עבור לתוכן

פתרון אפקטיבי ביותר לבעית אינטרנט

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה באינטרנט עקב האלחוטי..

בבית יש לי d-link 6740u שמחובר ישירות למחשב ואני מחובר אליו באלחוטי עם USB כזה...

הבעיה היא בעיקר נובעת במשחקים ובמהירות הורדה

האינטרנט אצלי מוגבל (באלחוטי) למהירות של 5 מגה (ומהירות ההורדה בהתאם) בעוד שהאינטרנט עצמו הוא מעל זה.

במשחקים הבעיה היא בעיקר לאגים.

ובלי קשר ניתוקי אינטרנט (אין זמן קבוע)

מה שאני שואל זה, מה הפתרון האופטימלי ביותר?

כמובן יש את הפתרון של כבל אבל כאמור הייתי כבר מחבר אם זה היה רלוונטי (בעיקר בגלל מרחק)

באתר של בזק הם מציעים 4 פתרונות

http://www.bezeq.co.il/Internet/wireless-network/Pages/wireless-network.aspx

(אין ממד או מרתף לצורך העניין)

מהו הפתרון הכי טוב (אם בכלל) מבין כל הארבע?

דרך קו טלפון? חשמל? או ש...?

פתרונות אחרים הוא לקנות כרטיס רשת חיצוני (כרגע יש פנימי) שיעשה את העבודה?

פורסם

בנוגע ללאגים ואיטיות בגלישה האל-חוטית, זו תופעה שמתרחשת כל הזמן או שבאה והלכת לסירוגין?

מהי המהירות של חבילת הגלישה שלכם וכמה מחשבים משתמשים בה? כיצד המחשב שלך מקבל 5Mb, בעזרת תוכנת NetLimiter כלשהי?

במידה ומדובר בדבר שבא והולך, אתה צריך לבדוק האם זה קורה כאשר מחשבים אחרים מעמיסים על הרשת. במידה וכן, יכול להיות שההגבלה או מנגנון ה-QoS לא פועלים כשורה ונוצרת איטיות שמתבטאת עבורך בלאגים במשחקים.

איך אתה יכול לאמת זאת? בזמן האיטיות הפעל את הפקודה cmd, שם הקש ipconfig וראה מה כתוב בשורה של Default Gateway (לרוב תראה 192.168.1.1/192.168.2.1/10.0.0.138), לאחר מכן הקש את הפקודה ping -t DEFAULTGATEWAY (כמובן הזן את כתובת ה-IP במקום) והסתכל בשורת ה-Time (יוצג ב-miliseconds) - במידה והמהירות נמוכה ותקינה התקשורת האל-חוטית תקינה, עצור את הבדיקה ע"י Ctrl+A.

כעת בדוק לדוגמא לאתר "וואלה!" ע"י ping -t walla.co.il - במידה והגישה עוברת את ה-40ms וקופצת, האיטיות היא ברשת האינטרנט ונגרמת, במרבית הסיכויים, בגלל שימוש של גורמים אחרים ברשת (תוכל לאמת זאת מול בני המשפחה).

כאמור, תתכן בעיה אחרת שהיא בקליטה האל-חוטית ויכולה לנבוע מהציוד שברשותך או מההשפעה של רשתות אל-חוטיות נוספות בסביבה/מכשולים כאלה ואחרים, יחד עם זאת עם בדיקת ה-ping הראשונה תוכל לאמת/לשלול זאת.

* כל האמור לעיל מתייחס למצב נורמלי בוא אינך מצפה לגישה רציפה ותקינה לשרתים בזימבבואה *

באשר לניתוקים, כל המחשבים מתנתקים יחדיו? כל המחשבים שגולשים אל-חוטית מתנתקים יחדיו? במידה וכל המחשבים, כולל אלה שמחוברים קווית, מתנתקים בו-זמנית, בדוק במודם האם יש נפילה בסנכרון תשתית ה-DSL (יתבטא ע"י נורית DSL שאינה דולקת באופן קבוע).

במידה והניתוקים במחשב זה בלבד, זה יכול לנבוא בגלל אות אל-חוטי חלש, או מבעיה בכרטיס הרשת האל-חוטי או בהגדרות כאלה ואחרות בכרטיס הרשת (דוגמאת הגדרות צריכת-חשמל שגויות) - ציין מי/מו/מה מתנתק ומתי ונוכל להכווין אותך בהתאם.

בהצלחה.

פורסם

בכלל לא אמרת לנו איזה כרטיס רשת אלחוטי יש לך.

הראוטר שלך לא משהו (בזק מציעים את הציוד הכי זול שיש, האתר שלהם זה המקום האחרון שאתה צריך לבדוק ע"מ לשפר ביצועי רשת אלחוטית)

נ.ב. יש הרבה כרטיסי רשת אלחוטיים USB, תסתכל מה החברה והדגם

פורסם
  • מחבר

בנוגע ללאגים ואיטיות בגלישה האל-חוטית, זו תופעה שמתרחשת כל הזמן או שבאה והלכת לסירוגין?

אין ממש איטיות בגלישה... (לא ציינתי..). הלאגים הם כל כמה שניות... כלומר, זה לא קיים כל הזמן רצוף... אבל גם לא פעם ב..

מהי המהירות של חבילת הגלישה שלכם וכמה מחשבים משתמשים בה? כיצד המחשב שלך מקבל 5Mb, בעזרת תוכנת NetLimiter כלשהי?

המהירות הינה 20. כרגע משתמשים 2. התוכנה היא NetGear

* כל האמור לעיל מתייחס למצב נורמלי בוא אינך מצפה לגישה רציפה ותקינה לשרתים בזימבבואה *

אמנם מחקתי את מה שרשמת למעלה כי זה לא היה הכי רלוונטי אבל הכוונה היא לשרתים בחו"ל (הולנד, גרמניה ושות' שהקליטה אמורה להיות סבירה)

באשר לניתוקים, כל המחשבים מתנתקים יחדיו? כל המחשבים שגולשים אל-חוטית מתנתקים יחדיו? במידה וכל המחשבים, כולל אלה שמחוברים קווית, מתנתקים בו-זמנית, בדוק במודם האם יש נפילה בסנכרון תשתית ה-DSL (יתבטא ע"י נורית DSL שאינה דולקת באופן קבוע).

הניתוק היא באלחוטי בלבד, כלומר בקווי אין ניתוקים כלל. עד כמה שידוע לי אין נפילה בסנכרון תשתית הDSL.שכחתי לציין, הניתוקים באינטרנט נובעים בעיקר במשחקים, די נדיר שהוא מתנתק סתם ככה.

במידה והניתוקים במחשב זה בלבד, זה יכול לנבוא בגלל אות אל-חוטי חלש, או מבעיה בכרטיס הרשת האל-חוטי או בהגדרות כאלה ואחרות בכרטיס הרשת (דוגמאת הגדרות צריכת-חשמל שגויות) - ציין מי/מו/מה מתנתק ומתי ונוכל להכווין אותך בהתאם.

הכרטיס רשת הינו מובנה כפי שאמרתי - לוח אם של ASUS P5K SE (איך בודקים מה הכרטיס רשת הפנימי...?)

כאמור, הבעיה היא בעיקר חומרה חלשה ולכן אני מחפש את הפתרון הטוב ביותר כרגע בשבילי -

שעקב מרחק אני לא אוכל להתחבר עם כבל אבל למצוא פתרון טוב יותר עם האלחוטי

בהצלחה.

בכלל לא אמרת לנו איזה כרטיס רשת אלחוטי יש לך.

הראוטר שלך לא משהו (בזק מציעים את הציוד הכי זול שיש, האתר שלהם זה המקום האחרון שאתה צריך לבדוק ע"מ לשפר ביצועי רשת אלחוטית)

נ.ב. יש הרבה כרטיסי רשת אלחוטיים USB, תסתכל מה החברה והדגם

NET GEAR wn111v1 N

לא ציינתי או אמרתי שהפתרונות הם טובים :)

סה"כ מחפש את הפתרון היותר טוב מהקיימים בשוק.

תודה.

פורסם

תתחיל מלהחליף לכרטיס רשת TP Link 822N.

אני מאמין שזה יעזור, אם גם זה לא יספיק תצטרך גם לקנות ראוטר (לא מבזק).

* עדיין היה עוזר אם היית אומר איזה כרטיס רשת יש לך

פורסם
  • מחבר

כפי שרשמתי, אני מתחבר לאינטרנט עם NetGear wn111x2

השוני בחיבור ובאפקטיביות תיהיה ממש גדולה בין הנ"ל למה שאתה ציינת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים