עבור לתוכן

חימום המעבד

Featured Replies

פורסם

יש לי שאלה אם מראה לי הביוס שהחום המעבד הוא 80 מעלות האם זה אומר שהמעבד לא טוב או שרק הגוף קירור לא טוב

כלומר אם אני ישמיש אותו החום אמור לרדת או שהמעבד לא תקין אשמח לתגובה

פורסם

חום כזה למעבד מחשב נייח לא טוב. אם המעבד נשאר על הטמפרטורה הזאת הרבה זמן זה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך. כדאי למרוח משחה חדשה, לנקות אבק וכו'

פורסם
  • מחבר

אז המעבד תקין הבעיה רק בניקוין והמשחה הטרמית ?

פורסם

מעבד לא תקין הוא פשוט לא יעבוד, אים המעבד מגיע לטמפרטורה גבוה יש הגדרה בביוס שמכבה את המחשב כדי לשמור עליו.

פורסם

בדרך כלל בעיות של חימום נובעת מבעיות של זרימת אוויר לא תקינה במארז (לכלוך, כבלים שמפריעים לה), גוף קירור לא מספיק או שלא מותקן בצורה הנכונה, משחה תרמית שהתייבשה או מכך שהמעבד עבר OC או שמכל סיבה אחרת מקבל מתח יתר.

הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לבטל OC אם אתה יודע שניסית לעשות כזה. את זה עושים באמצעות איפוס הגדרות ה-BIOS.

אם לא עשית OC ועד לפני זמן מה הכל עבד בצורה תקינה, כנראה שמקור הבעיה הוא בקירור. תתחיל מניקוי המארז, סידור הכבלים שבו ולאחר מכן תחליף משחה תרמית (תנקה את הישנה באמצעות אלכוהול 70% ומעלה ולאחר מכן תמרח חדשה) ותתקין את גוף הקירור מחדש.

עוד בדיקה, אפילו מקדימה שכדאי לבצע היא בדיקת תקינות המאווררים במארז ובגוף הקירור של המעבד. בדוק שכולם מסתובבים.

פורסם

איזה מעבד זה ?

פורסם
  • מחבר

intel q6600

פורסם

80 בביוס זה המון.

הוא עם גוף הקירור המקורי שלו?

פורסם
  • מחבר

כן והמחשב גם לפעמים ניתקה לי בשולחן עבודה ובעזרת בתוכנה של BLUE SCREEN הוא מראה לי BUG CHECK CODE 0x00000124

פורסם

תבדוק שאין שכבה של אבק בין המאוורר לצלעות הקירור של המעבד.

תוודא גם שהמאוורר מסתובב ולא התקלקל.

אולי כדאי לפרק אותו ולחדש את המשחה התרמית.

פורסם

מעבד לא תקין הוא פשוט לא יעבוד

לפעמים מעבדים לא תקינים ממשיכים לעבוד אבל נתקע על פעולה מסוימת. אבל עד עכשיו ראיתי רק 2 כאלה.

קיריל

פורסם
  • מחבר

ניקיתי את המחשב מאבק אם לחץ אווויר חידשתי משחה(ZALMAN THERMAL GREASEׂׂ) שמספיקה למעבד אחד החום ירד מ80 ל52 לאחר יומים הוא הגיע כבר ל60+-5 איך אפשר להוריד את החום לרמה של תקינות ?

פורסם

סביבות 50 זה בסדר למעבד הזה.

הוא באוברקלוק?

פורסם
  • מחבר

לא אבל בתוכנה של CPUID הוא מראה שבמינימום זה 57 ומקסימום זה 77 איך אני יכול להוריד את הטמפרטורה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים