עבור לתוכן

h67 support for OC?

Featured Replies

פורסם

שלום,יש לי שאלה בקשר ללוחות אם מהסוג H67.

אני יודע שאם אני רוצה לעשות אוברקלוק אז כדאי לי לקחת לוחות אם מהסוג P67/Z68.

אבל השאלה שלי היא:האם הלוח אם מהסוג H67 תומך בכלל באוברקלוק?

כלומר,האם אוברקלוקינג על לוח אם מבוסס H67 אפשרי אך מוגבל או שאי אפשר לעשות איתו אוברקלוק?

תודה לעוזרים.

פורסם

הייתי בהתלבטות כמוך בדיוק, לאחר בדיקה מעמיקה מסתבר כי ההפרש בניהם מבחינה כספית כל כך קטן וזניח שחד משמעית כדאי לקנות Z68 במיוחד אם אתה רוצה OC.

פורסם

כיום לדעתי אין הצדקה לקנות לוחות H67 הישנים אלא רק Z68, שמאפשר יותר יכולות בכללן ביצוע המהרה,

ואינו נושא פרמיית מחיר משמעותית מעל הלוחות הישנים יותר.

**פערי המחיר צומצמו במידה ניכרת ולמעשה אינם עולים על "עשרות שקלים" בממוצע ללוח מקביל ביכולותיו.

פורסם
  • מחבר

אני מתלבט בין שני לוחות אם.

הראשון:Z68M-D2H-B3. השני:H67MA-USB3-B3.

אני לוקח מעבד I5 2400 3.1 GHZ,לא מעוניין באוברקלוק כמובן.

רוב הסיכויים שאני לוקח מארז של K59B,למארז זה יש יו אס בי 3 ואני צריך גם לוח אם שיש לו יציאות יו אס בי 3 על מנת שזה יפעל.

ללוח אם Z68M אין יציאות יו אס בי 3 ולכן זה בעיה,ל-H67MA יש יו אס בי 3 ולכן אני חושב אולי כדאי לי לקחת אותו.

פורסם

אני מציע לשנות גישה. במקום לשאול על לוחות באופן חצי אקראי, עדיף יהיה אם תפרט מהן הדרישות שלך מלוח האם ומהו התקציב וכך יהיה אפשר להמליץ לך באופן יותר ממוקד. לדוגמה, לוח ה-H67 שלגביו אתה מתלבט אינו מהמשתלמים במיוחד שיש בקטגוריה הזאת.

בקשר לחיבורי USB 3.0, כדי לחבר את חיבורי המארז אתה צריך שבלוח יהיה USB 3.0 Front Header, כלומר מחבר שונה מזה שגב המארז ושאליו מתחבר הכבל של רכזת ה-USB שבמארז. אני חושב שחיבור כזה קיים היום בצורה כזאת או אחרת (כי אני אפילו לא בטוח אם יצא כבר התקן הסופי המגדיר אותו) רק בלוחות Premium שמחירם בהתאם. לדעתי אם אתה יכול להסתפק בלוח זול יותר מכל שאר הבחינות אז אין טעם לשלם עוד כמה מאות שקלים על לוח עם חיבור שכזה וכבר עדיף לך לבחון קנייה של כבל מאריך או רכזת USB 3.0. כל זה בהנחה שאתה בכלל זקוק כבר עכשיו לחיבור USB 3,0.

פורסם
  • מחבר

בקשר ללוח אם הזה:H67MA-USB3-B3.

איפה בדיוק כתוב את הFRONT HEADER?זה כתוב אולי שמה:Internal I/O Connectors?

כתוב לי את זה:4X USB 2.0/1.1 headers.

זה אומר שללוח אם הזה יש יו אס בי 2 מקדימה?

כתוב לי באזור של ה-USB את זה:Up to 2 USB 3.0/2.0 ports on the back panel.

זה אומר שללוח אם הזה יש 2 יו אס בי 3 מאוחורה ויש לו 1-4 יו אס בי 2 מקדימה?

מה זה אומר בדיוק?אני מבולבל לגמרי,איזה סוג של יו אס בי יש לו מאחורה ואיזה סוג של יו אס בי יש לו ומקדימה?

פורסם

הבנת נכון בגדול.

אם לא כתוב במפרט במפורש USB Front Header אז לא בטוח שיש 4 חיבורים למארז, בדרך כלל מדובר ב-2 למארז ואז עוד 2-6 לחלקו האחורי של המארז כהרחבה למספר חיבורי ה-USB שמספקת ערכת השבבים. מומלץ להוריד את חוברת לוח האם ולבדוק שם.

עריכה: בדקתי בחוברת לוח האם. יש בלוח 4 חיבורי USB קדמיים כשכל אחד מהם מספק 2 חיבורים פיזיים. כך שאת החיבור מהמארז אתה צריך לחבר לאחד מהם ואז יהיו לך 2 חיבורי USB 2.0 בקדמת המארז. אם למארז יש כמות גדולה יותר של חיבורי USB קדמיים, אז דע שהלוח שלך תומך בכך מבחינה טכנית.

מחבר USB 3.0 קדמי כאמור אין.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.

כעיקרון זה המפרט שאני רוצה לקנות:

[table][tr] [td]מעבד: [/td] [td] Intel Quad Core I5 2400 Quad Core 3.1GHZ 1155 6MB Tray

כמות: 1

מחיר: ₪840

[/td][/tr] [tr] [td]קירור למעבד: [/td] [td] Scythe KATANA 3 1156 / 1366 only

מחיר: ₪117

[/td][/tr] [tr] [td]מארז: [/td] [td] Lancool Midi Tower PC-K59WB Black - בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪420

[/td][/tr] [tr] [td]ספק כוח: [/td] [td] Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail - בקניית מחשב חדש בלבד

מחיר: ₪370

[/td][/tr] [tr] [td]זיכרון: [/td] [td] 2Gb DDR3 - 1333 KINGSTON(SINGLE STICK

כמות: 2

מחיר: ₪69

[/td][/tr] [tr] [td]קשיח למחשב שולחני: [/td] [td] Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3

מחיר: ₪279

[/td][/tr] [tr] [td]כרטיס מסך: [/td] [td] Gigabyte GTX570 1280MB GDDR5 Ultra Durable - בקניית מחשב חדש

מחיר: ₪1490

[/td][/tr] [tr] [td]כונן אופטי: [/td] [td] LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

מחיר: ₪96

[/td][/tr] [tr] [td][/td][td]סה"כ: ₪3750[/td][/tr][/table]

המפרט הוא לגיימינג כבד.

אני מתלבט בין 3 לוחות אם.

Gigabyte GA-H67MA-USB3-B3

Gigabyte GA-Z68M-D2H

Gigabyte GA-Z68A-D3-B3

אחד מבין שלושתם,איזה מהם הכי מתאים למפרט שלי?איזה מהם הכי כדאי לי לקנות?

פורסם

אני מציע לשנות גישה. במקום לשאול על לוחות באופן חצי אקראי, עדיף יהיה אם תפרט מהן הדרישות שלך מלוח האם ומהו התקציב וכך יהיה אפשר להמליץ לך באופן יותר ממוקד.

או שלפחות תסביר מה גורם לך לבחור דווקא בלוחות האלה ולא באחרים.

ושתי הערות שלא קשורות לנושא הפורום הזה.

1. לדעתי ספק הכוח שבחרת מוגזם ואתה יכול להסתפק באחד בעל הספק נמוך יותר.

2. אם אתה לא מתכנן OC אין לך צורך בגוף הקירור הזה.

את ההפרש הכספי עדיף לך לחסוך או להשקיע בלוח Z68 ומעבד 2500K שיאפשרו לך OC מסוים.

אם אתה רוצה להתעייץ על כל המפרט במלואו, פתח בבקשה דיון בפורום 'מפרטי מחשב'.

פורסם
  • מחבר

או שלפחות תסביר מה גורם לך לבחור דווקא בלוחות האלה ולא באחרים.

ושתי הערות שלא קשורות לנושא הפורום הזה.

1. לדעתי ספק הכוח שבחרת מוגזם ואתה יכול להסתפק באחד בעל הספק נמוך יותר.

2. אם אתה לא מתכנן OC אין לך צורך בגוף הקירור הזה.

את ההפרש הכספי עדיף לך לחסוך או להשקיע בלוח Z68 ומעבד 2500K שיאפשרו לך OC מסוים.

אם אתה רוצה להתעייץ על כל המפרט במלואו, פתח בבקשה דיון בפורום 'מפרטי מחשב'.

אני התייעצתי עם המפרט שלי בפורום מפרטי מחשב,הם לא אמרו לי את זה,התייעצתי עם אנשים אחרים בפורומים אחרים והם המליצו לי על הספק הזה.

בקשר למאוורר,כמו שאמרתי מקודם,התייעצתי על המפרט בפורומים אחרים ואמרו לי שלא צריך להחליף למאוורר זול יותר,אמרו לי שאם אני רוצה לעשות OC אז אני אצטרך להחליף את המאוורר למוגן 2 והוא עולה בערך 200 שקל אבל במילא אני לא מעוניין באוברקלוק.

בחרתי בלוחות אם אלו ולא באחרים כי הם זולים בשבילי ולדעתי הם הכי משתלמים והכי מתאימים למפרט שלי,אבל אני לא בטוח שזה נכון.

אני לא יכול לקנות לוח אם יקר כל כך,550 שקל זה המקסימום שאני יכול לקנות.

אני יכול לבחור לוחות אם אחרים,העיקר שהם לא יעברו את ה-550 ש''ח ושהם יתאימו למפרט שלי,אני צריך לוח אם שיתמוך טוב בחומרה.

אם לדעתך לוחות אם אלו לא משתלמים לי אז איזה לוח אם אתה ממליץ לי לקחת שהוא לא יעבור את ה-550 ש''ח,יהיה הכי משתלם,הכי מתאים למפרט שלי ושיתמוך טוב בחומרה?

פורסם

קודם כל אתה צריך להחליט אם לבחור בלוח H67 או Z68. אם Z68 אז אחד הלוחות שציינת יהיה טוב.

אם אתה בוחר בלוח H67 אז ה-H67M או H67M-GE של ASRock או BLKDH67BL של Intel.

לגבי גוף הקירור, מה אתה רוצה שאענה לך? אם החלטת אז החלטת.

אני לא מנסה להקניט או משהו, אבל אם אתה סומך על העצות שקיבלת בפורומים האחרים לגבי המפרט, ולא מוכן לשמוע משהו אחר, שזה בסדר גמור כמובן, אז למה דווקא על לוח-אם אתה מתייעץ פה?

פורסם
  • מחבר

קודם כל אתה צריך להחליט אם לבחור בלוח H67 או Z68. אם Z68 אז אחד הלוחות שציינת יהיה טוב.

אם אתה בוחר בלוח H67 אז ה-H67M או H67M-GE של ASRock או BLKDH67BL של Intel.

לגבי גוף הקירור, מה אתה רוצה שאענה לך? אם החלטת אז החלטת.

אני לא מנסה להקניט או משהו, אבל אם אתה סומך על העצות שקיבלת בפורומים האחרים לגבי המפרט, ולא מוכן לשמוע משהו אחר, שזה בסדר גמור כמובן, אז למה דווקא על לוח-אם אתה מתייעץ פה?

אני מתייעץ פה על לוח אם כי לא קיבלתי תשובה מדויקת בפורומים אחרים אז אני לא יודע איזה לוח אם יהיה הכי משתלם למפרט שלי.

אתה יכול להסביר לי למה הלוח אם H67MA לא יהיה לי טוב לקחת?

הבעיה היא שאני לא יודע אם לקחת לוח אם מהסוג H67 או מהסוג Z68. אני פשוט רוצה לוח אם זול שיתמוך טוב בחומרה,שיהיה משתלם ושיתאים למפרט שלי.

עריכה:בדקתי את הלוח אם H67M ואני לא חושב שאני מעוניין בו,יש לו רק 2 סלוטים והוא לא יאפשר לי לשדרוג עדיתי בזכרונות (אלא אם כן אני אשים סטיק אחד של 4 ג'יגה שאני לא...).

פורסם

זה לא שהוא לא טוב אלא פשוט יקר מדי ביחס לחלופות. במחיר שלו כבר קח לוח Z68.

עבורך אין ממש הבדלים גדולים בין ערכותהשבבים. H67 מאפשרת להשתמש בליבה הגרפית המובנית אך לא לבצע OC ו-Z68 מאפשרת גם וגם. אפילו תוכל לעשות OC קטן למעבד שלך בבות האת, תוכל להעלות את התדר שלו בערך ב-400Mhz.

ולמה לא להשתמש במודול זכרון בודד של 4GB?

פורסם
  • מחבר

זה לא שהוא לא טוב אלא פשוט יקר מדי ביחס לחלופות. במחיר שלו כבר קח לוח Z68.

עבורך אין ממש הבדלים גדולים בין ערכותהשבבים. H67 מאפשרת להשתמש בליבה הגרפית המובנית אך לא לבצע OC ו-Z68 מאפשרת גם וגם. אפילו תוכל לעשות OC קטן למעבד שלך בבות האת, תוכל להעלות את התדר שלו בערך ב-400Mhz.

ולמה לא להשתמש במודול זכרון בודד של 4GB?

אני לא מעוניין באוברקלוק,אם הייתי מעוניין הייתי כבר לוקח 2500K וגם לא מומלץ לעשות OC במאוורר כזה,בשביל OC מומלץ לקחת מאוורר של מוגן 2 למרות שאם אתה עושה OC קל אולי אפשר אבל אני לא אעשה אוברקלוק.

אני לא לוקח זכרון בודד של 4 ג'יגה מהסיבה שזה עובד לאט יותר מזוג של 2GX2.

אם אני לא עושה אוברקלוק לא כיום ולא בעתיד אז עדיין כדאי לי לקנות לוח אם מהסוג Z68 בגלל שהוא מתקדם יותר,מהיר יותר ומפוצ'ר יותר או שכדאי לי כבר להתבסס על לוח אם מסוג H67?

פורסם

אל תצטט בבקשה הודעות שמעליך. זה ברור שאתה מגיב להודעה שמעליך וציטוטים מיותרים גורמים לאי סדר חזותי בדיון. תודה.

וגם לא מומלץ לעשות OC במאוורר כזה,בשביל OC מומלץ לקחת מאוורר של מוגן 2 למרות שאם אתה עושה OC קל אולי אפשר אבל אני לא אעשה אוברקלוק.

לא נכון. גוף קירור לשוק הגבוה מיועד ל-OC גבוה. בין עבודה ללא OC בכלל לעבודה ב-OC גבוה יש לפחות שתי דרגות ביניים. גוף הקירו שאתה לוקח יאפשר ברוב המקרים OC בינוני.

אני לא לוקח זכרון בודד של 4 ג'יגה מהסיבה שזה עובד לאט יותר מזוג של 2GX2.

בפועל אין שום הבדל ולכן אין שום יתרון בעבודה של 2x2GB בהשוואה ל-1x4GB.

אז עדיין כדאי לי לקנות לוח אם מהסוג Z68 בגלל שהוא מתקדם יותר,מהיר יותר ומפוצ'ר יותר או שכדאי לי כבר להתבסס על לוח אם מסוג H67?

אין כזה דבר לוח-אם מהיר. לוח-אין אינו רכיב עם "ביצועים" ואינו רכיב שמוסיף או גורע מיכולות רכיבי העיבוד המותקנים בו.

החלטה שלך, המחירים שלהם די דומים. לוח H67 עונה על כל הצרכים שציינת. לוח Z68 מציע קצת יותר דברים שכנראה לא תשתמש בהם, אבל גם לא מזיק שיהיו. אם המחירים ממש דומים קנה לוח Z68, אם הפרש המחיר משמעותי עבורך, קנה לוח H67.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים