עבור לתוכן

נורמליזצית סאונד ב VLC

Featured Replies

פורסם

שלום,

כשאני צופה בסרט על המחשב, אני משתמש בנגן VLC בדרך כלל (הבעיה קיימת גם ב WMP). יש לי בעיה שכשמישהו מדבר, הסאונד מאוד חלש, אבל כאשר יש רעשים אחרים (פיצוצים ודברים כאלו) הסאונד רועש מאוד. יוצא שאני מגביר ומחליש כל הזמן וזה משגע אותי.

ניסיתי לקרוא קצת וראיתי שיש דבר כזה שנקרא נורמליזציה של הסאונד (AUDIO NORMALIZATION). לא הצלחתי להבין איך להפעיל את זה, אם זה בחומרה או בתוכנה?

מישהו מכיר את הבעיה או את הפתרון?

תודה.

פורסם

באיזו תצורה של רמקולים אתה עובד?

פורסם
  • מחבר

יש לי שני רמקולים קטנים כאלו, משני צידי המחשב, ומעיין קופסא גדולה יותר שזה המגבר, נראה לי.

אני בעבודה כרגע, אוכל לספק יותר מידע כשאחזור הביתה. ממה שהבנתי, יש פורמטים של סרטים שמניחים שיש לך 3 רמקולים והשלישי אמור להיות עבור השיחות של דמויות בסרטים, ובגלל שאין לי באמת רמקול שלישי, אז בגלל זה זה נשמע חלש. יכול להיות? נשמע לי קצת מוזר אבל זה מה שקראתי...

פורסם

חלק מהסרטים מגיעים בקונפיגורציה של 5.1 רמקולים, זה אומר 2 מקדימה, 2 מאחורה ואחד באמצע + סאב.

הרמקול האמצעי משמש בעיקר לדיבור של שחקנים. ככה שאם VLC / ההגדרות בכרטיס הקול מוגדרות ל 5.1 ויש לך רק 2.1 (כמו שהסברת) אז כמובן שיחסרו לך צלילים. תוודא את זה ותעביר ל 2.1.

פורסם
  • מחבר

חיפשתי בכל מקום ב VLC ולא מצאתי איך לשנות את זה. יכול להיות שתוכנה מזהה את זה לבד?

מישהו משתמש ב VLC ויכול לעזור?

פורסם
  • מחבר

יש לי שם רק MONO ו STEREO. ו MONO לא מסדר את זה.

יש נגן אחר ששם יותר קל לעשות את זה? רק כדי לראות אם זה באמת מסדר את זה.

פורסם

אני רואה שם גם 5.1 וגם "2 front 2 rear" בהתאם לערוצי אודיו של הקובץ.

פורסם
  • מחבר

כן, אבל אצלי אין את האפשרויות האלו...

למישהו אחר יש רעיון? חשבתי ש VLC זו תוכנה פופולרית. באיזה נגנים כולם משתמשים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים