עבור לתוכן

בכמה כדאי לי למכור לפטופ?

Featured Replies

פורסם

שלום

בכמה אתם אומרים שכדאי לי למכור את הלפטופ שלי?

עקרונית אני לא הייתי צריך אותו. הייתי מסתדר עם נייח. קניתי אותו לפני כמעט 4 שנים כי קרה משהו שהצריך לפטופ.

קיצר, אני דיי קצר במזומנים כרגע ואני בהחלט יכול להסתדר עם נייח. וכן המחשב גם קצת ישן, אז החלטתי שאולי אמכור אותו ואקנה נייח.

השאלה בכמה נראה לכם שאוכל למכור כך שזה יכסה עלות נייח?

מדובר באינספירון 1520 של דל. הוא עלה לי איזה 6000 שקל לפני 4 שנים. בנוסף השקעתי בו עוד 500 (החלפה של תאורת מסך).

סכ"ה הוא ממש שמור.

אם אמכור זה יהיה ללא כונן קשיח יש שם דברים שאני צריך. וגם ככה הכונן כבר חרוש.

זה מגיע ביחד עם מערכת הפעלה חוקית (שזה כבר שווה בפני עצמו). מטען וסוללה. מצלמת רשת מובנת. 2GB זכרון. מעבד core2duo ולא מעבד פנטיום או אטום או dualcore חלשים שיש בלפטופים לא פעם. כרטיס מסך ג'יפורס nVidia בסיסי. עכבר מגע בילט-אין. כרטיס רשת רגיל וגם אלחוטי+בלו-תוט'. צורב DVD. קורא כרטיסי זכרון SD ... חיבורי USB ואפילו firewire. חיבור D-SUB רגיל למסך חיצוני אם רוצים. סכ"ה מחשב חמוד למי שצריך לפטופ בשביל אינטרנט, אופיס, ותכני מולטימדיה כגון MP3 וסרטי HD.

עוד עניין (קצר במזומנים כבר אמרתי ;D ) יש מה לעשות עם מסכי CRT? יש לי 2 דפוקים. ועוד אחד תקין.

אשמח לשמוע עיצות ושאר פנינים :)

[נ.ב. אני מפרט מראש פירוט נרחב, כי ברגע שקונים ממני אותו, אני הולך וקונה נייח. ככה שאין לי בדיוק אפשרות לעשות רוורס אם מישהו מתחרט.]

פורסם

אני רואה שכבר פרסמת מודעת מכירה בYAD2. למה אתה שואל? תראה אם יש היענות, אם אין - תסיק מסקנות לגבי המחיר. :)

פורסם
  • מחבר

שמע... יש הענות ויש הענות.

זה שקונה פוטנציאלי יסכים לתת סכום מסוים, זה לא אומר בהכרח שזה סכום הגיוני.

אני לא מצפה לקבל 6000 שקל. אבל מצד שני גם לא 600 ולא 1000. בכל זאת... רק מערכת הפעלה עם רשיון כבר שווה איזה 500 לבד.

ככה שרציתי לשמוע דעות על מחיר הוגן לשני הצדדים.

פורסם

אפשר לקנות ניידים חדשים, עם רשיון למערכת הפעלה ב 2,000 שקל. ללא מערכת הפעלה, ב 1,750.

לא הייתי משלם על נייד כשלך יותר מ 600 שקל. אבל אולי זה רק אני. :nixweiss:

פורסם

קשה להגדיר "מחיר הוגן". הכל עניין של היצע וביקוש. אם מישהו מציע לך 600, וזה נראה לך לא הוגן, אל תיקח. מצד שני, אם אחרי חודשיים שאתה מפרסם אותו ב1800, לא קיבלת אף טלפון או אף הצעה קרובה למה שאתה רוצה - אז כנראה שהמחשב שלך לא שווה כמה שאתה חושב שהוא שווה, או שפשוט אף אחד לא רוצה מחשב כזה.

אם אני אגיד שהמחשב שווה 1000 שקל בלחץ, זה יגרום לך להרגיש יותר טוב?

פורסם
  • מחבר

לא קשור ללגרום לי להרגיש יותר טוב... אני רק רוצה לראות בצורה כללית מה אנשים חושבים בנידון.

ומה זה "אפשר לקנות ניידים חדשים" בטח שאפשר. יש גם מיני ניידים ב700 שקל.

זה מצחיק לעטוף את זה ככה במושג כללי "אפשר לקנות ניידים חדשים" בככה וככה. השאלה מה המפרט שלהם. נידים עם המפרט שמפורט לעיל לא נראה לי שיש ב2000. לרוב אלו ניידים עם מעבדי אטום בכלל. ללא צורב. ללא קורא כרטיסים או חיבור למסך חיצוני ויציאות שונות שיש כאן.

פורסם

בשביל מה הויכוח המיותר הזה? תבדוק בעצמך כמה עולה נייד 15.6" בסיסי בZAP, תבדוק מה יש שם לעומת מה יש במחשב שלך, תשווה ביצועים, ותסיק את המסקנות.

פורסם

ותבין גם שכבר אין לך אחריות, הרישיון הוא לא של ווינדווס 7 וגם הסוללה כבר בטח לא שווה יותר מדי.

פורסם
  • מחבר

קודם כל זה לא ויכוח זה דיון :P

שנית - רק רציתי לשמוע דעות.

אלו הדעות עד כה, וסבבה.

ונכון זה רשיון לויסטה לא ל7.

XP לצורך העניין עולה סביבות 500 ;)

פורסם

לא מדוייק ניתן לקנות היום windows 7 במחיר של כ-400 שח, ולצורך העניין XP היה עדיף במקרה הזה על ויסטה שנחשבת מ"ה לא טובה.

לדעתי ויסטה לא מוסיף ולא מוריד מערך המחשב. אף אחד לא ישמור על המ"ה הזו בכל מקרה.

לגבי הנייד עצמו, לדעתי אין משמעות לסוג המעבד מעבר לזה שהוא core2due. לא משנה אם הוא P8200 או T4500 או T6570 או דגם אחר מהמשפחה הזו.

מאחר והנייד וותיק מאוד בשוק, פערי המחירים בין המעבדים מאותה סדרה יורדים (כי במחיר קצת יותר גבוה יש מעבדים טובים בהרבה)

אם הסוללה במצב תקין והמחשב במצב טוב, מחיר טוב עבורך יהיה לדעתי כ-1000 שח (ללא הכונן הקשיח)

באותה נשימה, קח בחשבון שלרוב מי שיבדוק את המודעה יתרע מזה שלמחשב אין דיסק קשיח. לאנשים אין חשק לטרטור כזה כשיש עוד אופציות יד שניה.

ולכן הגיוני לצפות שתקבל הצעות מחיר באזור ה-600-700 שח בלבד, או פחות.

אני לא אומר את הדברים כדי לפתח דיון אלא כדעה אישית בלבד. אתה יכול לא להסכים עם שום מילה או עם חלק.

מוטב שתזכור כי מחשב נייד מבוסס i3-2310m, עם דיסק קשיח מקורי, סוללה חדשה, מערכת הפעלה מקורית ואחריות עולה כ-2100 שח בלבד.

אם תתעלם מהדיסק, המחיר הוא כ-1700 שח (כ-300 שח לדיסק, ועוד 100 שח הרכבה במעבדה לרוב האנשים)

ולזה יש להוריד כ-50 אחוז, כי הנייד שלך חלש בהרבה ועקב זה שהוא יד שניה, כלומר קשה לצפות ליותר מ-1000 שח

בהצלחה במכירה

נ.ב.

יש לי חבר שמכר מחשב דומה עם עם דיסק קשיח, במחיר של כ-700 שח במספר ימים בודדים על ידי פרסום מחיר נמוך יחסית.

אם המכירה לא דחופה לך מאוד, תפרסם במחיר שנראה לך, ותתפשר לאורך זמן

פורסם

לא קשור ללגרום לי להרגיש יותר טוב... אני רק רוצה לראות בצורה כללית מה אנשים חושבים בנידון.

ומה זה "אפשר לקנות ניידים חדשים" בטח שאפשר. יש גם מיני ניידים ב700 שקל.

זה מצחיק לעטוף את זה ככה במושג כללי "אפשר לקנות ניידים חדשים" בככה וככה. השאלה מה המפרט שלהם. נידים עם המפרט שמפורט לעיל לא נראה לי שיש ב2000. לרוב אלו ניידים עם מעבדי אטום בכלל. ללא צורב. ללא קורא כרטיסים או חיבור למסך חיצוני ויציאות שונות שיש כאן.

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSPGahash&uin=13012

QTTP:

אני מסכים עם זה שבסופו של דבר הגורם המכריע הוא היצע וביקוש. אבל בסופו של דבר טיבו של הת'רד הזה הוא "שמאי" - הערכה מושכלת כלשהי לגבי השווי של המחשב. יכול להיות שמחר איזה טמבל יקנה ממנו את המחשב ב 1,500 שקל, לדוגמה. האם זהו השווי שלו? לא. שוק היד השניה הוא לא בהכרח שוק משוכלל לחלוטין.

בכל מקרה - שיהיה בהצלחה.

פורסם

שוק יד שניה הוא לא משוכלל בהגדרה. יש לך מוצר בודד ואתה קובע את המחיר שלו. אין בכלל עקומת היצע-ביקוש.

פותח הדיון, אם אתה מתעקש לראות דגמים עדיפים במחירים האלו:

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=9873

http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=AH5313&Cat2Cat1ID=1868&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he

וכמובן לא ציינו שיש משלוח חינם לבית הלקוח, וחלוקה לתשלומים ולא במזומן (נוחיות לרוב האנשים)

פורסם

אני חייב לציין ששוק היד השנייה בארץ לא משהו. מתקשרים אנשים ומציעים סכומים מגוחכים.

פורסם
  • מחבר

בקשר לכל הלינקים, אומנם זה מסך LED אבל שמתי לב שיש למסכים שם רזולוציה פחותה משלאינספירון (1440X900)

וכרטיס המסך שם הוא ‎Intel HD Graphics 3000‎ ובאינספירון Geforce 8400M GS. לא התעמקתי אבל הgeforce הזה לא יותר טוב?

(וגם לא שמתי לב שיש שם firewire...ואין שם חריץ הרחבה pcmcia שיש באינספירון)

אני לא מנסה לשכנע ולהצדיק ... פשוט שכחתם לא מעט פרמטרים.

בשורה התחתונה אם יקנו יקנו, אם לא לא. לא קריטי :)

פורסם

מי שקונה לפטום מיד שנייה לא יסתכל על דברים כאלה.

בעבר אולי 8400 היווה יתרון. היום הוא לא יריץ לך שום משחק ואילו הוא יבזבז לך יותר זמן בטרייה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים