עבור לתוכן

הגדרת רשת אלחוטית

Featured Replies

פורסם

ש לי ראוטר 2760U DLINK.אני מעוניין להגדיר רשת אלחוטית שתאפשר חיבור של מכשירי טלפון ניידים של בני המשפחה, ומדי פעם של אורחים.יש לי מספר שאלות: 1- מה שיטת ההצפנה שמומלץ לבחור? האם יש טלפונים שלא מתאימים לכולם? אני לא זקוק לאבטחה מי יודע מה - אין הרבה שכנים. לא ברור לי מה ההבדל בן שיטות ההצפנה.2- האם אני יכול להגדיר שמכשירים מסוימים (של בני הבית) לפי כתובת MAC, ייתחברו ללא צורך בהצפנה, וכל שאר המכשירים יאלצו להכניס סיסמא?3- האם אפשר להגדיר "סיסמא חד פעמית" לאורחים, כך שאחרי לכתם אני לא אצטרך לשנות את הסיסמא הראשית?4- האם אפשר לתת שם לכל כתובת MAC, כך שאוכל לזהות אותם לפי שם בטבלאות? (אני בודק לפעמים שאין גורמים זרים שגולשים לי במערכת)5- האם אפשר להגדער שאבל מייל כל פעם שמכשיר אלחוטי מתחבר לרשת? או סוג אחר של התראה?הגרסה שמופיעה היא BN_2.30 תודהיגאל

פורסם
  • מחבר

קראתי לפני ששלחתי, ועדיין לא ברור לי מה התשובות, בעיקר בהתאמה לראוטר הספציפי שיש לי.

למשל:

האם אני יכול לאפשר למכשירים מסויימים להתחבר ללא סיסמא, בתלות ב MAC שלהם

פורסם

אין דבר כזה אימות לפי כתובת MAC וזה גם אם זה היה קיים זה לא מאובטח בצורה קיצונית.

פורסם
  • מחבר

תודה - נשמע הגיוני, כי אפשר לזייף כתובת MAC. מאידך צריך לדעת מה כתובת ה MAC.

שאלה הבאה:

האם אפשר להגדיר סיסמא חד פעמית, במקביל לסיסמא הקבועה, כך שכשבאים אורחים אהם מקבלים סיסמא וכשהם הולכים אני מוחק אותה, ונשאר עם הסיסמא הקבועה למחשבי הבית.

פורסם

תגדיר להם רשת נפרדת. אם אני לא טועה, הציוד הזה תומך ב AP isolation ככה שאתה יכול ליצור סוג של guest zone.

אתה לא יכול ליצור סיסמא שפגה תוקף באמצעים הקיימים אצלך או ליצור אישור חד פעמי.

פורסם
  • מחבר

שתי רשתות נפרדות ברמת הראוטר זה מספיק טוב.

איך אני מגדיר?

האם כל רשת היא גם אלחוטית וגם קווית או שאני יכול להגדיר רק רשת אלחוטית נפרדת? (זה מה שאני צריך)

פורסם
  • מחבר

אכן מצאתי נ WIRELESS , תחת

WIRELESS GUEST / VIRTUAL ACCESS POINTS

מקום עם 3 רשתות אורחים.

איפשרתי אחת והיא אכן מופיעה - אך ללא סיסמא.

האם יש דרך לתת לה סיסמא?

אני לא רוצה שארחי פרחי יתלבשו עליה.

אני גם לא מעוניין להחביא אותה - אך לא מצאתי מקום לסיסמא.

פורסם

אתה לא חייב לכתוב כל מילה באנגלית ב all caps.

תבדוק בהגדרות wireless security אם יש משהו. השימוש בממשק שם לא דורש דוקטורט בפיסיקה.

פורסם
  • מחבר

יותר נוח לכתוב ב UPPER תוך כדי כתיבת עברית. אני מניח שרוב האנשים מכירים גם את האותיות הללו.

אכן יש ב SECURITY, אבל זה מוחבא תחת בחירת הרשת. צריך להכיר או לחפש טוב.

ומבין כל במקצועות - פיזיקה גרעינית זה מקצוע יפה ולא קשה, כולל הדוקטורט. אח"כ זה נהיה קצת מסובך, ויותר קל לקבל שם תשובות ברורות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים