עבור לתוכן

הגדלת זיכרון מ4 ל16GB, כדאי?

Featured Replies

פורסם

שלום,

כאמור ברשותי 4GB זיכרון ואני עובד המון עם VISUAL STUDIO שעובד המון עם הדיסק ובין השאר יוצר שרת וירטואלי.

הבנתי שקודם כל על מנת לשפר ביצועים כדאי להחליף דיסק ראשי לSSD, לגבי הזיכרון הבנתי שלא משנה כמה אני אוסיף חייבים להשאיר PAGEFILE מינימלי של 1GB לפחות, השאלה האם יש טעם להגדיל זיכרון ל8GB או ל16GB?

פורסם

Visual Studio זאת סביבת פיתוח. מה אתה כבר עושה שאתה צריך כל כך הרבה בשאבים?

פורסם

visual studio היא סביבת פיתוח. הוא יכול לכתוב גם משהו שצריך 32GB זכרון :)

פורסם
  • מחבר

בונה אתר... יחסית כל הרצה לוקחת המון זמן, בערך חצי דקה ובקושי התחלנו עם הבניה.

פורסם

זכרון לא אמור להשפיע על זה. בטח לא ברמה ש-16 יהווה יתרון לעומת 8.

פורסם

עקרונית אתה יכול להוסיף זכרון ואז להריץ את האתר מ RAM-DISK. זה יתן לך שיפור ביצועים מסויים.

אבל סביר להניח שמה שמגביל את הקימפול שלך זה יותר המעבד מאשר ההארד דיסק, אלא אם כן יש לך אתר ממש ממש ענקי.

מצד שני, אולי אתה תרצה לעשות בדיקות של האתר שלך בסביבות עבודה שונות וזה משהו שמצריך מכונה וירטואלית. ומכונה וירטואלית אוכלת זכרון בלי חשבון.

השאלה פה היא האם אתה צריך עוד זכרון?

אם כרגע כשכל התוכנות שלך פתוחות ואתה נכנס למנהל המשימות לביצועים ואתה רואה שיש לך המון זכרון פנוי, אז לא.

אם אתה בשימוש תמידי של 3-3.5 ג'יגה אז לא יזיק לך עוד ראם.

וכמובן שאם אתה בוחר לעבוד עם VM או RAM-DISK אז אתה צריך עוד זכרון.

פורסם
  • מחבר

המון תודה על התשובות המפורטות, לדעתי I5-760 מספיק חזק , מבחינת זיכרון האתר ממש בחיתוליו כך שאין סיבה שכמות הזיכרון תהווה בעיה עבורו, גם מסדי הנתונים קטנים וניסיוניים בינתיים, ישנן שתי תוכנות שפתוחות במקביל לVS, הSQL SERVER 2008 , BABYLON ולפעמים גם FOOBAR...

נראה לי שאשדרג ל8GB , יצא לי הרבה יותר זול להוסיף 2*2GB מאשר לקנות 4*4GB, כמו כן הSSD לדעתי יעזור גם כן, בכל קימפול אני שומע את הHDD "נטחן".

פורסם

יהיה משתלם יותר להוסיף 1*4 או 2*4

פורסם

תגיד, אתה צוחק?

אם יש לך בעייה של הידור קוד אז זכרון RAM זה בטוח לא צוואר הבקבוק של המערכת שלך. חשבת לבדוק אם הקוד שלך בכלל כתוב בצורה נכונה?

פורסם

אין מצב ש4G לא מספיקים לשימושים שציינת.

אתה יודע כמה אתה צורך עכשיו? כמה זיכרון מנוצל לך היום. אם הכל תפוס, רצוי לגלות מדוע ולוודא שזה צפוי ורק אז להוסיף עוד מודול אחד. לקפוץ ישר ל16G לא ייתן לך כלום (אולי אם תנצל אותו לRAMDISK כמו שצויין קודם)

פורסם
  • מחבר

לMULTI-CORE - אני חושש שאתה טועה, אין קשר לקוד במקרה הנ"ל, גם לתוכניות "דוגמא" הקימפול לוקח הרבה זמן יחסית.

לגבי ניצול זיכרון של המחשב, פתחתי את הVS והSQL SERVER ללא הפעלה כלשהיא ובמצב IDLE יש ניצול של 1.6GB בלבד מה שאומר ש8GB באמת יהיה OVERKILL מטורף.

פורסם

קומפילציה של פרויקטים גדולים תמיד תיקח הרבה זמן.

בVisual Studio יש תקורה ראשונית של כל הruntime library והprecompiled header ושאר הדברים שמיקרוסופט מכניסה לפרויקט גם בלי שביקשת. לכן גם תכנית hello world יכולה להתקמפל כמה שניות טובות (כשמדובר בקומפילציה מאפס). אבל ככל שהפרויקט נהיה גדול ומורכב יותר, ההשפעה של התקורה קטנה באופן יחסי.

פשוט תלמד לחיות עם זה. תשקול באמת SSD, שעשוי לקצר במשהו את זמני הגישה, אך אל תצפה שזה יוריד את הזמן הקומפילציה לאפס.

פורסם

אני איש סיסטם ולא מתכנת, אבל עוד הרבה עם מפתחים - בעיקר בתחום ה web.

עד כמה שעני מכיר, זמן compilation יותר תלוי במעבד מאשר בRAM או disk I/O וגם כאשר מדובר על פרוייקטים מורכבים אין סיכוי ש web application יצרוך כל כך הרבה משאבים בזמן פיתוח עוד לפני שהוא עלה ל production.

ניסית לבדוק משהו כזה למשל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים