עבור לתוכן

Core i5-2500 צוואר בקבוק ל-6950HD.

Featured Replies

פורסם

אני כבר הולך לקבל את המחשב החדש שלי

מעבד : Intel Core-i5 2500 BOX 3.3Ghz

כרטיס מסך : sapphire 6950HD 2gb 2fan

לוח-אם : ]Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3

ספק כח: gigabyte 720 W

כמה שאלות :

האם יהיה לי צוואר בקבוק במערך כרטיס מסך , מעבד ? ( וגם במידה ואעשה OC בינוני לכרטיס )

האם הקירור BOX במעבד הוא מספיק לגיימינג או מומלץ להביא אחד רציני יותר ?

עד כמה הלוח שבחרתי כדאי או שבאותו המחיר ניתן לקחת לוח טוב יותר ?

תודה מראש :)

פורסם

שלום Aviv Shemesh וברוך הבא לפורום.

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסח בה את השאלה. לדוגמה, האם Core i5-2500 יהווה צוואר בקבוק ל-6950HD.

לגבי השאלה שלך על לוח-האם, אי אפשר לענות לך כי לא פרטת מהן הדרישות שלך מהלוח.

חוץ מזה, אם כבר קנית לוח Z68 ואתה מתכוון להתעסק עם OC, למה מעבד Core i5-2500 ולא Core i5-2500K שיאפשר לך לבצע OC?

הקירור יספיק אלא אם כן אתה מתכוון לבצע OC או שיש לך העדפה לשקט.

פורסם

בנוסף, בחירת הספק לא הכי מוצלחת... (אם מדובר בדגם ה-superb)

פורסם
  • מחבר

OC לכרטיס זאת אופצייה מבחינתי, לא למעבד ולכן בחרתי בדגם זה של המעבד ..

בקשר לספק כן מדובר בדגם הsuperb שציינת למה הוא לא כדאי ?

והאם יהיה לי איזשהו צוואר בקבוק בין המעבד לכרטיס או שהם כפפה ליד ?

תודה על העזרה :)

פורסם

יהיה צוואר בקבוק. בחיים לא תגיע למצב בו שניהם יעבדו ב-100%. השאלה היא האם זה רע? אם המעבד עובד ב-20% וכ.המסך ב-100%, ואתה מקבל 80FPS... מה אכפת לך מי עובד יותר קשה?

פורסם

:) אני מסכים עם captaincaveman רק שאני חושב שהשימוש במונח צוואר בקבוק היה לתיאור מצב שבו רכיב אחד מגביל את המערך ברמה כזאת שפוגעת בחוויית השימוש.

אם אתה לא מתכנן לבצע OC למעבד, למה לקחת לוח כזה? למה לא לוח H67? אם יש לך סיבה והלוח Z68 הזה הוא היחיד שעונה עליה, תעשה לעצמך טובה וקנה לעצמך מעבד Core i5-2500K ותשאיר את האפשרות ל-OC פתוחה, התוספת של הכמה עשרות שקלים הזאת יכולה להשתלם לך בעתיד (עם "התיישנות" המערכת) בדיוק כדי למזער צווארי בקבוק מהסוג שאתה התכוונת אליו

וסתם שאלה, למה OC לכרטיס הגרפי כן ואילו למעבד לא?

פורסם
  • מחבר

האמת יש בי קצת פחד לעשות OC לאחד הרכיבים במחשב גם לכרטיס ......

בקשר ללוח אין לי תשובה פשוט בחרתי בZ68 כי הבנתי שהוא משלב בתוכו טכנולוגיות רבות ..

פורסם
  • מחבר

לא עניתם לי למה הבחירה של הספק בדגם הsuperb לא מוצלחת ?

זה דחוף אני חייב לדעת תודה לעוזר !

פורסם

בהתאם לחוקי הפורום אל תקפיץ בבקשה הודעות לפני שחלפו 24 שעות מאז ההודעה האחרונה שלך.

שאלות על ספקים תפנה לפורום המתאים שהוא פורום 'ספקים'.

לדעתי אתה לא צריך לחשוש מביצוע OC אם תקדיש את הזמן ללמוד את המונחים, להבין מה צריך לעשות ואז לגשת לנושא באופן שיטתי ומסודר. זה לא מסובך כמו שאולי אתה חושב ובהחלט יכול להיות מזה רווח עבור מערכות למשחקים (לאו דווקא עכשיו אלא בעתיד עם התיישנות המערכת).

אם בכל זאת אתה מעדיף להימנע מ-OC, הרי שככל הנראה בחרת לוח מיותר עבורך ועדיף לך לוח מבוסס ערכת שבבים H67.

פורסם
  • מחבר

שאלתי שם פעמיים לא עונים לי שם :/

פורסם

אענה נקודתית לכל תחום על מנת לבודד את הנושא הרלוונטי עבורו פרטנית:

א. בנושא מעבדים (בכל סדרה) ובמקרה שלפנינו סדרת האלפיים של אינטל אשר מתחילה ב- 2300, דרך ה- 2400, 2500

ומסתיימת ב- 2500k, באם לא הולכים על הדגם שנועד להמהרה (2500k) - אין כל כדאיות לרכוש את האחרים, למעט את זה

שבדרגת הכניסה הלו הוא ה- 2300. זאת היות ותמיד "העלות תועלת" הטובה ביותר בסדרה, שוכנת בדגם הבסיס שלה משום

"יחס הביצועים לכסף" שהוא האידאלי.

כנ"ל בסדרה כפולת הליבה שמתחילה ב- 2100, דרך 2120... ואלו שיבואו בהמשך בסדרת ה- 21xx.

כך שאם אינך מתעניין לרכוש את ה 2500k, עשה לעצמך טובה ורכוש את ה- 2300 (ולא את ה- 2500) שסתם עולה עוד כ- 200

ש"ח לערך אך לא ממש נותן תמורה הולמת להשקעה.

ב. נושא לוח האם, החסכון המתקבל מללכת על לוח בערכת שבבים H67 לעומת Z68 הנו יחסית זניח, סדר גודל של "עד" 100 ש"ח

(וגם זה לא מחייב שכן מחירי הלוחות הצטמצמו מאד לאחרונה)

על כן כדאי לך לרכוש דווקא לוח עם ערכת שבבים Z68, היות וערכה זו היא העדכנית ביותר:

- היא נותנת מעט יותר תמיכות שיתכן ויבוא יום ותזדקק להן.

- היא מאפשרת המהרה של המעבד וגם של כרטיס המסך המובנה בו, מה שהערכה H67 לא מאפשרת.

- תקבל לוח שיצא כרונולוגית במועד מאוחר יותר, ועל כן זכה להפקת לקחים נרחבת יותר מצד היצרנים ביחס לערכה הוותיקה H67

משום ש- Z68 במידה לא מעטה, הינו תולדה והפקת לקחים מ H67 ו- P67.

- סביר להניח שהיות וה Z68 בוגר יותר טכנולוגית מלוח H67, העניין עשוי להתבטא בעתיד.

- כמו כן ישנה סבירות גבוהה יותר לעדכונים מצד היצרנים כאשר לוח הוא מודרני יותר.

ג. אם אינך מנסה "לחסוך כל גרוש", המלצתי היא ללכת דווקא על מעבד 2500K, שיעלה אמנם כמה גרושים יותר (250 ש"ח לערך)

מעל ל- 2300, אך יתן ביצועים כדי 30% מעל בזכות היכולת לעבוד בתדרים של 4.5ghz , לעומת אזור ה 3ghz פלוס בלבד במעבד 2300.

במקרה שתלך על ה- 2500k, הייתי משדך את המעבד לאחד הלוחות הטובים מדגמי ASUS או Gigabyte, וזאת על מנת לקנות "שקט תעשייתי"

בכל האמור לאיכות הלוח, אמינותו, תמיכה מצד היצרן לאורך השנים, והפיצ'רים שהוא מספק.

לדוגמא סדרה "שמתומחרת טוב בישראל" ונותנת value for money היא סדרת ה- ASUS P8Z68V על נגזרותיה השונות,

שמתחילה ב- 720 ש"ח בלבד וכלה בקצת מעל 1000 לדגם המאובזר ביותר.

לוחות Z68 מבית Gigabyte אפשר למצוא כבר החל מאזור ה- 500 ש"ח בלבד, פחות מומלץ אך אם אתה קצר בכסף אז זו גם

אופציה ראויה בהחלט.

ד. בכל האמור לצווארי בקבוק עליהם שאלת תחילה, ממחקר ומעקב עדכני בנדון עולה, כי צוואר הבקבוק במשחקים נכון לעת הזו

ונכון ככל הנראה היה תמיד, נופל על כרטיס המסך ולא על המעבד. משחקים כבדים מאד כיום יודעים להנות ולנצל כח גראפי הגדול

משמעותית מ- HD6950 בודד, ולא "המעבד של המחשב" יעמוד לרועץ גם אם הוא "רק" 2300.

ה. בכל האמור לזכרונות, היות ונכון לעת הזו הפער במחיר בין DDR1600 ל DDR1333 זניח עד לא קיים (עשרות שקלים בודדות),

כדאי ללכת על DDR1600 על מנת להגדיל את רוחב הפס בכ- 20% . השיפור בביצועי המחשב הכללים יעלה ולו במעט, תמורת

עלות השואפת לאפס.

פורסם

א. אני מסכים.

ב. אני לא מסכים. אין שום טעם לקנות לוח Z68 אם לא מתכננים OC או אם אין צורך בתכונה נוספת שהוא מציע שקיימת רק בו ולא ניתן לקבלה גם בלוח זול יותר. בסך הכל מדובר על אותה ערכת שבבים, רק שהוסרה המגלה המלאכותית שנכפתה על ה-H67. ה-SRT וה-Virtu שיש בלוחות Z68 הן טכנולוגיות הרחבה שלא קשורות ישירות לערכת השבבים, ובנקודת הזמן הנוכחית הן גם לא יותר מגימיק שיווקי אם שואלים אותי.

ג. אני מסכים בקשר להמלצה שאם כבר קונים לוח שמאפשר OC אז לקנות גם מעבד שיאפשר זאת. הלוחות של GB פחות מומלצים לדעתי אם מתוכנן OC עקב מערכת חשמל בינונית למדי (מספר פאזות ואיכות הרכיבים), ואין לפסול גם את הלוחות של ASRock שמבילים לסדרת הלוחות של Asus למעט מיתוג (ואין זה פלא כי מדובר בחברה וחברת בת ובמורד שרשרת ה-OEM הם ככל הנראה יוצאים מאותו פס ייצור).

ד. אני לא לגמרי מסכים. ההפרש במחיר קיים גם אם לא גדול, ובמשחקים, שזה הייעוד המרכזי של המערכת אין להפרש התדר משמעות בפועל. גם ביישומים שבהם כן יש לו משמעות אז היא זניחה. לכן לא ממש מקבלים תמורה לקניית זכרון בתדר גבוה יותר עבור משחקים, או בכלל, מכיוון שלא שם צוואר הבקבוק. כמו כן, רוב הזכרונות 1333 יעבדו ללא בעיה מיוחדת בתדר של 1600 ללא העלאת מתח, כך שגם המהרה קלה היא אפשרות סבירה בהחלט. כמובן שאין כל בטוחה שזה יצליח וכו', ואפשר ליפול על רכיב זוועתי שלא יהיה יציב בכל חריגה, אפילו קטנה, מהנתונים שבהם הוא נמצא כעובד בצורה יציבה על-ידי היצרן, לדעתי אם ההפרש במחיר גדול מ-10-15% מעלות הרכיב, פחות משתלם לקנות זכרון דווקא בתדר גבוה יותר.

פורסם

התייחסותי ל- about blank:

ב. קרא בשנית את שפירטתי לעומק, "מדוע כן Z68 לעומת H67" קודם לכן.

הפער במחיר בין לוח Z68 ללוח H67 (שמקביל באיכותו/רמתו) הוא בקושי 100 ש"ח.

לחסוך (הייתי אומר "להתקמצן" ולא בכדי - קרא הלאה) עד 100 ש"ח היום (וגם זה לא מובטח), רק על מנת לקחת את הסיכון, וחלילה להתקל

בעתיד (אימתי שהוא) באיזו שהיא סיבה שבגינה אני הצרכן כן הייתי צריך לבחור היום Z68, כמו למשל שייצא מעבד של אינטל שיאפשר לי שדרוג

(אולי אף בזול) והוא פתוח לאובר קלוקינג, רק בגלל שבחרתי אי שם שנה או שנתיים אחורה על ציר הזמן בהחלטה ללכת על H67 "כי

התקמצנתי", רק על מנת לגלות "שאני תקוע" - לא יכול לערוך את השדרוג וחייב גם להחליף את לוח האם - זו תהייה בכיה.

"זה הזול בסופו של דבר עולה יקר" הינה אימרה נכונה: ללכת היום על לוח H67 בכ 400-500 ש"ח (במקום על Z68 ב- 500 ש"ח)

זו בשפה ההנדסית/ניהולית - מוגדרת כניהול סיכונים שגוי.

ג. מצטרף להרחבה שנתת, אכן ASUS עדיף על Gigabyte וכך כוונתי גם אנכי. אך אם התקציב לחוץ, לוח Gigabyte אינו

בחירה רעה. באנלוגיה משהו לעולם הרכב, זה כמו התפשרות על "סובארו", כי אין מספיק כסף ללכת על הדבר האמיתי "טויוטה".

לגבי ASROCK קטונתי, אך כמהנדס בהשכלתי וכמנהל, אני הולך על הנסיון. זה מלמדנו, ללכת על "הגדולים והמוכרים".

ASROCK בבחינה זו הינה שחקן צעיר "שעליו עוד להוכיח את עצמו". סיפורי "חברת בת" הם גימיק שווקי שמנסים להכניסו

כמעט בכל תחום צרכני, אך שוב, כמהנדס ומנהל עם לא מעט נסיון, אני אומר לצרכן: על תהמר בשביל חסכון של גרוש וחצי, לך על בטוח:

בלוחות אם (ולא רק) מדוע שהצרכן לא ילך על ASUS - פרמיית המחיר לא כזו גבוה.

לא שווה לרכוש לוח אם "ולחסוך היום 100 ש"ח", וכל זאת רק על מנת לגלות כמה שנים לאחר מכן, חלילה כמובן, שהלוח הלך ובכך מאלצנו

הוא להחליפו. כי ככל הנראה כשהלוח כבר כן ילך, הטכנולוגיה כבר לא תהה רלוונטית ובכך נאלץ להחליף בכלל את כל המחשב וזאת במועד

מוקדם יותר מכפי שתכננו, ומכאן שבסוף הדרך דווקא החלופה הזולה יותר (התקמצנות על מותג לוח האם בשביל איזה 100 שקל "חסכון" היום)

תברר עוד יקרה הרבה יותר (תאלצנו להחליף במקרה הטוב רק לוח אם במאות שקלים, או חלילה באם הטכנולוגיה כבר התקדמה אז מחשב שלם

באלפי שקלים).

ד. הפער כיום במחיר בין DDR1600 ל- DDR1333 (עבור 4GB) הוא בסך הכל 230 לעומת 170 ש"ח בלבד. פער זה יקנה לנו זכרונות

מהירים יותר בכ- 20%. ראשית, ישנן אפליקציות ומצבים שבהם כן יש לזכרון המהיר יותר השפעה, לא תמיד רואים זאת בכל benchmark.

צווארי בקבוק במערכת תמיד יש, כאשר "הזכרון" שנמצא רמה אחת מתחת תמיד מעיב על זה שמעליו:

הכונן הקשיח הוא צוואר בקבוק ל RAM שמהיר ממנו בסדר גודל. ה- RAM הוא צוואר בקבוק לזכרון המטמון שמהיר ממנו בסדר גודל,

וכן הלאה וכן הלאה...

לא ניתן לדעת כעת מה ילד יום, וגם אם אין (כיום) "יתרון מובהק" לרוחב פס זכרון מהיר ב 20%, לא בטוח שיהיה כך בעוד כמה שנים.

יתרה על כך, מחשב שקונים היום - רוכשים אותו למספר שנים, וככל שניתן לו תשתיות מהירות יותר כיום (במיוחד אם הן זניחות בעלותן)

נוכל "להאריך" את חייו בסוף הדרך - רוצה לומר: מחשב שיחיה ולו עוד "מחצית השנה" בסוף הדרך, רק משום שדאגנו היום לשדך עבורו זכרון

מהיר יותר כעת, עשוי להיות ההבדל שיתן עוד קצת אויר לנשימה בהמשך וידחה את רכישת המחשב הבא.

בכך ובממוצע לאורך השנים, מתיחת חיי המחשבים שאנו רוכשים עוד קצת, וזאת בזכות החלטות מושכלות בעת רכישתם, יאפשר בידנו להגיע

לעלות ממוצעת זולה ונכונה יותר בשקלול המצרפי של כל המחשבים שרכשנו לאורך השנים. ההחלטה על כך מתקבלת בעת הרכישה - מי שחוסך

60 ש"ח כיום, אינו עורך (לתפיסתי), החלטות מושכלות במישור ניהול הסיכונים לטווח הרחוק.

*נ.ב - הטענה שזכרון DDR1333 יעבוד (אולי) לאחר המהרה ב- 1600, נכונה גם לזכרון 1600 שיעבוד (אולי) לאחר המהרה ב- 1866.

הפער הוא ליאנרי ונשמר גם עבור הזכרון המהיר יותר. על כן הטענה בזכות ההמהרה האפשרית לזכרון האיטי יותר, תקפה באופן שקול גם לזכרון

המהיר יותר.

לעומת זאת ולהבדיל אלף הבדלות, וכאן אנו תמימי דעים, רכישה (כיום) של זכרון DDR1866 (שזו כבר הקפיצה הבאה) איננה משתלמת,

משום שהקפיצה בעלות היא כבר משמעותית יותר ולא משתלמת במכלול התמורה/מחיר.

ככלל, כל קפיצה (שדרוג) בין רכיב לרכיב הבא (המהיר יותר), צריכה להעשות לפי שקולי עלות/תועלת מושכלים, ובהתחשב במכלול השיקולים

לטווח הארוך ולא רק המיידי. זו לפיכך אחת הסיבות שבגינן הנני גם ממליץ לרכוש 2500k בכ- 990 ש"ח כיום ולא 2300 בכ- 740 ש"ח,

משום שהתוספת של 250 ש"ח לערך היום, תתן מחשב שמהיר בכ- 30%, מה שיתן למחשב אורך חיים של עוד כשנה בסוף הדרך ובכך

יוכל לאפשר בידנו "לדחות בכשנה" סדר גודל את רכישת המחשב הבא. דהיינו: בממוצע לאורך השנים, השקעת 250 ש"ח היום במעבד המהיר יותר,

תתברר דווקא כחלופה הזולה יותר. הנה לנו דוגמא קלאסית לשיקול שדי נעלם אצל מרבית הרוכשים הבייתיים בתחום המחשוב, אך הינו שיקול

שכן קיים אצל הרוכש המוסדי או לומר הרוכש המקצועי, שמשכלל עלות ממוצעת לאורך השנים, עלות ממוצעת פר יחידת הספק/ביצוע,

שיקול שנגזר מתכליל כלכלי מתמטי ומגלם בתוכו היבטים נוספים.

פורסם

אני ממש לא מסכים. תוספת של 100 ש"ח בלוח האם משמעה תוספת של 25% (!!!) למחיר הלוח כאשר בפועל לא תקבל שום דבר שלא היית

מקבל בלוח H67. כמובן שהדבר לא מיוחס לגבי OC.

זכרונות 1600 מהירים על הנייר מ-1333 בפחות מ-15% אך בפועל מדובר באחוזים בודדים.

אסרוק לא באמת צריכים להוכיח את עצמם, הם קיימים כבר כמה שנים בשוק וכאמור, מיוצרים במפעלי אסוס.

פורסם

א. בנושא מעבדים (בכל סדרה) ובמקרה שלפנינו סדרת האלפיים של אינטל אשר מתחילה ב- 2300, דרך ה- 2400, 2500

ומסתיימת ב- 2500k, באם לא הולכים על הדגם שנועד להמהרה (2500k) - אין כל כדאיות לרכוש את האחרים, למעט את זה

שבדרגת הכניסה הלו הוא ה- 2300. זאת היות ותמיד "העלות תועלת" הטובה ביותר בסדרה, שוכנת בדגם הבסיס שלה משום

"יחס הביצועים לכסף" שהוא האידאלי.

כנ"ל בסדרה כפולת הליבה שמתחילה ב- 2100, דרך 2120... ואלו שיבואו בהמשך בסדרת ה- 21xx.

כך שאם אינך מתעניין לרכוש את ה 2500k, עשה לעצמך טובה ורכוש את ה- 2300 (ולא את ה- 2500) שסתם עולה עוד כ- 200

ש"ח לערך אך לא ממש נותן תמורה הולמת להשקעה.

הרבה אנשים שהלכו לפי המשפט של יחס ביצועים לכסף בתחום המעבדים נשארו בסוף עם מעבד שלא מצליח להריץ משחקים.

אז הנה משפט יותר חכם "מהכסף אתה שוכח אבל עם המעבד אתה נשאר"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים