עבור לתוכן

איך המחסום מתרומם אוטומטי בחניון אחרי שמשלמים עם הכרטיס במכונה?

Featured Replies

פורסם

למישהו יש מושג איך עובדת הטכנולוגיה הזאת ?

הולכים עם הכרטיס המקודד למכונה ומשלמים את החניה

איך אחר-כך המחסום יודע לזהות את זה ולהתרומם אוטומטית מבלי שמכניסים לו את הכרטיס ?

פורסם

אולי בגלל המצלמה שמצלמת את הרכב כשאתה נכנס

מה דעתך ?

פורסם
  • מחבר

לא חשבתי שזה קסם או סוד עולמי....

מצלמה בהחלט יכולה להסביר את זה

לא רואה כולכך איפה יש מצלמה שתצלם את מספר הרכב אבל יכול להיות

אתה אומר שבעצם אם אני יכנס עם 2 מכוניות ויחליף כרטיסים בין המכוניות אז המחסום לא יתרום אוטומטי ?

פורסם

מצלמה שמזהה את מספר הרכב - יתכן אבל לא נראה לי הכי סביר כי צריך גיבוי למקרה שהמחשב לא מצליח לזהות את המספר - זה לא כמו כביש 6 שניתן לצלם ואז אם המחשב לא מצליח אז יש עובד שרואה את התמונה ויכול לכתוב את המספר, ולא בהכרח בזמן אמת

ציפ RFID בתוך הכרטיס - כשאתה מתקרב אם הכרטיס המקודד למחסום הוא נפתח. לבדיקה תבדוק את הכרטיס מול האור, או תשים אותו במיקרו ותבדוק אם הוא עדיין עובד אחריי זה

גלאי שמזהה את האוטו בכללי - אם הכביש שם בנוי כך שאם אתה משלם במכונה ונוסע למחסום אין אוטו אחר שיכול "לחתוך" אותך, המערכת פשוט מניחה שהאוטו ששילם הוא אותו אחד שעובר במחסום. במקרה כזה אם אחד אחר יחתוך אותך אחריי שהעברת את הכרטיס, הוא ייכנס ולא אתה

פורסם

צ'יפ RFID? יקר מדי בשביל כרטיס נייר חד פעמי שנזרק.

בפעם הבאה שאתה בחניון כזה, חפש עמוד צהוב נמוך שנמצא קצת לפני או אחרי המחסום. זו המצלמה (אני מניח שיש עוד כמה סוגים, אבל זה הסוג הכי נפוץ שראיתי).

אם המצלמה לא מזהה אותך אתה יכול פשוט להכניס את הכרטיס למכונה כמו שהיית עושה בעבר.

חוץ מזה, זה רק בחניונים שבהם אתה משלם מראש בעמדת תשלום, או אם אתה מנוי (כמו אצלי בעבודה, או בכניסה למנהרות הכרמל).

פורסם

^^

אכן, זה "הטריק". יש לקחת בחשבון שהוא לא תמיד עובד כשמדובר ברכבים גבוהים (4x4) או ברכבים עם לוחיות מקומטות/משופשפות. אז במקרה כזה משלשלים את כרטיס החניה ששולם למכונה במחסום והוא יתרומם.

פורסם

מצלמה.

והגיבוי הוא פשוט הכנסת כרטיס הנייר למכשיר במידה והמחסום לא מתרומם.

פורסם

אתה אומר שבעצם אם אני יכנס עם 2 מכוניות ויחליף כרטיסים בין המכוניות אז המחסום לא יתרום אוטומטי ?

כן, אבל אם תכניס את הכרטיס הוא יתרומם.

פורסם

לא בהכרח. עכשיו הייתי בחניון ועל הכרטיס קרטון שקיבלתי היה המספר רכב.

המצלמה נועדה למנוע טריקים שעושים לבעלי החניונים עם כמה מכוניות כמו למשל שיש לך מנוי אחד ואתה רוצה להכניס רכב נוסף לדוגמא:

אתה נכנס עם המנוי בבוקר, בצהרים נכנס אורח עם כרטיס מודפס. אתה מוציא את האורח עם כרטיס המנוי ולוקח אותו בחזרה אחרי שיצא. אחר כך אתה יוצא בעצמך. עכשיו או שהתוכנה דפוקה ואז היא לא מקשרת יציאות לכניסות או שאתה טוען שהמחסום עלה ומיד ירד או על סתם תקלה ואז הם מוציאים אותך בחינם. ובחניונים יש המון תקלות והשומרים כל הזמן מתחלפים.

פורסם

וטריקים יותר פשוטים כמו לשים מדבקה אל החיישן ולעבור כמה רכבים כשהמחסום פתוח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים