עבור לתוכן

סאגת איטיות (הוט/בזק בינלאומי) הגיעה היום לסיומה הטוב

Featured Replies

פורסם

למה הכוונה לחיבור עם חייגן שהתכוונתם אליו? L2TP\PPTP עם אייפי משתנה במקום חיבור שמחובר כל הזמן עם אייפי קבוע?

אגב

נטויז'ן+הוט+12מגה :P

1542452793.png

בד"כ אין לי תלונות על הספקית (על התשתית כן - יש תקופות שהמודם שלהם מתנתק כל כמה שעות ולפעמים דקות, אבל זה לדיון אחר), אבל בזמן האחרון לראות משהו ביוטיוב הפך לבלתי נסבל לחלוטין, אפילו 360p יכול לקחת 5 דקות לטעון...

• תגובות 61
  • צפיות 9.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בהמשך למה ש OMRIJ אמר.

עשיתי כמעט אותו דבר (אני ADSL) ועברתי מ2.5 ל 10 כולל תעדוף באמת במחיר זנות וללא התחייבות.

אני לא רוצה להגיד במדויק אבל זה בסביבות ה 50 שקל.

פורסם

למה שיעשו דבר כזה?

האינטרנט שלי לא היה "משהו"

התקשרתי וביקשתי לעבור לחיבור עם חייגן והוספתי גיימר

לא התלוננתי, לא צעקתי, לא קיבלתי "יוזר נסיון"

המחיר שאני משלם הוא לא יקר בשום פרמטר, גם לא ביחס לחברות אחרות

ואין לי סיבה לחפש הרפתקאות בחברה אחרת כשכרגע הכל עובד מצויין.

שום חברה לא מושלמת, תריץ חיפוש על CCC (חביביו של זיין השכל מעלי) ותראה שגם איתם יש לאנשים בעיות

כנ"ל NETVISION וכו'

זה המצב בשוק האינטרנט הישראלי ופשוט צריך לחיות איתו עד שיהיו יותר חיבורים לחו"ל

אין לי דרך לאמת דבר כזה, ואני לא מציג את זה כעובדה, יש כמה אנשים שהעלו טענה כזו מספר פעמים בפורום ואני רק מציין שזה אפשרי כדי למשוך לקוחות.

בכל מקרה אני מסכים איתך לגמרי, אתה אומר שהכל אצלך סבבה ואני מאמין לך.

ונראה לי מאוד הגיוני לשלם טיפה יותר כדי לקבל תיעדוף בשוק האינטרנט החנוק.

מי שטוען שהוא מקבל שירות מקביל לגיימר בחברה אחרת מבלי להוסיף את העלות יפה מאוד, הרווחתם.

אין ספק שהפתרון היחיד הוא פשוט לפרוס את הכבל החדש, כי הגיוני שלקוחות מסויימים יקבלו תיעדוף תמורת תשלום קטן, אבל לא הגיוני שכל לקוח שלא משלם את התעדוף הזה יקבל אינטרנט כל כך נוראי שעדיף כבר לוותר, ומי שלא מאמין אני מוכן להדגים לכם סרטון 240P מקרטע בטירוף על חיבור 12 מגה.

ואני מאוד מסכים עם המשפט האחרון.

פורסם

ונראה לי מאוד הגיוני לשלם טיפה יותר כדי לקבל תיעדוף בשוק האינטרנט החנוק.

אם זה היה המצב, סבבה.

הבעיה היא שהאיטיות שרבים מהלקוחות חווים לא נובעת מזה שיש עומס אמיתי. אלא מזה שמתוך ציפייה לעומס, מערכת עיצוב התעבורה מראש חונקת סוגי תעבורה פופולריים וכבדים.

זה מה שמעצבן - שהיא פועלת בלי שכל. אין שום דבר הגיוני בזה שתמיד, יום-יום, מהירות הטורנט נפתחת למקסימום רק בשעות הלילה, ותמיד באותן שעות, ובשאר הזמן זוחלת. זה לא עומס טבעי, זה משהו יזום.

אין שום דבר טבעי מזה שברוב שעות היממה אפשר להוריד משרתים בחו"ל במהירות גבוהה וסבירה, אך באותו זמן סטרימינג מקרטע בצורה נוראית. זה לא עומס טבעי, זה משהו יזום.

ולכן תופעת ה"גיימר" מעצבנת, כי היא לא באה לתת מענה לבעיה אמיתית, אלא לבעיה שהחברה יצרה במו ידיה באופן התנהלותה (שאולי מסתירה בעיה אמיתית, אך זה לא רלוונטי).

הגיוני שלקוחות מסויימים יקבלו תיעדוף תמורת תשלום קטן, אבל לא הגיוני שכל לקוח שלא משלם את התעדוף הזה יקבל אינטרנט כל כך נוראי שעדיף כבר לוותר

בדיוק.

מסלול הגיימר ב014 היה קיים הרבה לפני שהמצב שלהם נעשה כה נואש שהם החליטו להפעים עיצוב תעבורה כל-כך דרקוני. ובאותה תקופה הוא באמת נתן את מה שמתפרש מהשם - תיעדוף ספציפי לשרתי משחקים ספציפיים עבור גיימרים שחייבים חיבור בעל השהיה נמוכה למטרת משחקי רשת. וזה בהחלט היה שירות הגיוני במחיר הגיוני עבור מישהו שזה חשוב לו.

שום חברה לא מושלמת, תריץ חיפוש על CCC (חביביו של זיין השכל מעלי) ותראה שגם איתם יש לאנשים בעיות

כנ"ל NETVISION וכו'

זה המצב בשוק האינטרנט הישראלי ופשוט צריך לחיות איתו עד שיהיו יותר חיבורים לחו"ל

אתה צודק לגמרי, אך זה לא אומר שהמצב בכל הספקים הוא כל הזמן אותו דבר.

אני עברתי ל014 במקור לפני מעט יותר לפני 4 שנים, כשהספק שלי באותו זמן (012) התדרדר למצב של שירות זוועתי בכל מה שקשור לP2P. ב014 הכל טס. זה היה כל-כך מובהק שבקהילת השיתוף הישראלית כולם דיברו רק על זה ש014 הוא פחות או יותר הספק היחיד (לא שהיו הרבה אז) שלא מגביל תעבורה ולא דופק אותך. אז ברור שרבים אחרים הסיקו את אותה המסקנה, ולאט לאט העומס ב014 גדל עד שהגיע למצב בלתי נסבל עבור חלק משמעותי מהלקוחות.

כבר בזמן שעברתי היה לי ברור לגמרי שזה יקרה, וזה רק עניין של זמן. אז כשזה נמאס עליי, ומוצו ה"פתרונות" האפשריים של 014, אמרתי בוא ננסה ספק אחר, ובינתיים המצב יותר טוב. אם זה ישתנה - אפשר לעבור שוב.

במקרה שלך, כרגע יש לך פתרון שעובד בתוך 014, זה מצוין. אין לך שום סיבה לעבור כרגע. אני מאמין שאם המצב ישתנה, תדע לזהות זאת בעצמך. :)

פורסם

הנה עצה:

למי שיש בעיה עם הספקית אז שיתקשר אליהם ויגיד שהוא עשה test traffic shaping

שהמחשב מחובר ישירות למודם ללא תיווך ראוטר(עבור הבדיקה)

וכמובן נעשתה השוואה מול ספקית אחרת (שבה הקובץ יורד במהירות המלאה)

אפשר גם להוסיף שאת הקובץ מורידים עם חשבון פרימיום

שלא יהיה להם טענות נגד. :xyxthumbs:

אני עשיתי את זה התקשרתי אליהם שוב ושוב ושוב......... בסוף הם אמרו שהם "שמו אותי על פרוקסי מסויים"

בעיות האיטיות נגמרו...אני מאמין שבאיזה שלב הם ידרדרו אותי שוב ואז אתחיל מלחמה נוספת....

אגב גם בלי לעשות בדיקה אפשר לשים לב ב"מנהל המשימות"->"עבודה ברשת" שכשיש traffic shaping (עיצוב תעבורה)

אחוזי השימוש מתחילים להשתגע ומגיעים גבוה כאילו אתם מורידים עשרות מגה-ביט

למרות שבפועל אתם על בקושי 60Kb או מהירות נמוכה אחרת..(שמתי לב לזה בעצמי)

פורסם

אפשר גם להוסיף שאת הקובץ מורידים עם חשבון פרימיום

חשבון פרימיום לא משנה כלום חוץ מיזה שאתה יכול להוריד קבצים בלי הגבלה

אגב גם בלי לעשות בדיקה אפשר לשים לב ב"מנהל המשימות"->"עבודה ברשת" שכשיש traffic shaping (עיצוב תעבורה)

אחוזי השימוש מתחילים להשתגע ומגיעים גבוה כאילו אתם מורידים עשרות מגה-ביט

למרות שבפועל אתם על בקושי 60Kb או מהירות נמוכה אחרת..(שמתי לב לזה בעצמי)

שטויות במיץ עבודה ברשת לא יכולה להצביע על traffic shaping מה שזה יכול להצביע זה או שבאמת היית באמצע הורדה או שיש לך וירוסים על המחשב

פורסם

אין שום דבר טבעי מזה שברוב שעות היממה אפשר להוריד משרתים בחו"ל במהירות גבוהה וסבירה, אך באותו זמן סטרימינג מקרטע בצורה נוראית. זה לא עומס טבעי, זה משהו יזום.

החג הזה עולה לי על העצבים מבחינת סטרימינג

לא זוכר מתי היה חנוק כל כך -הבעיה שאני שבוי -לפחות עד שאני יקנה סמארטפון עם אינטרנט לא מוגבל שזה בטח יהיה רק עוד שנה

ככה שאני דוחה סירטונים לבינתים

(אני מתכנן להחזיק גם אינטרנט רגיל וגם סלולרי )

פורסם

יש בעיה לאחרונה זה ידוע... בהרבה פורומים ישראליים של רשתות אני שם לב לכך שבשבוע האחרון המהירות ירדה בצורה דראסטית.

או שזה בגלל החגים... עומס... או שהם הגיעו לקצה גבול היכולת.

עניין נוסף - מרבית המתלוננים גולשים עם בזק בינלאומי משום מה. עד היום לא היתה לנו בעיה איתם. אבל כאמור - איך שהתחילו החגים - בעיות איטיות לא נורמליות!

אנשים משלמים להם כסף טוב ומקבלים אינטרנט איטי בצורה מטורפת. תפנו למייל האדום בכל הפורטלים בארץ. שיעשו עליהם כתבה במהדורת החדשות. רק זה ידרבן אותם לסדר את זה.

בהרבה פורומים שמתי לב שהם מנסים לדחוף לאנשים חבילת גיימר אפילו שהם לא צריכים. ככה פותרים את הבעיה? נו באמת.

זה כאילו שבנאדם קנה כבר פורמולה 1 , אבל יש חור בגלגלים אז הם ממליצים לך לקנות מנוע סילון, כי זה יזיז את המכונית מהר יותר. במקום שיתקנו את הפאקינג גלגלים!!!

פורסם

אצלי אותו סיפור (הוט/בזק בינלאומי) הטורנטים לא עוברים את 350 קב חבילה של 12 מגה

פורסם

בתמיכה -בזק ביום שישי בבוקר אמרו שיש להם בעיה

שאמורה להיות מתוקנת היום

נחייה ונראה

בנתיים הולך הכסף של הפרימיום :(

פורסם

לצערי גם אני נתקל בחודשים האחרונים במהירות מחרידה של טורנטים.

אני עם HOT + בזק בינלאומי 12MB ומוריד על 5-40 KB מטורנטים עם 500 סידרים ופחות מ- 10 ליצ'רים מ- TL.

פעם אם הייתי רוצה סרט הייתי פשוט שם אותו להורדה ומחכה קצת.

היום אני צריך לתכנן יום לפני.

פורסם

[table][tr][td]

[table][tr][td][/td][/tr][/table]

[/td][td][/td][td][/td][td]

[/td][td]

[/td][/tr][/table] צריך לאחד את 2 הדיונים- בכל מקרה

[table][tr] [td]

[/td] [td] [table][tr][td]

[table][tr][td]

[/td][td][table][tr][td] [/td] [td] בזק בינלאומי לא תפצה על גלישה איטית בחגים לקוחות התלוננו ל-ynet על גלישה איטית במיוחד לאתרים ואיטיות בהורדת קבצים ובסטרימינג. "זה סיוט, משלמים על 10 מגה בייט ומקבלים כמה מאות קילו בייט. נציגי שירות אמרו לנו שנפוצה". בזק בינלאומי: "היו עומסים בחג בגלישה לחו"ל" [/td][/tr][/table][/t][/t][/t]

[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table]

פורסם

לצערי גם אני נתקל בחודשים האחרונים במהירות מחרידה של טורנטים.

אני עם HOT + בזק בינלאומי 12MB ומוריד על 5-40 KB מטורנטים עם 500 סידרים ופחות מ- 10 ליצ'רים מ- TL.

פעם אם הייתי רוצה סרט הייתי פשוט שם אותו להורדה ומחכה קצת.

היום אני צריך לתכנן יום לפני.

או שיש לך בעייה מקומית אצלך או שכל לקוח מקבל איכות חיבור שונה.

אני יכול להגיד לך שיש לי 2 חשבונות של 014 שפועלים בסדר עם טורנט, הם לא מורידים מקס, אבל טורנטים טובים עוברים את ה500KB/S ואני רק יכול להגיד על זה תודה עם המצב כיום.

דווקא בטורנט המצב סביר.

לדעתי הבעייה אצלך.

פורסם

לי אין בעיה בטורנט עם זה מבוקש

היוטיוב היום עובד יותר נורמלי אבל לא מספיק טוב

נקווה שזה יפתח בימים הקרובים

פורסם

לי אין בעיה בטורנט עם זה מבוקש

לאף אחד אין בעיה בטורנט אם זה מבוקש. כי אם זה מבוקש זה אומר - (א) יש סבירות גבוהה להרבה מקורות ישראלים, וכידוע לא מגבילים תעבורה פנים-ארצית כי אין סיבה, (ב) יש סבירות גבוהה שהספקים עצמם עושים caching לקובץ, ואז אתה יכול להוריד במהירות שיא מהשרתים שלהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים