עבור לתוכן

ביקורת על מדפסת HP 6500 , שירות גרוע של חברת HP + בדיחה.

Featured Replies

פורסם

לפני כ 8 חודשים עשיתי טעות וקניתי את המדפסת הנ"ל ממשווק מורשה.

לא שמתי לב לעדויות על שירות הלקוחות המחפיר של חברת HP וחבל.

כבר מתחילת מהשימוש הראשון המדפסת לא עבדה כראוי, כאשר היו מספר תקלות עיקריות שזהיתי :

איטיות יתר בהדפסה , לפעמים לא מדפיסה בכלל וההדפסה רועשת מאד - הרבה יותר ממוצרים אחרים דומים.

לאחר פנייה לשירות לקוחות המצחיק ביותר :

שאת הבעיה של המוצר הם רוצים לשמוע דרך הטלפון - האחראית משרות הלקוחות HP אשכרה רוצה שאני אצמיד את הטלפון למדפסת כדי שהוא תוכל לשמוע את פעולות המדפסת ולהחליט האם יש תקלה.

לי הבקשה הזו נראית יותר כמו לקוחה מסרט בורקס ישן ולא מצחיק.

לאחר בקשה זו איבדתי עשתונות וניתקתי את השיחה.

סתם רציתי לשתף.

פורסם

סתם כדי לשתף - קניתי בדיוק אותה מדפסת והיתה לי בעיה כלשהיא עם הפקס (שבסוף התבררה כבעיה בקו שלי ולא במדפסת). התקשרתי אחרי שעות התמיכה, הועברתי לאחראית שאחרי שיחה של 2 דקות אישרה לי ללכת לחנות שממנה קניתי (באג) ולקבל מדפסת חדשה מהמדף. ולא, היא לא ביקשה "להקשיב" למדפסת. אתה בטוח שאתה מספר את כל השתלשלות המקרה בצורה מדוייקת?

פורסם

1. זאת לא ביקורת על המדפסת. טענות כמו מרעישה מדי הן די חסרות משמעות מכיוון שרגישות לרעש היא סובייקטיבית וייתכן שביחס לציפיות שלך המדפסת הנ"ל רועשת מדי. זה לא אומר שהיא לא טובה או שמשהו לא בסדר בה.

2. בעיות הדפסה הן בטח לא אופייניות למדפסת הזאת באופן גורף. ייתכן שהבעיה היא תוכנתית או שהמדפסת שלך ספציפית אכן תקולה. האם ניסית לפתור את בעיות ההדפסה בדרך כלשהי לבד או באמצעות התמיכה של HP?

3. התשובה שקיבלת כולל הבקשה להצמיד את הטלפון למדפסת אכן לא רצינית, אך לא ממש ברור מה היה מהלך השיחה, על מה התלוננת ואיך ולאיזו תשובה, שירות או עזרה ציפית מ-HP? סתם לבוא ולהשמיץ נותן שירות ללא מתן פרטים על השתלשלות העניינים והפתרון שלדעתך היה צריך להינתן לך זה גם לא רציני.

4. אני ממליץ לך לפתוח דיון בפורום תמיכה טכנית כדי לנסות לפתור את בעיות ההדפסה שלך.

פורסם
  • מחבר

1. צודק , זאת לא ביקורת , זאת חוות דעת. אישית.

המדפסת רועשת מאד, זה נופל בקטגוריה של הדברים הברורים מאד, כאלה שלא צריך מומחה בשבילם כדי לקבוע שיש משהו לא בסדר, פשוט רואים ( או שומעים ) את זה בשניה הראשונה. אני בטוח שאתה מבין למה הכוונה. יצא לי להתקל במקום העבודה במדפסות דומות לשם השוואה - פעולה חלקה ורמות רעש רגילות למדפסות מסוג זה.

2.לא מכיר את כל מדפסות מאותו הדגם שיוצרו, במדפסת האישית שלי בוודאות ישנה בעיה. אני בכל אופן, לא הייתי ממליץ לאף אחד לקנות מדפסת הנ"ל.

3.לא אלאה את גולשי הפורום בפרטי השיחה מכיוון שלדעתי אין בכך צורך, שיחה רגילה של "שלום, יש לי תקלה, כיצד אפשר לתקן " .

בכל אופן לדעתי, בשום שלב בשיחה, וזה לא משנה אם מדובר בלקוח עצבני, דביל, מוזר , שיחה מבויימת כדי לצלם ולהעלות סרטון מצחיק לרשת, נציג בכיר מחברה Y X או Z צריך לדרוש מהלקוח לשים את הטלפון ליד המכשיר כדי לשמוע האם יש תקלה.

מה אתה , באופון אישי ,

היית עושה אם היתה מוצגת לך שאלה כזאת במהלך שיחה ? מחפש לראות האם מצלמים אותך לעונה החדשה של פספוסים ( חיפשתי, לא היו מצלמות נסתרות באיזור ) ? מצמיד את הטלפון למדפסת ומפעיל את המדפסת ? ממשיך בשיחה כיאלו כלום לא קרה ושואל איפה תחנת השירות הקרובה ?

פורסם

1. עניין של רעש הוא אף פעם לא ברור מאוד ובטח לא שמאליו כי זה עניין סובייקטיבי לחלוטין. מה שמרעיש לאחד בהחלט נסבל אצל אחר. רעשים מוזרים, רעשים של נקישות, חריקות ושאר צלילים "חשודים" זה כבר משהו אחר, אך גם אז לא תמיד מדובר בתקלה.

2. על סמך מה אתה קובע שבוודאות יש אצלך בעיה במדפסת? השוות לפעולת מדפסת או מדפסות אחרות מאותו דגם בדיוק? האם מדובר בצלילים "חשודים"? אתה לא מספק מספיק מידע אלא ישר קופץ למסקנה. לגבי ההמלצה שלך להימנע מקניית המדפסת הזאת, זאת זכותך, אך אני מקווה שאתה ומי שעוקב אחרי הדיון מודעים לכך שזאת לא המלצה ממש מבוססת. למה? משתי סיבות. הראשונה, עדיין לא ממש ברור מהי התקלה, כאמור להתלונן שהמדפסת מרעישה ללא הסבר מפורט יותר, יכול להיות לא יותר מעניין של רגישות אישית לרעש או ציפיות שלא נענו ולא בתקלה או פגם. שנית, גם אם המדפסת שלך אכן תקולה אין זה משליך מאומה על דגם המדפסת הזה בכלולתו. ייתכן שאיתרע מזלך ואכן נפלת על דגם תקול, זה קורה בכל הרכיבים האלקטרוניים/חשמליים, וכשזה קורה לך זה באמת מעצבן. אך יש לקחת את הדברים בפרופורציה ולא ישר לקבוע שכל המדפסות הללו תקולות מכיוון שבוודאות זה לא כך.

3. כשאתה מתלונן על שירות של גוף מסוים ומכנה אותו במילה מחפיר, מן הראוי שתספק מידע על השתלשלות העניינים, ואף רצוי לעשות זאת בצורה הוגנת, מלאה ואובייקטיבית עד כמה שאפשר. אחרת התלונה שלך מצטיירת כמו עוד דיון התנגחות אחד מני רבים הנפתחים בפורום חדשות לבקרים, וברוב המקרים יתייחסו אליו ככזה, כאל עוד דיון תלונה לא ענייני ולכן אפילו אם יש אמת בתלונה שלך, סביר להניח שהיא לא תזכה להתייחסות רצינית מצד הקוראים.

4. שוב, אני לא יודע מה הייתה השתלשלות העניינים. אכן הבקשה של הנציגה קצת מוזרה ולא רצינית, אך ייתכן שבאמת ובתמים היא רצתה לשמוע לאיזה רעש אתה מתכוון אם עיקר התלונה שלך היא על רעש מוגזם מהמדפסת. אני לא חושב שהייתי מצמיד את הטלפון למדפסת, זה באמת לא רציני, ככל הנראה הייתי מנסה להסביר לה בנימוס אך בתקיפות שהבקשה שלה לא ממש רצינית, ומבקש פתרון אחר כמו פניה לתחנת שירות או פשוט אישור להחלפת המוצר. בהנחה שלא הייתי יוצא ממנה הייתי פשוט מבקש לדבר עם האחראי/ת.

פורסם
  • מחבר

1. אמרתי ,נופל בקטגוריה של הדברים הברורים מאד,פשוט מרגישים שהמוצר תקול. לצערי אין ממש אפשרות "להסביר" רעש, ברור שהכוונה לנקישות, חריקות ובסה"כ מגוון צלילים מוזרים.

2. אמרתי כבר שאני לא מכיר את כל מדפסות מאותו הדגם שיוצרו. מדפסת שלי בוודאות תקולה מכיוון שמתכנני המוצר בוודאות לא כיוונו לכך שתקבל צמרמרות בכל פעם שתדפיס, ברמת רעש שטרקטור לידה נשמע שקט לחלוטין. אל תהיה קטנוני, יש דברים שקשה להסביר אותם או להעלות על הכתב. אי אפשר לפרט יותר , סורי.

ונניח שאני טוען לצורך העניין ש 30% מכל המדפסות מהדג"ם הנל תקולות, יש לך אפשרות להוכיח אחרת ? על בסיס ניסיון אישי אני ממליץ לרכוש או לא לרכוש מוצר מסויים , אני לא מבין מה כל כך פסול בזה.

3. צודק. הבנתי, זה לא פורום לתלונות. יש להתייחס לפוסט הזה כאזהרה בלבד, וכך, אם יבקשו ממך בשירות של HP להצמיד את הטלפון למכשיר תדע שהדבר אפשרי ולא תיפול לך הלסת לרצפה.

4. זאת היתה שיחה שבה דיברתי עם אחראי.

תודה על העזרה.

פורסם

1. אני ממש לא חושב שאני קטנוני. אם אתה לא מסוגל להסביר מה מפריע לך מלבד ההגדרה הכללית "המדפסת מרעישה", שהיא הגדרה מעורפלת למדי, אז אני יכול להבין למה גם בשירות הלקוחות התקשו לתת לך מענה הולם. זה לא שאני מצדיק אותם, אבל תנסה להבין גם את הצד שלהם.

2. שוב, רמת רעש היא משהו סובייקטיבי. יש מוצרים רועשים, ייתכן שאתה רגיש באופן ספציפי לרעש שמפיקה המדפסת הזאת וייתכן שהיא באמת תקולה. לי בטח שאין מספיק מידע כדי לקבוע לכאן או לכאן.

3. אתה יכול לטעון כל טענה שאתה רוצה. מכיוון שאתה זה שטוען אותה אתה זה שצריך להוכיח שהיא נכונה ולא אחרים צריכים להוכיח שהיא לא. אם ניקח את הדוגמה שנתת. אם אתה טוען שכ-30% מהמוצרים מסוג X תקולים, ספק לכך בבקשה הוכחה וסימוכין, אחרת אין ממש בסיס לטענה שלך.

4. אין בזה שום פסול, זכותך לחוות את דעתך, רק חבל שאתה עושה את זה באופן שאינו ענייני. מדוע הוא אינו ענייני? מהסיבות הבאות:

א. כבר בכותרת אתה מכריז על שירות גרוע. נניח שזה מתקבל על הדעת כי רצית למשוך תשומת לב לדיון שלך, אך גם בדיון עצמו אינך מספר את השתלשלות העניינים ולא מספק מידע מלא אלא מסיק מסקנה שהשירות גרוע ומציג זאת כעובדה מוגמרת.

ב. אתה ממליץ להתרחק מהמדפסת הזאת על סמך התנסות בודדת שלך. לא מדובר על פונקציונליות חסרה, על כך שמצאת את מנהל ההתקן מסורבל, שמשהו אינו כפי שמפורסם או כל טענה אחרת שיש כדי לעזור לכאלה שמתעניינים במדפסת לקבל החלטה מושכלת לגביה. במקום זה בחרת יותר להתלונן מאשר להציג עובדות. זאת זכותך, אבל זה לא בדיק מועיל למישהו. מתסכל ומעצבן ככל שזה יהיה כשנופלים על מוצר תקול או כזה שמתקלקל לאחר זמן קצר, זה לא אומר שלא מדובר בכשל או תקלה המבודדים למכשיר שברשותך בלבד, וזה לבטח לא מעיד על כך שכל המוצרים מאותה סדרה פגומים גם הם ולכן יש להתרחק מהם. כל זה נכון כמובן אלא אם כן יש הוכחות וסימוכין המעידים אחרת.

4. לי זה נשמע לא כמו דיון אזהרה או תלונה, אלא יותר כמו דיון הוצאת קיטור, שזה בסדר, אך הפורום אינו בדיוק המקום לכך.

בלי קשר אני ממליץ לך לנסות להעזר בפורום תמיכה טכנית כדי לפתור את בעיות ההדפסה שלך ו/או לפנות שוב לתמיכה של HP ולנסות להסביר את עצמך, מהות התקלה והציפיות שלך לפתרון קצת יותר טוב. אולי עשית זאת, אין לי מושג כי לא פרטת מה בדיוק אמרת להם וכו', לכן קח זאת כעצה כללית.

פורסם

לי אישית נשמע סביר והגיוני שאם מישהו אומר שהמדפסת מרעישה בצורה מוזרה להשמיע את הצלילים (גם אם זה שירות תמיכה בטל').

אם באמת יהיו רעשים חריגים משמעותיים(נקישות/חריקות וכו') ניתן לשמוע אותם גם בטלפון. מה גם שאתה לא מתאר את הרעש הספיציפי כך שלנציג תמיכה אין שום מידע.

אם המדפסת באמת תקולה (וחבל שאתה נזכר להגיד את זה אחרי 8 חודשים למרות שמהתחלה היא לא נשמעה טוב) אז השירות של HP הוא איסוף והחזרה מהבית (שזה מצויין) שאין להרבה חברות.

בתור מוכר באופיס דיפו ומכרתי הרבה מדפסות של HP (ובעל מדפסת 4500) אחוז התקולות נמוך בהרבה ממה שאתה אומר ואלה שתקולות זה בדרך כלל מגיע כך מהמפעל/ספק ואנשים לאחר פנייה מ-HP מקבלים מדפסת חדשה תקינה (לא נתקלנו בסניף לשתיים רצופות). אם זה תוך 14 יום ניתן גם לעבור לדגם אחר.

כמוכן אם השתמשת בדיו לא מקורי במהלך התקופה אז האחריות מבוטלת (דיו לא מקורי עשוי לגרום נזק למדפסת)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים