עבור לתוכן

עזרה | אבטחת שיתוף קבצים ברשת הביתית

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לאבטח את עניין שיתוף הקבצים ברשת וליצור מן מידור.

איך אני עושה זאת? מה עוזר לי כל עניין ה"קבוצת עבודה" ? לקחתי סתם מחשב שהוא לא באותה קצובת עבודה אך מחובר לאותו רשת ואני מתחבר לכל הקבצים המשותפים. איך אני מגביל את הכניסה לתיקיות משופתות לפי שם מחשב, IP או כל דבר אחר?

תודה

פורסם

workgroup זה לא אמצעי אבטחה. זה פשוט דרך קלה לגלות nodeים ברשת כאשר אתה משייך אותם לקבוצה (הקסם של NetBIOS over TCP/IP). מדובר על קונספט שהומצא לפני יותר מעשרים שנה ולא היה שום אעיון של אבטחה בו.

אם אתה מעוניין לייצר אבטחה אז תשתמש במשאבים שיש לך בידים כמו ACLים שלמערכת קבצים NTFS או הגדרות גישה בשיתוף. ברגע שיש לך שליטה על ה authentication provider שזה בעצם המחשב המשתף את המאשבים יש לך שליטה על הכל.

פורסם
  • מחבר

ותכלס מה אני עושה?

פורסם

כשאתה משתף את התיקייה תגדיר בדיוק עם איזה יוזרים אתה משתף אותה, ולא עם Everyone.

פורסם
  • מחבר

כשאתה משתף את התיקייה תגדיר בדיוק עם איזה יוזרים אתה משתף אותה, ולא עם Everyone.

אבל היוזרים שהוא נותן זה יוזרים מקומיים וזה לא ממש עוזר לי.

פורסם

תקרא שוב את התגובה שלי ותנסה טיפה להבין אותה גם.

מכיוון שהמחשב שמשתף הוא המחשב שמספק את האימות אתה קובע דרכו את הדרך בא מתבצע האימות בדיוק באותה דרך שבית הקולנוע מנפק לך כרטיס כניסה לסרט.

פורסם
  • מחבר

multicore , את העקרון אני מבין אני לא מפגר.

אבל שאלתי ולא עניתם לי איך אני עושה זאת באמת? איפה יש בוינדוס אפשרות של ACL ?

הכל טכני ונשמע טוב אך איך אני מבצע זאת באמת כי אני לא רואה את האפשרויות האלו במערכת ההפעלה Windows 7 .

פורסם

ACL זה לא משהו שצריך לחפש, זה מנגנון בקרת הגישה ב Windows.

תיכנס למאפיינים של המשאב (קובץ/תקייה/מדפסת) שאתה משתף ותראה הכל בלשונית security.

פורסם
  • מחבר

אז שוב, זה נותן לי לערוך את ההרשאות על פי משתמשים/קבוצות מתוך המחשב המקומי שלי בלבד!

פורסם

ככה בדיוק זה צריך לעבוד כי המחשב שלך מספק את האימות.

פורסם
  • מחבר

אבל אני רוצה לתת הרשאות ולהגביל מחשבים אחרים ברשת לא משתמשים במחשב שלי .

פורסם

בשביל זה קיימת האופציה של קבוצה ביתית.

אתה מפעיל שיתוף קבצים ומדפסות שמוגן באמצעות סיסמה ובכל מחשב שבו אתה רוצה גישה לקבצים המשותפים, אתה מתחבר עם הסיסמה שהנפיק המחשב הראשי.

http://windows.microsoft.com/he-IL/windows7/help/homegroup-from-start-to-finish

פורסם
  • מחבר

משום מה אבל אני לא מצליח ממחשב וירטואלי שיש לי על המחשב להתחבר לקבוצה שיצרתי במחשב .

אני רושם את סיסמא שנוצרה והוא לא מצליח להתחבר לקבוצה .

האם יש משהו שאולי חוסם?

פורסם

אני לא בטוח בכלל שהאפשרות תעבוד לך על מחשב וירטואלי.

נסה עם מחשב אחר בבית/לפטופ. אם הרשת מוגדרת נכון ואין פיירוול שחוסם - אין סיבה שזה לא יעבוד.

פורסם

קבוצה ביתית זאת פירצה, אין לך אפשרות לחסום משתמשים ספציפים או מחשבים ספציפים בעזרת.

מה שאמורים לעשות.

במחשב שאתה משתף עליו אתה אמור להגדיר חשבונות משתמשים.

במחשבים האחרים גם להגדיר, (עדיף עם אותה סיסמא שהוגדרה בשרת).

שים לב שבכל מחשב ניתן להגדיר יותר מחשבון אחד, אבל לא חובה. רק בשרת חייב להגדיר את כולם.

לאחר מכן אתה נותן הרשאות באמצעות לשונית האבטחה שבמאפייני התיקיה/קובץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים