עבור לתוכן

חיבור מחשב וממיר דיגיטלי למסך יחיד

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין שמסך יחיד 24 אינטש ישמש גם לטלויזיה בכבלים וגם למחשב, וכן שהשמע יצא מאותו סט רמקולים.

הבעיה היא באודיו, שכן צריך למתג גם את השמע כבוחרים את הכניסה במסך - למשל כשעוברים מצפייה במחשב לצפייה בממיר של הוט.

הרעיון שלי הוא להשתמש במסך עם 2 כניסות HDMI, שכמובן כוללות גם שמע, ולהשתמש ביציאת האוזניות של המסך ככניסה לרמקולים.

הבעיה היא שזה מוריד דרסטית את איכות השמע.

האם יש רעיון יותר טוב?

פורסם

למה שלא תחבר את המחשב והממיר ישירות לרמקולים?

פורסם
  • מחבר

כי לרמקולים יש כניסה אחת. ואני לא מעוניין בשני סטים של רמקולים.

פורסם

גם ככה שניהם לא הולכים להשמיע בו זמנית, מפצל פשוט יעשה את העבודה.

פורסם
  • מחבר

מפצל יתאים כשרוצים לחבר מקור שמע יחיד לשני סטים של רמקולים.

אני מחפש דרך לחבר שני מקורות שמע לרמקול אחד.

בנוסף אני רוצה שכמעבירים את המסך (דרך SOURCE ) ממחשב לכבלים, גם הרמקולים יעברו להשמיע את הכבלים.

ולכן זה חייב להתבצע ברמת המסך.

פורסם
  • מחבר

אם נקח את המפצל שהצעת, ונחבר את הזכר של הרמקולים לנקבת המפצל, ואז נחבר זכר אחד של המפצל למחשב וזכר שני לממיר של הכבלים, נשמע בו זמנית ברמקולים את שני מקורות השמע: גם את מה שמתנגן בכבלים, וגם את מה שמתנגן בהוט.

מעבר לכם שזה לא מה שאנחנו רוצים, גם אסור לחבר שני מקורות שמע - זה יכול לשרוף אותם, אלא אם אתה משמיע מקור אחד ברמקול שמאל ומקור שני ברמקול ימין.

כך או כך, זה לא פתרון פרגמטי.

לגבי ירידת האיכות: יש לי היופ מסך "מחשביזיה" - אחת השגיאות שעשיתי.

אם אני מחבר את הרמקולים ישירות למחשב (יציאת שמע רגילה, ללא כרטיס מיוחד) - האיכות מדהימה.

אם אני מחבר את יציאת המחשב לכניסת השמע במחשביזיה (בצמוד ל DVI ) ומוציא את יציאת האוזניות של ה"מחשביזיה" לאותם רמקולים, האיכות יורדת. הרמקולים הם VS4621 של ALTEC.

פורסם

אז אין מנוס אלא להשתמש ברסיבר.

פורסם
  • מחבר

אכן, רסיבר זה אפשרות, אבל צריך רסיבר גם של וידיאו, כלומר שיש לו כניסות HDMI, DVI וכו, ושהשליטה תהיה דרכו.

יש המלצה לכזה מוצר במחיר סביר?

ולגבי האפשרות שאני שקלתי: האם יש מסך מומלץ בגודל 24 אינטש, עם שתי כניסות HDMI ומעגלי שמע באיבות טובה כך שאוכל להשתמש ביציאת האושניות שלו?

והכי מטריד אותי: מה עושים רוב האנשים שיש להם ילדים עם מחשב וממיר דיגיטלי בחדר? קונים שני סטים של רמקולים ומסכים?

פורסם

מסך מחשב לחוד עם רמקולים וטלויזיה עם רמקולים מובנים.

לגבי הרסיבר תתייעץ בפורום קולנוע ביתי.

לגבי מסך עם HDMI תאלץ לחכות למישהו אחר, אני לא מכיר כאלה (בד"כ מסכי מחשב אינם כוללים רמקולים ולכן בעלי DVI ולא HDMI)

פורסם
  • מחבר

כמה הערות קטנות:

1- מסכי הטלויזיה עם רמקולים מובנים הם בעלי איכות שמע ירודה. אמנם יש היום טכנולוגיות שמאפשרות לשפר איכות, אבל זה ממש לא זה.

2- נכון ש DVI מספיק לוידיאו, אבל אני מקווה שמסכים יבואו עם HDMI כדי לאפשר יציאת אוזניות.

אני מחפש מסך כזה עם איכות שמע טובה - נקווה שיהיה משהו עם רעיון טוב.

פורסם

אני לא מבין איפה הבעיה.

אם אתה רוצה שהכבלים והמחשב שניהם ישמעו דרך אותם רמקולים אז חבר את הכבלים לLINE IN בכרטיס קול.

פורסם
  • מחבר

חשבתי על זה, אבל אז המחשב צריך לעבוד כשרואים טלויזיה, וגם צריך לשחק בהגדרות של המחשב כל פעם שעוברים מצפייה במחשב לצפיה בכבלים.

פורסם

אז שיעבוד.

בשביל מה משלמים לו.

וגם צריך לשחק בהגדרות של המחשב כל פעם שעוברים מצפייה במחשב לצפיה בכבלים.

אתה לא חייב לעשות MUTE לLINEIN.

בכל מקרה צריך להפעיל את הממיר.

פורסם
  • מחבר

למרות הטיעון המשכנע אני מעדיף שהמחשב יהיה כבוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים