ-Edimax העולמית.

לא ראיתי קושחה חדשה אבל אני אבדוק שוב.

אם יש לך רעיון, אני תמיד אשמח לשמוע.

תודה

פורסם

מה הכוונה ב"ניתוקים באינטרנט"?

החייגן מתנתק? יש פינגים החוצה? יש פינג לראוטר?

אתה מנסה לגשת לראוטר דרך הכתובת החיצונית אולי?

בכל מקרה, כפתרון עקיף, תנסה למצוא איזה פורטים אתה צריך בשביל החיבור VPN הזה ותפנה אותם למחשב שלך, במקום להגדיר DMZ.

פורסם
  • מחבר

לגבי ניתוקים באינטרנט אז ויזואלית כל המחשבים מקבלים Limited Connection בחיבורי רשת ואי אפשר לגשת לראוטר אלא אם כן אני מוציא מהחשמל ומחבר חזרה. אין פינג לראוטר. ואני מנסה להכנס אליו מתוך הרשת, לא הגדרתי בו שום Remote Management.

כדי להתחבר החוצה ב-VPN, לא צריך לפתוח שום פורט (בד"כ לפחות), הראוטר אמור לתמוך ב-VPN Passthrou ואז הוא יודע לנתב את הפורט.

אז הפתרון לא ממש עקיף ולא אמור לעבוד.

אני מצליח להגיע החוצה לשרת VPN, אני רואה שהוא מתחבר, מגיע לשם משתמש וסיסמא ואז נופל על שגיאה.

פורסם

VPN Passthrou זה כאשר השרת VPN יושב ברשת של הראוטר, ולא בחיבור החוצה.

כשקורה הניתוק הזה, מה קורה אם אתה מגדיר כתובת ידנית על הכרטיס רשת?

פורסם
  • מחבר

מוגדרת כתובת ידנית על הכרטיס רשת.

קטע מאוד מוזר.

תמיד יש לי אי פי מוגדר מראש על המחשבים כי אני פותח אליהם פורטים לכל מיני דברים

פורסם
  • מחבר

אז אני מבין שאין פתרון לנושא הזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים